Hirdetés

Uma Thurman védelmébe vette Quentin Tarantinót

|

És a rendezőzseni is megszólalt az ügyben.

Hirdetés

Az elmúlt napokban Uma Thurman a New York Times-nak adott interjújától volt hangos a filmvilág, amelyben hosszas hallgatás után mesélt a Harvey Weinsteinnel való kapcsolatáról és a producer zaklatásairól, valamint hogy miként ment tönkre a munkakapcsolata Quentin Tarantinóval a Kill Bill forgatása során, amikor is minden kérése ellenére a rendező beleültette egy nem megbízható autóba, amellyel balesetet szenvedett és nem sokon múlott, hogy komolyabb baj legyen belőle, ami után az esetről készült felvételeket sem akarta kiadni a producerekkel együtt. A Weinstein-sztori miatt sokaknak az az érzete támadt, hogy Thurman bosszút akar állni Tarantinón, ez azonban közel sincs így.

Hirdetés

Thurman legutóbbi Instagram posztja szerint ugyanis egyáltalán nincs benne harag Tarantino irányában - még ha a balesetet követően volt is - és a felvétel visszatartása miatt is elsősorban a producerekre haragszik.

Quentin Tarantino mélyen megbánta a dolgot akkor is és most is, és évek elteltével adta át nekem a felvételeket, hogy leleplezhessem őket, noha valószínűleg soha nem születik igazságos döntés az üggyel kapcsolatban. Mindezt ráadásul annak fényében tette, hogy tudta, mekkora kockázatot vállal, ezért büszke vagyok rá, ahogy a bátorságára is.

A Dealine-nak adott interjújában Tarantino maga is nyilatkozott a balesetről, hogy az ő emlékeiben hogyan is él, és a nyilatkozata alátámasztja Thurman szavait.

Nekem és Umának elsősorban a balesettel kapcsolatosan volt vitánk. Engem hibáztatott a balesetért és minden joga megvolt hozzá. Én nem akartam őt. Rávettem, hogy szálljon be az autóba, biztosítottam róla, hogy az út biztonságos. És nem volt az. Az autó talán még akkor is kétséges lett volna, ha nem tudok róla. 

Tarantino elmondása szerint végig ment az útvonalon és úgy vélte, nem lesz gond, végül azonban irányt váltottak, amelynek eredményeként a kanyargós, csúszós út, valamint a hibás kocsi miatt bekövetkezett a baleset.  

Gondoltam egy egyenes út, az egyenes út és nem hittem volna, hogy még egyszer végig kell járnom, hogy megbizonyosodjak róla. Életem egyik legnagyobb hibájának tartom az esetet. Az ember rendezőként mindig tanul a hibáiból, van hogy rettentőek árán.

A Thurman-interjúban elhangzott arcon köpés és fojtogatás kapcsán is megkérdezték és Tarantino elmondása szerint ezek mind a színésznő beleegyezésével történtek. 

Jobban nem is tisztelhettem volna Uma-t a forgatás ideje alatt.

Az egész balesetben Thurman szerint is inkább annak eltussolása volt a végtelenül felháborító. Arra vonatkozóan, hogy szent-e köztük a béke, pedig Tarantino azt válaszolta, hogy igen. A felvételek visszatartása pedig nem rajta múlott, hanem Lawrence Bender, E. Bennett Walsh és természetesen Harvey Weinstein producereken.

Fél évvel a Kill Bill 2. bemutatója után történhetett. Felmentünk a színpadra, csináljuk a műsort, és egy adott ponton Uma és én elkezdtünk oda-vissza csevegni, ahogy azelőtt már jó ideje nem. Elkezdett viccelődni velem, heccelni és azon kaptam magam, hogy ismét Quentinként és Umaként beszélgetünk. A közönség nagyon élvezte az egészet, mi pedig ismét egymásra találtunk ott a színpadon, majd ezt követően volt egy nagy közös vacsoránk a barátainkkal és ez remek érzéssel töltött el. 

Aztán nem sokkal ezután egy hatalmas vacsorán a New York-i Soho House-ban átbeszéltük az egészet az autóval és minden mást, amit nekem szegezett. Olyan dolgokat, amik kapcsán úgy érezte, hogy jobban biztosíthatnák a biztonságát a forgatás alatt. Mindent, amit lehetett magunk mögött hagytunk és azóta is fantasztikus barátok vagyunk.

Végül tehát korrekt véget ért ez a "majdnem" botrány is. Harvey Weinsteintől persze Tarantino továbbra is elhatárolódik - pláne, hogy az interjúból kiderül, hogy annak idején a producer Mira Sorvinót is zaklatta, aki később Tarantino barátnője lett, és a zaklatások is abbamaradtak - és vélhetően az ügy tisztázása után semmilyen akadálya nem lesz Tarantino 9. rendezésének. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.