Hirdetés

Warcraft - Duncan Jones a folytatásról, rendezői változatról

|

Duncan Jones rendezőt kérdezték arról, hogy vállalná-e egy esetleges folytatás levezénylését is, illetve kiadásra kerül-e valaha egy rendezői vátozat is.

Hirdetés

Habár az Egyesült Államokban siralmas 47,2 millió dolláros box office-t produkált a Warcraft film nyár elején, a nemzetközi bevételek ezt az összeget jócskán túlszárnyalták, és összesen 433,5 milliót hozott, így szépen megtérült a 160 milliós produkciós költség. Kérdés, hogy a nemzetközi siker elegendő lesz-e egy folytatás elkészítéséhez, és bár röppentek fel pletykák ezzel kapcsolatban, hivatalos bejelentés nem történt.

Még olyan spekulációt is hallani, hogy mivel Kínában kereste a legtöbbet, a folytatást eleve ott mutatnák csak be, az Egyesült Államokban nem. A rendező ehhez azért annyit hozzáfűzött a Thrillist-nek adott interjújában, hogy bár sokan emlegetik Kínát, nem szabad elfelejteni, hogy Európában is legalább ugyanennyi profitot termelt a film.

Hirdetés

Duncan Jones-t megkérdezték arról is, hogy visszatérne-e  a rendezői székben, amennyiben zöld utat kapna a folytatás:

Ha lenne rá lehetőségünk, hogy még egy filmet készítsünk a Warcraft univerzumában, úgy érzem mi már megcsináltuk a nehezét a filmes világ kialakításával. Szeretném, ha három és fél év kemény munkáját ki tudnánk még valahogy aknázni és lenne rá lehetőségünk, hogy eljátszadozzunk ebben a világban, ha már egyszer túl vagyunk az alapozáson. Szóval ki tudja? De lehet, hogy csak mazochista vagyok. 

Azt is megerősítette, hogy nem lesz rendezői változata a filmnek:

Rengetegen kérdezik tőlem, hogy mikor jön ki a rendezői változat. Soha nem lesz rendezői verzió. Egy ilyen filmnél, ahol ennyi vizuális effekt van, minden visszakozás azzal jár, hogy elveszíted azokat a felvételeket. Megszűnnek létezni, hiszen az effektek soha nem készülnek el hozzájuk. Némelyikük még ezt az állapotot sem érte meg.  Az írási fázis egészen addig a pillanatig tart, amíg le nem forgatod az adott dolgot. Már az írás során el kell hagyni ötleteket. Aztán valamiért megváltozik valami a díszleten és jön az üzenet. Három és fél év alatt rengeteg mindent átalakítasz. Jön ez a sok apró változtatás, ami folyamatosan módosítja a folyamat menetét. Úgyhogy nincs rá lehetőség, hogy valaha is legyen egy rendezői változat. Kizárólag a fejemben létezik.

Duncan Jones szünetet sem tartva jelenleg Berlinben munkálkodik Mute című filmjének előkészületein, amelynek főszereplői  Alexander Skarsgård és Paul Rudd lesznek. Ahogy ő fogalmazott a film készítése terápiás hatással van rá, hiszen miután annyi energiát áldozott a Warcraft elkészítésére, sajnálja, hogy nem tudott mindent úgy megvalósítani a Warcraft-nál, ahogy szeretett volna a stúdió filmek sajátosságai miatt.

Legalább annyira dühös vagyok, mint amennyire büszke is a Warcraft miatt. Imádom. Rengeteg időt fektettem bele. Szívem-lelkem beletettem, hogy működőképes legyen. És részben, azt gondolom, működik is, de ugyanakkor megőrjít a tudat, hogy nem voltam képes mindent áterőszakolni, amitől igazán az lett volna, aminek kellett volna lennie.

A film szeptember közepén jelenik meg DVD-n és Blu-rey-en az Egyesült Államokban, és ha rendezői változat sajnos nem is lesz belőle, azért kimaradt és bővített jelenetekre számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.