Hirdetés

A Wonder Woman 2 lehet az első film, amely szabályokkal küzd a szexuális zaklatások ellen

|

Egy új, igazságosabb kor hajnala veszi kezdetét?

Hirdetés

Hogy a Harvey Weinstein által kirobbant szexuális zaklatásoktól még mindig lángokban áll Hollywood - még az is, aminek nem kéne - az nem kifejezés. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy az efféle visszaélések, mint amiket Weinstein, vagy Kevin Spacey követett el nem maradhatnak szankciók nélkül. Úgy fest, hogy ezen szankciókat pont a legilletékesebb filmmel, a Wonder Woman 2-vel fogják bevezetni.

Hirdetés

A bejelentést még szombaton, a PGA Awardson, avagy a Producerek Céhének díjátadóján tette meg a szakma, mivel ezek betartatása a producerek felelőssége lesz, ezzel is kivédve a jövőben a #Metoo és Time's Up ellen kampányokat. A direktívák a következők leszek: 

- A stáb MINDEN egyes tagjának át kell esnie egy szexuális zaklatással kapcsolatos képzésen, amely többek között jogi kérdésekre is vonatkozik.

- Két különböző nemű stábtagot kell kijelölni, hogy bármiféle zaklatást jelenthessenek nekik.

- Fontos az ártatlanság vélelme, vagyis a kijelölt illetékeseknek feltételezniük kell azt, hogy az áldozat igazat mond, ugyanakkor amíg be nem bizonyosodik, a másik fél bűnössége sem mondható ki. Ha az eset megkívánja, a vizsgálat egy harmadik, külsős fél bevonását is lehetővé teszi, a produkció pedig köteles egy ilyen vizsgálatot minél hamarabb lefolytatni.

- A film producerének azt is biztosítania kell, hogy az áldozatot nem éri bárminemű megtorlás, valamint a stáb légkörében a nyugodt, kulturált légkört.

Utóbbi pont persze annyiban necces, hogy Weinstein pont a produceri hatalmát vetette be, hogy eltussolja az ügyeket, vagy megfélemlítse áldozatait, de első látásra ezek több, mint korrekt irányelveknek tűnnek és nem kevés jelképes jelentése van annak, hogy a Wonder Woman 2-vel vezetik be mindezt. Maga a film és annak főhőse is a szexuális zaklatások elleni hadjárat egyik éllovasa lett, lévén a film egyik producere, Brett Ratner maga is zaklatással lett vádolva és egyes pletykák szerint Gal Gadot nem akarta látni a nevét a stáblistán, azonban mire ezek a hírek szárnyra keltek, a Warner megszakította a kapcsolatot Ratnerrel és produkciós cégével, a RatPackkel.

A film forgatása még idén kezdetét veszi és 2019. november elsején kerülhet a mozikba, vagyis a szabályok gyorsan életbe lépnek és remélhetőleg az Álomgyárban (valamint a közbeszédben) tomboló lángok is egyszer s mindenkorra lecsillapodnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.