Hirdetés

Travolta és Cage is visszatérhet az új Ál/Arc-filmben

|

Arcoskodásra felkészülni?

Hirdetés

Nemrégiben szárnyra kapott a híre annak, hogy John Woo 1997-es filmje, az Ál/Arc kap egy folytatást, amelyet Adam Wingard (Godzilla Kong ellen, Death Note, The Guest) fog rendezni. Nos, akkor még nem tudtunk nagyon semmit sem erről a projektről, de a legújabb nyilatkozatai alapján már valamivel többet tudunk róla. 

Hirdetés

John Woo filmjét nem feltétlen soroljuk a rendező legjobb alkotásai közé úgy az egész életművet végignézve, de az amerikai karrierjét tekintve izgalmas bejegyzésnek minősül. Ez volt az a film, aminél először lehetett azt érezni, hogy szabad kezet kapott és itt lehetett érezni igazán az ő stílusát, kézjegyét amerikai környezetben. A sztori színtiszta őrültség volt, a két főszereplő színészi alakítása pedig gyönyörűen idomult ehhez: mind Travolta, mind pedig Cage teljes mértékben, habzó szájjal, teljes mellbedobással tolta túl a gonosztevő szerepét (milyen szerencse, hogy a koncepciónak hála mindketten belekóstolhattak). Mindeközben pedig Woo melodramatikus elánnal, csodálatos lassításokkal és elegánsan túlfeszült golyózáporokkal nyűgözött le bennünket. Hogy miért is fontos ennek a filmnek folytatás így a 2020-as években, jó kérdés, mindenesetre Wingard rendező- és írótársával, Simon Barrettel fogja írni és nagyon úgy tűnik, hogy a sztoriban kiemelt helye lesz Castor (Travolta/Cage) és Troy (Cage/Travolta) karakterének. Na de beszéljen helyettem a rendező egy kicsit: 

Sean Archerről és Castor Troy-ról szól. Róluk fog szólni a filmünk és folytatása lesz az ő történetüknek. Nehéz beszélni róla ezen kívül, de számomra ez a definitív továbbgondolása az ő sztorijuknak. 

Majd hozzátette, hogy a forgatókönyv írásának még nagyon a kezdetleges fázisában vannak és bár a Paramount leokézta az outline-jukat, hátravan még az, hogy rámondják az áment a tényleges szkriptre. Az biztos, a rendező elmondása szerint, hogy eddig mindenki szívesen részt vesz a projektben (és igen, ez ebből fakadóan azt jelenti, hogy mind Cage, mind pedig Travolta is nyitott a dologra) és kíváncsian várjuk, hogy mi fog kisülni mindebből az ambícióból és lelkesedésből. 

Mindeközben azon is sok fog múlni, hogy Wingard következő "kis" alkotása, a Godzilla vs. Kong hogyan fog teljesíteni (akár nézettségileg, akár szakmailag). Ha minden jól megy, akkor olyan kapukat nyithat meg számára ez a film, ami jól jöhet ahhoz, hogy ténylegesen nyélbe üsse ezt az álmát. A rendező ezt megelőzőleg kisebb filmeket, de annál szeretni valóbb filmeket készített, mint a The Guest, a You're Next, valamint a Blair Witch. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.