Hirdetés

Újabb remake készül John Carpenter A dolog filmjéből

|

Az 1982-es sci-fi szörnyfilm jogait a Blumhouse szerezte meg, már készül is az új adaptáció.

Hirdetés

Abban talán nagy az egyetértés, hogy az 1982-ben kiadott John Carpenter-rendezte A dolog egyike a legjobb szörnyfilmeknek, melyek valaha is a mozik vásznaira kerültek. Számtalanszor újra lehet nézni, minden egyes alkalommal a hideg futkos a néző hátán (leginkább a vérmintás jelenetnél), és csaknem mindig elgondolkozunk, hogy pontosan mi történhet a nagy finálé után. A dologgal kapcsolatban egyébiránt kevesen tudják, hogy valójában egy remake, hiszen Carpenter az 1951-es A lény egy másik világból mozit újította fel (a két film cselekménye hellyel-közzel megegyezik, mindössze a szörny megjelenésében akadhatnak eltérések - míg az öregebbnél egy emberalakot látunk, addig a '82-esnél kvázi egy vírust). Az viszont köztudottabb, hogy Carpenter filmjéből 2011-ben készült egy másik remake Mary Elizabeth Winstead és Joel Edgerton főszereplésével, amely a 38 milliós büdzséjét sem tudta visszahozni (mindössze 23 milliót sikerült). A minap pedig egy olyan hír érkezett, hogy egy újabb remake van készülőben A dologból, de ezúttal a modernkor leghíresebb horrorstúdiója, a Blumhouse is beszállt a projektbe.

Hirdetés

Az újrázás ötlete még 2018-ban vetődött fel, hiszen John Betancourt ekkortájt bukkant rá az összes fentebb említett film alapjául szolgáló regény (John W. Campbell: Ki van odakinn?) teljes változatára, hiszen eddig csak egy novellányi terjedelem maradt fenn belőle, és rögvest ki is posztolta azt Kickstarterre. A napokban pedig Betancourt bejelentette, hogy nem pusztán a regényt fogják megjelentetni - reméljük, idehaza is -, de az Universal egy újabb filmet is szeretne belőle készíteni. Melléjük pedig beszállt a Blumhouse is, hogy még gyorsabban tudják tető alá hozni az egész produkciót. 

Az újabb remake-kel kapcsolatban ennyi köztudott, semmilyen konkrétabb információt nem árultak el még. Ti mit gondoltok, jó ötlet egy újabb A dolog film vagy felesleges próbálkozás az egész?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.