Hirdetés

8 mozis film, ami érdekelhet januárban

|

Minden (év)kezdet nehéz.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A Sony Pictures a cikk kikerülése után elcsúsztatta április 1-re a Morbius premierjét, szóval azt ne várjátok januárban. 

A decemberi mozipremier-összefoglaló enyhén szólva is izmosabb felhozatallal szolgált a filmrajongók számára, mint a januári fog, de egy áttekintést mindenképp megérdemelnek 2022 nyitófilmjei is, mert kitudja, lehet valaki az új Kaptárra, az ötödik Sikoly-filmre vagy épp egy Hollywood berkein kívül termett szerzői darabra fog a cikk elolvasása után jegyet váltani. Lássunk hát neki!

Hirdetés

Január 6. A Kaptár - Raccoon City visszavár

Paul W. S. Anderson nélkül. Hogy ez jó vagy rossz hír, az az olvasó ízlésére van bízva (a kritikánk szerint bőven utóbbi), az viszont biztos, hogy az eddigi filmekben bőven akadt kivetnivaló. A rendezői székben ezúttal Johannes Roberts (47 méter mélyen-filmek) ül, a történet pedig az Umbrella Corporations mélyére ás, ahol lehetőség nyílik szembeszállni a gonosszal, ami a fertőzést indukálta. A főszerepben Kaya Scodelariót, Robbie Amellt, Hannah John-Kament és Tom Hoppert láthatjuk majd, de inkább lesz ez katasztrófaturizmus, mint valódi moziélmény. 

Január 6. Az unoka

A magyar filmek is képviseltetni fogják magukat januárban, mégpedig egy fekete humorral fűszerezett thrillerrel, Az unokával. A történet szerint egy átlagos életet élő irodista fiú (Blahó Gergő) bosszúhadjáratának leszünk szemtanúi, aki nagyapja (Jordán Tamás) átverése miatt akar igazságot szolgáltatni. A rendező Deák Kristóf eddigi munkássága már csak azért is figyelemreméltó, mert ő rendezte a 2017-ben legjobb rövidfilmért Oscar-díjat nyert Mindenki című filmet. 

Január 13. Sikoly

2011 után ismét visszatér a tinilányok réme, az expresszionista jelmezbe bújt gyilkos! Mivel 2015-ben a franchise szülőatyja, Wes Craven elhunyt, az ötödik rész az első Sikoly-film, amit nem a legendás direktor rendez. A rendezői feladatokat Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett vették át, akiknél talán jobb kezekbe nem is kerülhetett volna projekt, hiszen ők felelnek az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb horrorjáért, az Aki bújtért. Reméljük, hogy az előző filmjükön érezhető frissesség a legújabb Sikoly-filmben is vissza fog köszönni.

Január 13. 355

A nem éppen Google-keresésre alkalmas filmcím tulajdonképpen egy női ügynök, Mace Brown (Jessica Chastain) azonosítószáma, aki összeáll néhány társával (többek közt Penelope Cruz, Diane Kruger és Lupita Nyong'o alakításában), hogy egy lehetséges világháború kirobbanását megakadályozzák. A világméretű összeesküvés feloldása tehát ezúttal a nők kezében van, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy miként birkóznak meg a komoly feladattal, amihez nem elég a CIA vagy az MI6 irodaépületeinek aktái között aktakukacoskodni, hanem Párizstól kezdve Marokkón keresztül egészen Sanghajig helyt kell állni az ellenség szorításában. Azt hiszem, ennek a csapatnak menni fog.

Január 13. A hős

Az iráni forgatókönyvíró-rendező Asghar Farhadi neve 2016-ban került fel a nemzetközi filmvilág nagy térképére, amikor Az ügyfélért elnyerte a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában az Akadémia díját. Legújabb drámája, A hős egyelőre a cannes-i filmfesztivál nagydíjával büszkélkedhet, de elképzelhető, hogy március végére a díjainak száma eggyel gyarapodni fog. A történet egy adóssága miatt börtönbe került férfiról (Amir Jadidi) szól, aki kétnapos eltávozása során felkeresi hitelezőjét, hogy engedjen a tartozásából. Farhadi rendkívül érzékenyen bánik a személyes drámák bemutatásával, így reméljük, hogy tehetségét legfrissebb filmjében is kamatoztatni fogja.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


 

Január 20. A világ legrosszabb embere

Joachim Trier karakterdrámájában megismerünk egy 30 év körüli nőt, Julie-t (Renate Reinsve), aki megpróbálja az életét egyenesbe hozni, de ahhoz mind a körülötte lévőkkel, mind önmagával szembe kell néznie. A világ legrosszabb embere számtalan nemzetközi filmfesztivált megjárt, köztük Cannes-ban megnyerte a legjobb színésznő díját, sőt Norvégia ezt a filmet nevezte az Oscarra, melynek a potenciális jelölteknek felállított listájára is felkerült. 

Január 27. Morbius

Újabb Marvel-karakter kap saját filmet a Sony forgalmazásában, aki nem más, mint a Pókember-univerzum tragikus sorsú antihőse, Morbius. A tudós Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de végül nagy nehezen rátalál egy ősi gyógymódra, aminek a segítségével elmúlik minden panasza, sőt kifejezetten feljavulnak képességei és érzékszervei, azonban egy valamivel nem számol: vámpírrá válik. A kiszámíthatatlanságáról híres Morbius minden bizonnyal a Venom-világban fog akciózni, ám hogy ez meddig lesz így, és mikor vesz majd irányt az MCU felé, egyelőre rejtély mindenki előtt. A jelenlegi Marvelt körüllengő stúdióállapotokból kiindulva viszont bármi megtörténhet.

Január 27. Párhuzamos anyák

Januárban érkezik hazánkba Pedro Almodóvar új filmje, a Párhuzamos anyák, ami két egyedülálló nőről, Elenáról (Rossy de Palma) és Janisról (Penélope Cruz) szól. Amellett, hogy egyedül élik mindennapjaikat, abban is hasonlítanak, hogy ugyanazon a napon születik gyermekük, csak éppen azzal a különbséggel, hogy míg Janisnak tervezett volt a szülés, addig Elenának nem. A film azontúl, hogy körbejárja az anyasággal járó kihívásokat, bemutatja, hogy a vigasztalásnak mekkora ereje van egy szemlátomást kilátástalannak tűnő helyzetben. Almodóvar filmdrámáját először Velencében mutatták be, ahol Cruz meg is nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

Ti miket terveztek megnézni januárban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.