Hirdetés

Wonder Woman - Patty Jenkins mesélt a készülő film hangulatáról

|

A múlt héten néhány újságírónak volt alkalma bepillantani a Warner Bros. londoni vágószobájába, ahol Patty Jenkins rendező több bizakodásra okot adó jelenetet is levetített nekik, valamint sokat megtudtak a film tónusáról.

Hirdetés

A DC filmes univerzum építése sajnos egy cseppet sem nevezhető zökkenőmentesnek, éppen ezért nagyon biztatóak azok a hírek, amelyekkel a Collider, a Den of Geek és a Slashfilm szolgáltak, miután betekintést kaptak a film készületeibe és négy jelenetbe, amelyekről később, külön cikkben számolunk be spoileres mivoltuk miatt. Az újságírók egyöntetű véleménye, hogy a Wonder Woman a DC világába eddig soha nem látott melegséget és humort hoz, Steve Trevorral való dinamikájuk pedig nagyon jól eltalált, játékosságon és kölcsönös tiszteleten alapszik. 

Hirdetés

Geoff Johns (forgatókönyvíró, producer) számára ez az eredettörténet pont olyan meghatározó, mint amilyen Richard Donner Superman filmje. De Jenkins volt az, aki hozzátéve a saját elképzeléseit, szándékosan távolabb lépett a DC eddigi filmjeitől. A rendezőnő elmondta, hogy milyen filmek befolyásolták a hangulat kialakításában:

Valahol a Superman és a Casablanca keresztezésénél kötöttem ki. Ezek jöttek fel a legtöbbször, valamint az Indiana Jones. Ez az a három film volt, amire azt mondtam: "Ez egy klasszikus film. Egy klasszikus filmet fogunk készíteni." Törődünk a humorral, törődünk az epikussággal, törődünk a hősiességgel, törődünk az ívével és a történettel - és elegánsra készítjük… Indiana Jones vagy Rick a Casablancából találkozik Wonder Womannel? Benne vagyok!

A film fontos eleme Steve Trevor (Chris Pine), akivel kapcsolatban nyilvánvalóan sokaknak előítéletei vannak a rendhagyó felállás miatt. Jenkinsnek azonban egy olyan karakter kellett, aki két lábon áll a földön és kiegészíti Wonder Womant, ugyanakkor nem akarja háttérbe szorítani.

Nagyon nehéz, ugyanakkor nagyon könnyű is bizonyos szempontból. Nem változott semmit a karakter, amióta elkezdtem a filmmel foglalkozni [2004-ben]. Nem akartam, hogy a "bajba jutott lány" szerepében legyen. Nem akartam ügyet csinálni belőle és nem akartam feminista üzenetet kifejezni vele. Azt a pasit akartam, akivel azt szeretnénk, hogy Diana együtt legyen, akivel te is együtt akarnál lenni és aki mindeközben mást is csinál. És magam is fel akartam ehhez érni érzelmileg.

Visszautasította azt is, miszerint Wonder Womannek hárítania kellene egy férfi segítségét vagy folyamatosan tiltakoznia kéne emiatt:

Mintha valaha is megtennénk ezt, amit egyesek szajkóznak: "Nos, nincs szüksége a segítségére!". Én erre azt mondom, hogy ez olyan, mintha Superman azt mondta volna: "B… meg Lois!" Jó lenne ez bárkinek is?

A levetített jelenetekről külön cikkben olvashattok hamarosan, esetleges spoileres hatásukat vegyétek figyelembe, mielőtt kattintotok! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.