Hirdetés

Földhözragadtabb lesz az X-Men: Dark Phoenix

|

Mindezt az űrben?

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy 2018-ra 3 mutáns mozi is be volt ígérve a Foxtól, mostanra ez csak egyetlen, árva Deadpool 2-re  redukálódott, miután először a még áprilisban bemutatásra tervezett Új Mutánsok premierjét eltolták jövő év februárjára, majd a fősodor moziját, az eredetileg novemberi bemutatóval rendelkező X-Men: Dark Phoenix-et tolták át februárra, az Új Mutánsokat pedig 2019 augusztusára. Hogy mennyire játszhattak közre ebben minőségbeli problémák, vagy kreatív döntések (az Új Mutánsok esetében a tesztközönség nem találta elég félelmetesnek a horror tónust), az legkésőbb a filmek bemutatójáig kérdéses, de a Dark Phoenixnek kedvezőbb lehet egy szellősebb februári bemutató, mint a zsúfolt november, nem sokkal megelőzve a Legendás állatok legújabb epizódját. Mindenesetre a napokban a Deadpool 2 premierje kapcsán sikerült mikrofonvégre kapni a franchise felett íróként, producerként, a Dark Phoenixben pedig rendezőként bemutatkozó Simon Kinberget. 

Hirdetés

A Dark Phoenix-saga nem csak az X-Men képregények, hanem magának a zsánernek az egyik leghíresebb történetfolyama, éppen ezért sokan dühösek a mai napig a 2006-os Az ellenállás vége című epizódra, amely eléggé mostohán bánt ezzel a klasszikus történetszállal. Szerencsére azóta Az eljövendő múlt napjai teljesen semmissé tette azt az idővonalat, és most annak a Kinbergnek nyílik lehetősége korrigálni, aki annak idején pont Az ellenállás végével lépett a franchise életébe. 

Ez sokkalta hűségesebb lesz az eredeti képregények szellemiségéhez, mint az X-Men 3 volt, amely szintén a Dark Phoenix-sagat mesélte el. Ez a film földönkívüliekről is szól, ami nem egészen olyasmi, amiről korábban szó volt az X-Men-franchise-ban és ez a történetfolyam hatalmas részét képezi a képregényeknek.

Ezek után adja magát a kérdés, hogy földönkívüliekkel, egy amúgy is szuperképességekkel rendelkező szuperhőscsapattal a főszerepben hogyan lehet valami földhözragadtabb, sötétebb? Kinberg a tónusváltásra ezt felelte

A tónust nem kifejezetten mondanám sötétebbnek, de intenzívebb lesz. Sokkalta valós szerűbb, azt hiszem, földhözragadtabb, remélem szimpatikusabb is, és kevésbé opera szerű.

Pedig talán pont Jean Grey kálváriája követelné meg az operaibb hatást, de hogy pontosan mit is szeretnének Kinbergék, azt egyelőre nem tudni, hiszen pár képen kívül eddig még semmit sem láttunk a filmből és az első előzetesig is vélhetően a San Diego-i Comic-Conig kell várni, mint ahogy Kinberg rendezői képességeivel sem vagyunk tisztában, habár az azóta is kész filmes katasztrófának titulált Fantasztikus Négyes-reboot esetében ő vette át a rendezői széket Jsh Tranktől, hogy a végeredményt kicsit is nézhetőre hozza ki (mellesleg a Deadpool 2 egy bizonyos jelenetét is ő rendezte, mivel a két film szinte egy időben forgott Kanadában). Ha viszont igazak a pletykák, akkor az eddigiekhez képest a Xavier-Magneto párharc és karaktereik a háttérbe szorulnak, ezzel együtt James McAvoy és Michael Fassbender kettőse is, vagyis vélhetően jobban koncentrálnak a fiatalokra, már csak Jean karaktere miatt is (Sophie Turner nagy kihívással néz szembe), nem beszélve a közönség kedvenc Higanyszálról Evan Peters megformálásában.

Hogy mi lesz a franchise sorsa ezután, az pedig nem csupán a fogadtatástól, hanem a Disney-Fox üzlettől is nagyban függ (feltéve, ha az Amerikai Trösztellenes Bizottság jóváhagyja, ami legkésőbb 2019 nyarára derül ki), viszont Kinberg elmondása szerint ameddig mást nem mondanak nekik fentről csinálják tovább a dolgukat, és megpróbálják tető alá hozni az X-Force-filmet, amely - már csak a vérbőség miatt is - kellő vérfrissítés lenne az X-Menekhez képest, nem beszélve a régóta hánykolódó Gambit-moziról Channing Tatummal és a Multiple Man önálló kalandjáról James Franco-val a főszerepben. Az X-Men: Dark Phoenix 2019 február 14-én, Valentin Napon debütál majd a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.