Hirdetés

8 mozis film, ami érdekelhet májusban

|

Búcsúznak a galaxis őrzői, jubilál a Család, és egy újabb élőszereplős Disney-remake is beköszön a hazai mozikba.

Hirdetés

Nincs sok premier, de ennek ellenére érdemes májusban is benézni a hazai filmszínházakba. A Marvel-képregényfilmek szerelmesei búcsút inthetnek A galaxis őrzőinek és James Gunn-nak (persze, ki tudja még, hogy meddig), Vin Diesel még nagyobb sebességbe kapcsol a Halálos iramban-franchise tizedik felvonásában, továbbá érkezik többek között egy slasherbe fojtott karakterdráma is a Malacka képében. Vessük hát bele magunkat a májusi mozikínálatba!

Május 4. A galaxis őrzői 3.

Nem is kell sokat várni blockbusterre, a hónap rögtön az MCU legújabb filmjével nyit, amiben elbúcsúzunk a galaxis méltán híres őrzőitől és James Gunntól (aki innentől csakis a DC-re fog összpontosítani). Az Infinity Saga képviselői tehát egyre inkább fogyatkoznak, de egy végső kaland vár még Űrlordékra! A szereplőgárdát talán már felesleges bemutatni (Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Bradley Cooper, Vin Diesel), de a frissen debütáló Will Poulter (Családi üzelmek, Detroit) nevét érdemes megemlíteni, akit Adam Warlock megformálójaként láthatunk. A galaxis őrzői 3. valószínűleg azoknak is tetszeni fog, akik beleuntak a Marvel cuccaiba és a szuperhősfilmekbe. 

Hirdetés

Május 11. Könyvklub - A következő fejezet

Diane Keaton és barátnői (Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen) újfent nekivágnak a nagyvilágnak, ami ezúttal is sok-sok meglepetést tartogat a számukra. Kalandból nem lesz hiány, fény derül számtalan titokra, egyszóval nem egy nyugis vakációra fizettek be hőseink. A főszereplők mellett feltűnik a filmben Andy Garcia, Don Johnson, Craig T. Nelson, valamint újoncként érkezik Giancarlo Giannini, Hugh Quarshie és Vincent Riotta.

Május 11. Legénybúcsú extra

Rózsa Gábor új filmjében két legénybúcsús társaság versenyez egymással, hogy megnyerjék a több milliós főnyereményt. Dani, a vőlegény (Virsinszki Zoltán) nekiáll csapatot verbuválni, ahova sikerül bevenni egy egyetemi matektanárt (Sütő András), egy régi középiskolai cimborát (Varga Ádám) és a jó öreg Pali bácsit (Kálloy Molnár Péter). Vajon nyerni fognak?

Május 18. Halálos iramban 10.

A Halálos iramban franchise tizedik része a történetfolyam lezárásának nyitóakkordja. Tetszik ezt érteni? Úgy tűnik, Vin Dieseléknek még akad mondanivalója a Családról, ugyanis ezen kívül egy film még mindenképp érkezni fog 2025-ben. A legújabb részben Hernan Reyes fiával, a bosszútól fűtött Dantéval (Jason Momoa) kell szembenéznie hőseinknek, aki apja kudarca miatt sodorja őket veszélybe. Minden ismerős arc visszatér korábbról, a gravitáció pedig ezúttal is kikapcsolásra kerül. 

Május 25. A kis hableány

Újabb élőszereplős Disney-remake érkezik a mozikba, ami ezúttal A kis hableány történetét viszi vászonra. A Disney-remake-ek létjogosultságának megvitatása helyett azonban sajnos a hableányt alakító Halle Bailey bőrszíne volt a kommentelők kereszttüzében, holott kétségtelen, hogy a film minősége ezen fog múlni a legkevésbé. Bailey mellett szerepet kapott többek között Awkwafina, Jacob Tremblay, Melissa McCarthy és Javier Bardem is.

Május 25. Ráadásszerelem

Mira (Priyanka Chopra) már két éve elveszítette vőlegényét, de mind a mai napig SMS-eket ír az elhunyt telefonjára. Az üzeneteket azonban az újságíró Rob (Sam Heughan) kapja, mert övé lett a telefonszám. Mindeközben Rob éppen Celine Dionnal készít interjút, aki tudomást szerez az újságíró rejtélyes üzeneteiről. Elhatározza, hogy a végére jár a dolgoknak, de ezzel inkább felkavarja az állóvizet, mintsem elsimítaná a félreértést.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Május 25. Ürömapám

Robert de Nirónak Scorsese eposza előtt (Killers of the Flower Moon) még jelenése volt egy Laura Terruso-vígjátékban, amiben a vőlegény Sebastian (Sebastian Maniscalco) zsémbes édesapját alakítja. Meghívást kap a mennyasszony (Kim Cattrall) családjához, ám arra (talán Sebastiant leszámítva) senki sem számít, hogy az öreg a jelenlétével kicsit felborítja a megszokott hangulatot.

Május 25. Malacka

Sarát (Carmen Machi) sokan bántják a kortársai közül, és emiatt először örül annak, amikor kiderül, hogy valaki elrabolta ezeket a lányokat. Egyszer azonban szemtanúja lesz egy elrablásnak és megkínzásnak, és ezután árnyalódik az erről alkotott véleménye. A rendőrségnek az ügy felderítésében ő az egyedüli támasza, ezért gyorsan el kell döntenie, hogy ki mellé álljon. Carlota Pereda filmjéről, a Malackáról már írtunk, olvassátok el, hogy szerintünk milyen lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.