Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet augusztusban

|

Összegyűjtöttük az augusztusi mozis premiereket. Jó szemezgetést!

Hirdetés

A júliusi silány felhozatalt látva minden jobbízlésű mozirajongó felvonhatta a szemöldökét, de az augusztus szerencsére már sokkal több új filmmel kecsegtet. Ez persze nem garancia a minőségre, mindenesetre lesz miből válogatni, ugyanis végre valahára láthatjuk Jordan Peele új horrorfilmjét, a Nemet, Brad Pitt akciófilmjét, A gyilkos járatot, továbbá a magyarok is képviseltetik magukat, méghozzá több ízben is. Lássuk tehát az augusztusi moziválasztékot! 

Hirdetés

Augusztus 4. A gyilkos járat

Újabb akciófilmmel érkezik a Deadpool 2 és az Atomszőke rendezője, David Leitch, aki ezúttal Brad Pitt-tel a főszerepben zúzza végig a film röpke két és félórás játékidejét. Pitt karakterének egy több száz kilométeres sebességgel robogó japán szupervonaton kell egy titokzatos táskának utánaerednie, ám a feladat korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, ugyanis a táskát szigorúan védik, és akadnak mások is, akiknek erre fáj a foguk. Az előzetest és Leitch korábbi munkáit elnézve nem fogunk szűkölködni sem vérben, sem leszakadó végtagokban, sem humorban. Reméljük, hogy A gyilkos járat csakugyan a nyári uborkaszezon üdítő akciózúzdája lesz!

Augusztus 4. Együtt kezdtük

Milyen pillanatokat tartogathat egy találkozó, aminek a résztvevői már legalább tíz éve nem látták egymást? Erre a kérdésre ad választ Kerékgyártó Yvonne filmje, az Együtt kezdtük, amiben néhány régi osztálytárs tölt el együtt egy balatoni hétvégét, melynek során elkerülhetetlen, hogy felüsse a fejét a szerelem, a hűtlenség, a nevetés és a konfliktus. A főszerepben láthatjuk Mucsi Zoltánt, Pálmai Annát, Jordán Tamást és Szabó Simont, a forgatókönyvön pedig Boros O. István és Maruszki Balázs oldalán az a Szentgyörgyi Bálint dolgozott, akinek az év egyik legnépszerűbb magyar sorozatát, az HBO Max-ról azóta csúfosan eltávolított A besúgót köszönhetjük

Augusztus 11. Fenevad

Baltasar Kormákur thrillerében egy vérszomjas oroszlán elől menekül két lányával Dr. Nate Samuels (Idris Elba), akik nem sejtik, hogy valójában az életüket fenyegető veszély is üldözött: az orvvadászok kegyetlenkedése tette őt azzá, ami. A kikapcsoló kirándulás egyik percről a másikra válik rémálommá, és főhőseinknek hamarosan rá kell eszmélniük arra, hogy a vadrezervátumban semmi sem garancia a túlélésre.

Augusztus 11. Svindler

Augusztusban debütál az elsősorban forgatókönyveiről elhíresült Paul Schrader új filmje, a Svindler, amiben ezúttal nem csak a szkriptért, hanem a rendezésért is felel. A történet egy börtönviselt ex-katonáról, William Tellről (Oscar Isaac) szól, aki a kártyázás nagymestere. Egy titokzatos nő (Tiffany Haddish) és egy bosszútól fűtött fiatalember (Tye Sheridan) feltűnésével azonban minden megváltozik. Schrader drámája egyszerre bosszúfilm, road movie és thriller, ami bátran feszeget olyan témákat, mint a poszttraumás stressz és a háború következményeivel járó társadalmi feszültség.

