Hirdetés

Zombik vagy sem a 28 nappal később fertőzöttjei?

|

A 28 nappal később forgatókönyvírójának hála, nyugodtan aludhatunk, hiszen a legilletékesebb forrásból derült ki az igazság.

Hirdetés

A filmipar egyes vitás kérdései sanszosan még dédunokáink idejében is kirobbanthatatlanok lesznek a vonatkozó szakfórumokról. A Marsellus Wallace tulajdonát képező táska pontos tartalmán való agyalás mellett Tony Soprano sorsa, az eredeti Total Recall kétértelmű befejezése és még kismillió téma fogja borzolni a mozgóképek rajongóinak idegeit. Ennek tükrében hálásak lehetünk a forgatókönyvet jegyző Alex Garlandnak, hogy határozottan állást foglalt abban a kérdésben, hogy legismertebb művében, a 28 nappal későbben vajon minek minősülnek a vírus veszett-vad áldozatai.

Hirdetés

Egyesek ugyanis máig kötik az ebet a karóhoz, hogy a balszerencsés kárhozottak gyorsaságuk és pulzusuk dacára lényegében élőholtak. Míg mások arra az álláspontra helyezkedtek, hogy miután dobog a szívük, és nem csak az agyuk szétlövésével, vagy a testük megsemmisítésével pusztíthatóak el, egyszerűen egy szörnyű ragálytól szenvedő, beteg emberek. Garland az Empire-nek adott nyilatkozata szerint az első csoport híveinek van igaza, azaz annak dacára, hogy valóban akadnak kisebb-nagyobb eltérések a klasszikus rémekhez képest, a fertőzöttek zombik és kész:

"Tisztában vagyok vele, hogy évek óta viták folynak erről. Arról, hogy ez egy zombifilm-e vagy sem. Ez egy zombifilm. Bármilyen technikai eltérések is vannak vagy nincsenek, ezek eléggé zombik."

Egyetértetek Garland tagadhatatlanul posztmodern olvasatával, vagy nem?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.