Hirdetés

Új előzetesen A múmia

|

Ez a fásliba tekert őskori maradvány sem szívleli a modern kort.

Hirdetés

Minek után a Universal kezében nincs semmilyen épkézláb szuperhősös széria (leszámítva Hulkot, de azon inkább közösködik a Marvellel), ezért feltúrta terebélyes archívumát és kitalálta, hogy az egykori horror klasszikusainak rémeit tereli egy légtérbe. Erre tett pár éve kísérletet Az ismeretlen Drakulával, ami csúfosan leszerepelt, mind anyagilag, mind kritikailag. Hát, igen! Talán nem kellett volna egy teljesen tapasztalatlan rendezőre bízni az egészet. Szerencse, hoyg arra az Alex Kurtzmanra bízták, aki... nos... eddig egy filmet dirigált és pár sorozat epizódot.

Hirdetés

Kurtzman inkább forgatókönyvíróként ismert és eddig olyan filmek szkriptjét köszönhetjük neki (és jóbarátjának, Roberto Orcinak), mint a Transformers 1-2, Star Trek 1-2, A csodálatos Pókember 2, Cowboyok és űrlények... Mindenesetre hosszú évek óta közel ül a tűzhöz és az új, sztorimesélős előzetes is (ami rögtön magyar szinkronnal abszolválható) inkább meggyőző, semmint aggasztó. Az mindenesetre látszik, hogy a rebootolt széria tényleg próbálja visszahozni a horror elemeket és vegyíteni az akció-kaland műfajával, ami az 1999-es A múmiának is egészen jól ment. Sajnálatosan a CGI szintje mintha meg is állt volna akkor, de bízzunk benne, hogy Tom Cruise tudja mihez írt alá, aki a Jack Reachernél ugyan rossz lóra tett, de az effajta blockbuster aspiránsokba általában jó érzékkel nyúl.

Arnold Vosloo helyett viszont most női múmiát kapunk, akit a Kingsman pengelábú és a Star trek: Mindenen túl harcias amazonja, Sofia Boutella kelt életre. Egyelőre nem kaptunk tőle sikítófrászt, de hátha rácáfol majd a filmbe, mivel van pár ígéretes jelenete. Viszont itt van Russel Crowe, aki a Szörnyuniverzum Nick Furyjaként, azaz összekötőkapocsként nem mást alakít, mint Dr. Jekylt, valamint a feltörekvő Annabelle Wallis, akit a legközelebb az Arthur királyban láthatunk. A premier június 9.-én esedékes, és siker esetén jöhetnek az olyan különálló mozik, mint a Farkasember, a Láthatatlan ember (Johnny Deppel a főszerepben), vagy a Frankenstein menyasszonya, hogy valami náluk is borzalmasabbal (istenek? adóhatóság? manikűrösök?) nézzenek szembe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.