Hirdetés

Viggo Mortensen őszintén Peter Jacksonról

|

A Király megnyilatkozott a Gyűrű-trilógiáról. És nem túl pozitív.

Hirdetés

Lehet szeretni, sőt imádni a Gyűrű-trilógiát. Van miért, tényleg. Lehet szeretni a Hobbit-filmeket. Még azokat is van miért, esküszöm. Látványosak, grandiózusak és akciódúsak -pont olyanok, amilyennek egy átlag hollywood-i blockbusternek lennie kell. Sajnos nem több és nem is kevesebb. A trilógiáról persze még inkább lehet jókat mondani, de sajnos egyre nehezebb védeni a Hobbitot, így a harmadik - befejező - etap előtt pedig ez elég szomorú dolog. Viggo Mortensen egy interjúban elmondta, hogy miért is gondolja úgy, hogy Peter Jackson már régóta elvesztette azt a bizonyos kreatív hozzáértést, ami még pályafutása legelején megvolt (lássuk be: a Hullajó, illetve a Mennyei teremtmények pofátlan remekművek). A színész szerint a trilógiából az első rész volt a legjobb, a többi már túlságosan elsüllyedt a CGI-rengetegben. Így fogalmazott:

"Az első rész forgatókönyve volt a legjobban megírva.". Elmondta továbbá, hogy Jackson ugyan mindig a technika megszállotja volt, de ez a történetmesélés hátrányára vált a folytatásokban, mivel az első rész sikere után annyi pénz állt a rendelkezésére aminek következtében aztán a szükséges plusz forgatások végül arra mentek ki, hogy egy csomó jelenetben - akár feleslegesen is - beletűzdelt termédek mennyiségű számítógépes effektust.

"Az első részben persze ott volt Völgyzugoly és Mordor, de volt egyfajta organikus, természetes minősége neki, ahogy a színészek együtt játszottak, és a táj; karcosabb volt. A második rész már kezdett az én ízlésemnek ellentmondani, aztán a harmadik rész már tele volt tömve effektekkel. Grandiózus volt, de azok az apróságok, amik megfigyelhetők voltak az első részben, a harmadikra már eltűntek."

Igazat lehet adni neki, hiszen a rendező stílusa mára tényleg teljesen elveszett a CGI-rengetegben. Még az olyan - potenciálisan kisebb, intimebb - filmet is, mint a Komfortos mennyország, elidegenítő mennyiségű számítógépes trükkökkel készítette el. Nincs több Hullajó, nincs több Mennyei teremtmények. Thats a shame.

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.