Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet decemberben

|

Találkozhatunk többek között Wonkával, Aquamannel és Enzo Ferrarival idén decemberben.

Hirdetés

Általában a decemberi hónap tartogatni szokott egy nagyobb eseményfilmet, ami sok nézőt csalogathat a mozikba, idén esetleg az Aquaman második része sorolható ebbe a kategóriába. Nagyon jó szívvel. Ettől függetlenül most is érdemes az ünnepek apropóján ellátogatni, ugyanis érkezik például az új Wonka-film Paul Kingtől, Taika Waititi új vígjátéka, A győztes gól, valamint Michael Mann Ferrari-filmje, és természetesen nem maradnak látnivaló nélkül a horrorfilmek rajongói sem. 

December 7. Hullaadás

Eli Roth újdonságát a Quentin Tarantino és Robert Rodriguez rendezte Grindhouse azonos című kamuelőzetese ihlette. Egy slasherbe oltott bosszútörténet, amelyben egy telepesmaszkos gyilkos egy tragédiába fulladt Black Friday-nap miatt elkezdi levadászni a felelősöket és kegyetlen halállal büntetni őket. Roth a főszerepre egy TikTok-sztárt castingolt Addison Rae (A srác nem jár egyedül), személyében, akit olyan tapasztalt színészek támogatnak meg, mint Patrick Dempsey (A Grace klinika, Bűbáj) és Gina Gershon (Showgirls, Fülledtség). 

Hirdetés

December 7. Kacsalábon

Az utazás és a kirándulás témakörét animációs filmjében sem engedi el a Fehér Lótusz Emmy-díjas alkotója, Mike White, aki ezúttal a madarak vándorlásáról mesél nekünk az Illuminationnal (Gru, A kis kedvencek titkos élete, Énekelj!) a háta mögött. A Kacsalábon meglepő módon egy "kacsaládról" szól, akik a tél közeledtével útra kelnek New Yorkból, és Jamaicáig meg sem akarnak állni. Az eredeti szinkronhangok között hallhatjuk Danny DeVitóét, Elizabeth Banksét és Awkwafináét.

December 7. Golda

A Golda a jelenleg is zajló közel-keleti események fényében különösen aktuális, ugyanis a történet középpontjában Golda Meirt, Izrael miniszterelnökét láthatjuk az 1973-as jom kippuri háború idején. A háborúban elszenvedett kudarcok mellett a nemzetközi diplomáciában is problémák adódnak, melyek többek között az - egyébként nemrégiben elhunyt - Henry Kissingerrel hozhatók összefüggésbe. Guy Nattiv (Bőrfej) történelmi filmje ezt a viharos időszakot veszi górcső alá olyan színészekkel az oldalán, mint például Helen Mirren, Liev Schreiber, vagy Camille Cottin.

December 14. Wonka

Paul King (Paddington 1-2) hozza el karácsonyra a nagybetűs családi filmet, mely Willy Wonka fiatalkorába nyújt betekintést. Kiderül, hogy miként vált azzá, akit Gene Wilder és Johnny Depp megformálásában megismerhettünk (bár Burton tett már rá egy kis utalást a halloweeni jelenetben), de ezúttal Timothée Chalamet ölti magára a karakter ikonikus öltözékét. További szerepben feltűnik Hugh Grant (mint umpalumpa), Rowan Atkinson, Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, valamint Jim Carter.

December 14. Valami madarak

Béla bácsit (Szacsvay László) egy balesetet követően idősek otthonába teszi a fia, de az öreg nem hagyja ennyiben a dolgot. Elhatározza, hogy megszökik, és ehhez a 17 éves Zoé (Kizlinger Lilla) segítségét kéri, aki büntetésből dolgozik az otthonban. A korkülönbség ellenére remekül kijönnek egymással, az viszont kérdéses, hogy az akció miként sül el.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


December 21. Aquaman és az elveszett királyság

Idén decemberben sem maradunk blockbuster nélkül (bár a DC utóbbi eredményei alapján ez is megkérdőjelezhető), ugyanis most láthatjuk a James Gunn előtti éra utolsó felvonását James Wan rendezésében. Az ellenség ezúttal Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), aki bosszút akar állni apja haláláért. Aquaman (Jason Momoa) úgy dönt, hogy kiszabadítja testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), akivel szembeszállnak a fenyegetéssel. A már ismert karakterek közül visszatér például Willem Dafoe és Amber Heard is.

December 21. A győztes gól

A marveles kiruccanása után Taika Waititi (Jojo nyuszi, Thor: Ragnarök) visszatér a szerzői filmjeihez, és egy szamoai focicsapatot követ nyomon, akik egy 31-0-s vereséget követően új edzőt kapnak, a kiégett Thomas Rongen (Michael Fassbender) személyében. Első pillantásra a Ted Lasso-sorozat juthat az eszünkbe róla, de ez mindenképp jó jel, mert abban kellő mennyiségben volt humor, izgalom és dráma. Waititi a Jojo nyusziban pedig bizonyította, hogy ért a dramaturgiai egyvelegekhez.

December 28. Ferrari

Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral - A halál záloga) ezúttal Enzo Ferrariról (Adam Driver) készített filmet, de a történet nem a felemelkedéssel foglalkozik elsősorban. Helyette tíz évvel később vesszük fel a fonalat, amikor a gyárat épp a csőd fenyegeti, valamint Enzo családi életében sincs minden rendben. Drámai próbatételek követik egymást, melyeket Mann remek akciójelenetekkel fűszerez meg. Moziban nézős!

December 28. Csendes éj

A legendás rendező, John Woo egy karácsonyi akciófilmmel tér vissza. Egy modern kori némafilmre számíthatunk, ugyanis alig lesz benne párbeszéd a történet főszereplőjének gégesérülése miatt, aki egyben egy gyászoló apa (Joel Kinnaman) is, mivel egy kegyetlen banda megölte a fiát egy lövöldözés közben. A férfi szenteste indul bosszúhadjáratára, és nem nyugszik addig, amíg minden felelőst el nem intéz. Igazi ünnepi zúzás lehet belőle, kár, hogy nem karácsony előtt jön. 

December 28. Ennél csak jobb jöhet

Az Életrevalók alkotói (Éric Toledano, Olivier Nakache) egy francia vígjátékkal térnek vissza, amelynek középpontjában egy kisstílű semmirekellő, Albert (Pio Marmai) áll, akit összehoz a sors a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel az ingyen sör reményében elmennek egy klímaaktivista gyűlésre. Egy vonzó tüntető (Noémie Merlant) miatt pedig mindketten belépnek, noha nem érdekli őket a Föld megmentése, csak a nő. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, miközben a két barát között egyre jobban nő a feszültség a lányért való versengésben. 

Ti melyik mozifilmet tervezitek megnézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.