Hirdetés

Önálló filmek lesznek az Universal szörnyuniverzumának tagjai

|

A klasszikus szörnyfilmek új generációja már egy közös, tudatos koncepció mentén készül, de meghagyják őket független történeteknek.

Hirdetés

Az Universal stúdió klasszikus szörnyfilmjei rebootolásával és azok közös univerzumba helyezésével nevezett be a ma igencsak divatos franchise építésbe. És bár A múmia, a sorozat nyitódarabja hamarosan a mozikba érkezik Sofia Boutella és Tom Cruise főszereplésével, a többi tervezett film sorrendje még korán sincs eldöntve.

Hirdetés

Az Universal jó pár éve már, hogy összeverbuválta Alex Kurtzman (Star Trek) vezetésével az írószobát a tervei megvalósításához, bizonyos filmekhez már színészeket is hozzá tudunk kötni (Johnny Depp a láthatatlan emberként, Javier Bardem esetleges Frankensteinként), a várható sorrendről, rendezőkről és dátumokról még semmi hír. Éppen ezért a Collider roppant kíváncsi volt, hogy mit tud mondani az univerzum alakulásáról Chris Morgan író. Amellett, hogy beszélt arról, miért is lehetnek érdekesek a szörnyek a nézők számára - szembeállította a szuperhősök elérhetetlenségét a belső démonjainkkal, amelyeknek felszínre bukkanásától mindannyian rettegünk szerinte -, elmondta azt is, hogy bizony jó néhány forgatókönyv készen áll:

Önálló franchise-ok sorozataként tervezzük ezeket, amelyekben vannak azért bizonyos hasonlóságok. És ahogy a forgatókönyvek beérkeztek, elkezdtünk azon gondolkodni, hogy "Hmm, ebben a sorrendben jöhetnének. Ezt vagy azt majd itt fedjük fel." Szóval igazándiból már csak a stúdió döntésén múlik, hogy melyik film jön ki legközelebb. Ahogy az összes filmmel, amin dolgozunk, Frankenstein menyasszonya, Van Helsing, A fekete lagúna szörnye, A farkasember, A láthatatlan ember és így tovább, szégyentelenül gazdagok vagyunk nagyszerű, érdekes karakterekből. Így szoktam fogalmazni: az irodámban vagyok éppen és egy Vérfarkas trófea van a falamon. Elég jó így bejönni dolgozni, és olyan szörnyekkel melózni, amelyek 80 vagy majdnem 100 évesek. Ez egy komoly, tiszteletreméltó hagyaték; ami azt illeti, nem hiszem, hogy ez a stúdió fennmaradt volna, ha nem lettek volna a szörnyek, amelyek felépítik.

A fentiek alapján joggal feltételezhetjük, hogy amennyiben sikeres lesz, A múmia megkapja a saját folytatását is. A film emellett bevezet karaktereket jövőbeni filmekhez is, mint pl. Dr. Jekyllt (Russel Crowe), de amikor azt kérdezték az írótól, hogy a cselekmény minden szörnyfilm esetében modern környezetben játszódik-e majd, Morgan azt mondta, hogy nincs kizárva a múlt sem:

A stúdió legfőképpen jó filmek készítésében érdekelt. Azt szeretnék, ha alapvetően modern környezetben maradnánk, azt hiszem azért, hogy mai felfogással és érzékenységgel reflektáljunk a szörnyekre. A múmia az első jelenkorban játszódó Múmia film - az Universal számára legalábbis; az összes többi múltbéli. De nincsenek szabályok erre vonatkozóan, ha van egy jó verziónk valamelyikre, amit kár lenne elvesztegetni, akkor küzdeni fogunk érte és megcsináljuk.

Hasonlóakat mondott a korhatár besorolásról is, miszerint alapvetően nem úgy közelítik meg a kérdést, hogy hova célozzák be a filmeket, hanem egy-egy jó hangulatot szeretnének megragadni. A korhatár pedig majd kiforrja magát az elkészítés során.

Úgy tűnik mindezekből, hogy bár a forgatókönyvek készen állnak, az Universal megvárja a bejelentésekkel A múmia teljesítményét, amelyet az egész univerzumért felelős Alex Kurtzman rendez és június 8-án kerül nálunk mozikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.