Hirdetés

20 éve indult a Drake és Josh, de mi van manapság a szereplőkkel?

|

Egy klasszikus szitkom a Nickelodeon legszebb korszakából, de vajon hová jutottak a színészek az elmúlt húsz évben?

Hirdetés

Aki a 2000-es évek elején volt gyerek, egészen biztosan emlékszik a Nickelodeon és a Disney csatorna sorozataira. Ha csak azt a csatornát nézzük, amely mai cikkünk alanyát szolgáltatta, eszünkbe juthat a V, mint Viktória, az iCarly, a Tündéri keresztszülők, és persze még sorolhatnánk a címeket. Bár mai szemmel nézve ezek a sorozatok kedvesen esetlennek tűnnek, az tény, hogy sokunk filmes szocializációjához járultak hozzá. 

A Nickelodeon emblematikus sorozata volt a Drake és Josh is, amit az a Dan Schneider hozott tető alá, akit a New York Times egyszer a "tinisorozatok Aaron Sorkinjának" nevezett. Persze a megnevezésben volt némi humor, de az tény, hogy a Nickelodeon rengeteg sorozata kapcsolódott az ő nevéhez. Ugyanakkor mindenképp meg kell említenünk azt is, hogy Schneider személye az elmúlt időszakban közel sem csak pozitív kontextusban került a hírekbe. Többen azzal vádolták meg, hogy egészségtelen munkakörnyezetet teremtett, szexualizálta a sorozatok lányszereplőit. A producer tagadta a vádakat, ám együttműködése véget ért a Nickelodeonnal. 

Hirdetés

Ám térjünk vissza a Josh és Drake című sorozatra, amelynek alaptörténete rendkívül egyszerű, ám annál működőképesebb. A két főszereplő, Josh (Josh Peck) és Drake (Drake Bell) nem is különbözhetne jobban, szülei kapcsolata miatt mégis egy háztartásba kényszerülnek. Míg egyikőjük lazaságával és jó stílusával arat sikert kortársai között, a másikójuk, nos… semmivel. Ám később rájönnek, hogy bár első ránézésre nem is különbözhetnének jobban, sokkal több közös van bennük, mint gondolnák, az élet minden területén tudnak segíteni egymásnak. 

A sorozatot a remek poénok mellett a színészgárda tette igazán emlékezetessé, így tekintsük át, mi lett azóta a legfontosabb szereplőkkel, hol tartanak most, ki futotta be azt a karriert, amit a nagy áttörés után jósoltak neki. 

Drake Bell

A Drake-t alakító Drake Bell már egészen fiatal korától szerepelt filmekben, feltűnt például Tom Cruise sokak szerint egyik legjobb filmjében, a Jerry Maguire - A nagy hátraarcban. A Drake és Josh előtt is kapott szerepet a Nickelodentól, szerepelt többek között a The Amanda Showban és a Zoey 101-ben is. Ennek a szériának pedig kétségtelenül ő volt a legnagyobb sztárja, többek között a főcímdal is az ő tehetségét dicsérte. 

A sorozat befejezése óta Bell párhuzamosan futtatja filmes és zenei karrierjét, ám mintha utóbbira kicsit nagyobb hangsúlyt fektetne. Saját elmondása szerint a zenéjére olyan legendás együttesek voltak hatással, mint például a The Beatles vagy a The Rolling Stones. Az elmúlt években inkább szinkronhangként hallhattuk őt, több Marvel animációs sorozatban adta például Pókember hangját.  Ha Schneidernél nem feledkeztünk el a negatívumokról, itt is meg kell említenünk, hogy Drake Bellt nemrég két év próbaidőre ítéltek kiskorú zaklatásáért. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Josh Peck

Jöjjön az a színész, aki talán a legnagyobb karriert futotta be a sorozatból. Peck a visszahúzódó Josh szerepében remekelt a szériában, de feltűnt más Nickelodeon-produkciókban is. A 2010-es években aztán szépen lassan elkezdett komolyabb szerepeket kapni. Még 2008-ban volt egy viszonylag sikeres filmje Bódulat címmel, majd beválogatták többek között A legnagyobb dobás című sorozatba (amely arról szól, hogy először kap szerepet nő az MLB-ben), de rövid ideig feltűnt például az Agymenőkben is. Az egyik kopó, másik eb című szériában már főszereplővé lépett elő, tavaly pedig az Így jártam apátokkalban és az Oppenheimerben láthattuk, utóbbiban Kenneth Bainbridge amerikai fizikust alakította. 

Miranda Cosgrove

A két egymás mellé kényszerült fiú testvérét játszotta az a Miranda Cosgrove, aki egy későbbi sorozattal, az iCarlyval vált igazán ismertté. Abban a produkcióban övé volt az abszolút főszerep, a lehetőséget pedig meg is hálalta, hiszen sokak kedvencévé vált. Azóta neki is voltak zenei projektjei, illetve kollégáihoz hasonlóan előszeretettel szinkronizál, övé többek között Margo szerepe a Gru franchise-ban. Újabban pedig az iCarly remake-jében és A Goldberg családban fordult meg, de a filmes munkái mellett saját tévéműsort is vezet. 

Nektek milyen emlékeitek fűződnek a Drake és Joshhoz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.