Hirdetés

Turistalátványosság lett a lépcső, amin Joaquin Phoenix táncolt a Jokerben

|

A Joker-lépcső New York legújabb turistalátványossága.

Hirdetés

Még ha korszakos mesterműnek talán túlzás is lenne kikiáltani, abban szinte kivétel nélkül mindenki egyetért, hogy a Todd Phillips rendezte Joker-eredetfilm az idei év egyik legjobb alkotása lett, számos rendkívül emlékezetes pillanattal. Ilyen emlékezetes pillanat kétségkívül az a jelenet is, mikor az önmagából már teljesen kifordult címszereplő táncol egy hatalmasat a New York-i Bronxban található lépcsőn, ami a marketingben is több ízben visszaköszönt.

Hirdetés

Persze, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, emberek tucatjai zarándokolnak el a Shakespeare és az Anderson sugárutakat összekötő lépcsőhöz, hogy vagy leutánozzák hellyel-közzel Joker mozdulatait, amelyhez nélkülözhetetlen Gary Glitter tökéletesen illeszkedő slágere, vagy csak mindössze lőjenek előtte egy sima turistafotót. A Bűn Bohócherceget megformált Joaquin Phoenix egyébként korábban elmesélte, hogy a jelenetben látott tánclépések részben előre begyakorolt, részben pedig a felvételkor általa rögtönzött mozdulatok voltak, és mi sem bizonyítja jobban a sikerét, mint az úgynevezett Joker-lépcső körül kialakult kultusz. Mutatjuk a legjobbakat:

A film mindeközben a pénztáraknál is elképesztő siker: amellett, hogy felnőtt besorolással a Venomot is maga mögé taszítva minden idők legerősebb októberi nyitányát produkálta 96 millió dollárral, a harmadik hetén is csak döcögősen tudta letaszítani a bevételi listák éléről a Demóna folytatása. Ma már világszerte példátlan 741,3 millió dollárnál jár, és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan még tovább araszol felfelé a bevételekben - remélhetőleg kitaposva az utat a jövőben még több hasonló alkotásnak a képregényes zsáner berkeiben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.