Hirdetés

Valerian - Luc Besson már elkészült a folytatás forgatókönyvével

|

Bár a filmnek még bizonyítania kell a kasszáknál, Luc Besson már hónapokkal ezelőtt elkészült a második rész történetével, sőt már a harmadikon dolgozik puszta szórakozásból.

Hirdetés

A Valerian és az ezer bolygó városa minden idők legdrágább francia filmje, a kritikusokat egyelőre megosztotta - minket sem nyűgözött le túlságosan -, de végső soron a közönségen fog múlni, hogy megtérül-e a több, mint 200 millió dolláros költségvetése. Luc Besson is tisztában van ezzel, de ez nem gátolta meg abban, hogy ha már egyszer megindult a fantáziája gyerekkora kedvenc képregényvilágában, akkor gyorsan papírra vesse ötleteit.

Hirdetés

Amikor a rendező-forgatókönyvírót megkérdezték a folytatásokról, ezt mondta:

Már befejeztem a kettes számút és éppen a harmadikat írom. Nem tudom, hogy el fogjuk-e készíteni őket, mert nem rajtam múlik, hanem azon, hogy a közönség szeretni fogja-e. A barátaim azt mondják: "Minek írod a másodikat? Még azt sem tudod, hogy megcsinálod-e?" Nem érdekel, ez így rendben van. Csak egyszerűen örömmel tölt el, ahogy írom őket. Élvezem nagyon. Szóval nem várok, csak magamnak írom. Már befejeztem a folytatást [a másodikat], aztán eluntam magamat úgy egy hónapja, úgyhogy azt mondtam magamnak, írjuk meg a harmadikat is!

A Nerdistnek adott interjú során ugyan nem ment bele konkrétumokba, hogy miről is szólnának a folytatások, de elég bőséges alapanyag áll a rendelkezésére hozzá. A film Pierre Christin és Jean-Claude Mézières képregényein alapszik, amelyekből húsz történetet adtak ki, az elsőt 1970-ben. Amikor megkérdezték Luc Bessont, mennyire volt szórakoztató a világban elkalandozni, a rendező így válaszolt:

Ó, hát fantasztikus! Tudnék vagy tizenötöt is írni belőlük csak a móka kedvéért.

Ti már láttátok? Mennyire osztjátok a rendező lelkesedését?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.