Augusztus 18. Nem

Sok-sok tologatás után végre valahára itthon is láthatjuk Jordan Peele új horrorfilmjét, a Mi után szintén nem túlzottan keresőmotor-barát Nemet. A cselekményről nem sokat tudni, de a hangulatos előzetes alapján egy földönkívüli ismeretlen entitás üti fel a fejét egy kaliforniai szurdokban élő zárt közösségben. A főszerepben láthatjuk Daniel Kaluuyát (aki a rendező első filmjében, a Tűnj el!-ben is a központi szereplőt alakította), aki mellett Keke Palmer és Steven Yeun is feltűnik a vásznon. Hangolódásképpen érdemes belehallgatni Michael Abels atmoszférikus soundtrackjébe, ami már elérhető a különböző zenemegosztókon.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Augusztus 18. Nevem Zlatan

Zlatan Ibrahimovic neve bizonyára a futballért kevésbé rajongók számára is ismerősen csenghet, hiszen nála karakteresebb focistát nehezen találni. Számos sztárcsapat, emlékezetes egysoros és látványos gól köthető a nevéhez, de ami talán a legpontosabban leírja a személyiségét a mérhetetlen kitartás és önbizalom. Róla készült most egy életrajzi film, a Nevem Zlatan, ami a hányattatott gyerekkorától kezdve egészen az olaszországi futballsikerekig lefedi a karrierjét. Nem könnyű feladat egy élő, a mai napig aktív közszereplő (legyen az sportoló, színész vagy énekes) életéről hiteles és adott esetben kritikus nézőpontot bemutatni, de bízunk benne, hogy a filmet rendező Jens Sjögren megbirkózik a kihívással.

Augusztus 18. Ahol a folyami rákok énekelnek

Reese Witherspoon karolta fel Delia Owens regényének, az Ahol a folyami rákok énekelnek filmadaptációját. Bár a színésznő csupán producerként veszi ki a részét a munkálatokból, valójában neki köszönhetjük, hogy 2022 augusztusában filmfeldolgozást láthatunk a bestsellerből. A főszereplő egy civilizációtól távol élő felnőtt lány (Daisy Edgar-Jones), aki idővel szembesül az őt körülvevő világ szépségével és árnyoldalával. Rátalál a szerelem, majd egy félreértésből adódóan belekeveredik egy gyilkossági ügybe, ahonnan nem egyszerű a kiút.

Augusztus 25. Miután boldogok leszünk

Négy rész kellett ahhoz, hogy a Miután-filmek befejezést kaphassanak, és az utolsó felvonásában természetesen ismét egy párkapcsolati krízissel kell Tessának (Josephine Langford) és Hardinnak (Hero Fiennes-Tiffin) szembenézni. A kérdés az, hogy a lezárást látva, a meghatódottságtól fogunk-e sírni, vagy örömkönnyeket hullatunk-e, amiért a végére ért. (Plot twist: mégsem leszünk sokáig Tessa és Hardin nélkül, ugyanis már készül egy előzményfilm és egy folytatás. Akkor minek ez a felhajtás?)

Augusztus 25. Szia Életem!

Érzelmekkel teli apa-fia kapcsolatról szól Rohonyi Gábor és Vékes Csaba vígjátéka, a Szia Életem!, amiben egy kiégett író (Thuróczy Szabolcs) hosszú idő után találkozik kisfiával. Az új felállás egyszerre tartogat érzelmes és mókás pillanatokat, amint ők ketten próbálnak megbirkózni a helyzettel. Thuróczy mellett feltűnik a filmben Mucsi Zoltán, Básti Juli, Kovács Patrícia és Tasnádi Bence is.

Augusztus 25. Tomboló blöki

Augusztusban sem maradunk animációs film nélkül, ugyanis érkezik a Tomboló blöki, ami egy szamurájnak állt kutyáról, Vacakról szól, aki nem számol azzal a kellemetlenséggel, hogy mindezt egy macskákkal lakott vidéken tudja kitanulni. Főhősünk azonban még így sem hátrál meg a kihívástól, és egy látványban, izgalomban és nevetésben gazdag kalandban lesz része, amit remélhetőleg rajta kívül a néző sem bán majd meg. Az eredeti szinkronhangok között több A-listás sztár is feltűnik, mint Samuel L. Jackson, Ricky Gervais vagy éppen a Minden, mindenhol, mindenkor főszereplője, Michelle Yeoh.

Ti melyik filmet tervezitek megnézni a felhozatalból? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.