Hirdetés

Bosszúállók: Végjáték - Anthony Mackie így ismerte meg Sólyom sorsát

|

A Marvel igyekezett még a karaktert alakító színész előtt is titkolózni, viszont volt olyan stábtag, aki nem tudta tartani a száját és lelőtte a nagy csattanót.

Hirdetés

Figyelem! A cikk spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték eseményeire!

Nem újdonság, hogy a Marvelnél nagyon komolyan veszik a titkolózást, ami a Végjáték esetében hatványozottan igaz volt. A film színészei közül kevesen kapták meg a teljes forgatókönyvet, többségük csak a saját jeleneteit ismerte és alkalmanként még azok sem tükrözték teljesen a valóságot. Azért volt ez okos húzás a stúdió részéről, mert így a színészeknek sem kellett egyfolytában azon aggódniuk a sajtókörút során, hogy nehogy kicsússzon valami lényeges a szájukon.

Hirdetés

A Sólymot alakító Anthony Mackie például sokáig az sem tudta, hogy a Végtelen háború eseményeit tekintve egyáltalán benne lesz-e a folytatásban. Arról végképp nem volt fogalma, hogy milyen fontos mérföldkőhöz ér a karaktere a film végére, amelyről stílszerűen Chris Evans tájékoztatta őt.

"Éppen nála voltunk, amikor megkérdezte, hogy 'Na, izgulsz már?' Aztán ott álltam értetlenül, hogy 'Miért?', mire ő 'Hát nem tudod?' Azzal a lendülettel kirohant a szobából és egy forgatókönyvvel tért vissza."

A nagy meglepetés természetesen az volt, hogy a film végén Steve Rogers megválik vibránium pajzsától és Sam Wilsonnak adja át az Amerika Kapitány titulust. Mackie 2014-ben csatlakozott a Marvel kötelékéhez A tél katonájával, amiben karaktere hamar barátságot kötött a Kapitánnyal, akit azóta is hűségesen követett.

"Sírtunk, ittunk és együtt nevettünk. Nagyon boldog vagyok, hogy megélhettem ezt a pillanatot Chrisszel. Hogy nem csupán átadta a pajzsot, hanem hogy ő maga mondhatta ezt el nekem."

Noha néhány rajongó jobban örült volna annak, ha Bucky kapja a pajzsot az MFU jelenlegi állása szerint logikusabb lépés volt Samet választani a jelkép hordozójaként. Hiába tisztázta a nevét, az emberiség többsége így is egy terroristaként ismeri a tél katonáját, akinek nem lesz könnyű lemosnia a múltját magáról. Hogy hogyan birkózik meg mindezzel Bukcy és hogy hogyan lesz képes Sam helytállni új szerepében az valószínűleg a Falcon & Winter Soldier sorozatból fog kiderülni.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.