Hirdetés

Minden, amit tudni érdemes az Amerikai istenek karaktereiről

|

Különböző korokból és kultúrákból vonulnak fel az istenek, hogy Amerikában összecsapjanak. De kik is ezek a csodás karakterek? Most eláruljuk.

Hirdetés

Isten útjai kifürkészhetetlenek. De ha egy istené ilyen titokzatos, akkor vajon milyen lehet, ha egyszerre többel van dolgunk, pláne ha éppen háborúra készülnek.

Hirdetés

A pilotban már megismertünk párat a régi és az új istenek közül, de korántsem mindet. Most megpróbáljuk részletesebben ismertetni a már megjelent és a felbukkanásukra váró karaktereket is.

Árnyék (Ricky Whittle)

A korábban Reebok modellként is dolgozó Whittle (A visszatérők) alakítja a sorozat főhősét, Mike Ainsell-t alias Árnyékot (angolul Shadow Moont). A férfi szabadulása előtt pár nappal tudta meg, hogy a felesége meghalt egy autóbalesetben. Temetésére utazva botlott bele a magát Szerdának nevező titokzatos figurába, aki munkát ajánlott neki. Sok győzködés után Árnyék végül belemegy, és testőrévé avanzsálódva az első sorból élvezheti majd az istenek harcát.

Szerda úr (Ian McShane) 

A sorozatok világában igazi veteránnak számító Ian McShane a Lovejoy és a Deadwood után ismét előre ül a nyeregben. Az általa alakított Szerda úr (vagy Mr. Wednesday) az egyik központi figurája a sztorinak, aki a főhőst és a történéseket is mozgásban tartja majd. Ő nem más, mint az északi mitológiából ismert Odin, akire a pilot nyitójelenete finom utalást is tesz.

Laura Moon (Emily Browning)

Árnyék feleségét nem kisebb név alakítja, mint a Lemony Snicketsből és az Álomháborúból megismert Emily Browning. És igen, ebből rögtön gondolhatjuk, hogy ugyan a pilotban már el is temetjük karakterét, valószínűleg ez nem lesz permanens. Laura nemcsak, hogy meghalt, de megtudtuk azt is, hogy éppen megcsalás közben tette mindezt (amit nem részleteznénk). Így aztán bizonyosan nem lesz konfliktusmentes a további szereplése.

Világ úr (Crispin Glover)

A többek között George McFlyként is számon tartott Crispin Glover karaktere nem szerepelt a pilotban, és túl sokat még nem is lehet tudni róla. Az biztos, hogy ő lesz az ármányos Loki megtestesítője, illetve a skandináv isten lényének egy darabkája, tehát nem éppen a pozitív oldalon foglal majd helyet. Annak ellenére, hogy származása az óvilághoz köti, az új istenek egyike lesz a történetben.

Technikus srác (Bruce Langley)

A nem túl bőséges filmográfiával rendelkező fiatal Bruce Langley pontosan olyan Istent alakít majd, ami első ránézésre eszünkbe jut róla. Ő a számítógépek és az Internet ura. Az új istenek közül ő az egyik leghatalomvágyóbb, aki a két csoport összecsapásának nagy pártolója lesz.

Bilquis (Yetide Badaki)

A fekete szépséget már elég jól megismerhettük a pilotból is, és ismét jobb, ha most nem bocsátkozom részletekbe. Bilquis igazából Sheba királynője, aki azzal tölti földi mindennapjait, hogy prostituáltként járva a földet magába bolondítson boldog-boldogtalant, és az aktus alatt gyakorlatilag magába szippantsa azokat. A pilotból az is kiderül, hogy hogyan. A televízióban nem mindennap látunk ilyen karaktert, de azért mégsem meglepő, ha ismerjük a Starz szokásait. 

Bolond Sweeney (Pablo Schreiber)

Schreiber olyan színész, aki már számos sorozatban bizonyította rátermettségét, például a Drótban, vagy az Orange Is The New Blackben. Az ő karaktere is elég titokzatos az Amerikai Istenekben. Az ír származású fiatalember igazából a régi istenek egyike, Leprechaunnak hívja magát, extrém pénzérme-trükköket tud, szeret kötekedni és verekedni. Nagyjából ezeket lehet róla tudni (még!). A pilotban egy különleges aranyérmét ad Árnyéknak.

Low Key Lyesmith (Jonathan Tucker)

Lyesmith karakterét a pilotban úgy ismertük meg, mint Shadow rabtársát. Igen ám, de a figura nem merül ki csupán ennyiben. A történetben Lyesmith Világ úrhoz hasonlóan ugyanúgy Loki lényének része, és mindketten az új istenek névsorát bővítik. A színészt egyébként a Donnelly klánból és A törvény emberéből ismerheti a közönség.

Zorja Vecsernaja (Cloris Leachman)

A 91 éves Leachman egy nem mindennapi karrierrel a háta mögött állt be az Istenek táborába. Az Oscar- és Golden Globe-díjas hölgy egyike lesz azoknak a nővéreknek, akik a "doomsday hound"-ot őrzik. A régi istenek közé tartozik, neve és karaktere a szláv mitológiavilágból származik.

Csernobog (Peter Stormare)

Peter Stormare származása ellenére ismét egy olyan európai bevándorló bőrébe bújik, aki minden, csak nem svéd. Ezúttal szláv lesz, méghozzá a régi istenek egyike. Különleges erővel megáldott kalapácsával tartja rettegésben ellenfeleit, amivel kiérdemli a szláv Thor jelzőt. Fekete Istenként is szokták emlegetni.

Jacquel úr (Chris Obi)

Obi figurája az egyik legősibb a mitológiák történetében. Ő Anubis inkarnációja, aki a halál és a mumifikálás istene az ókori Egyiptomból. Amerikában partnerével, Ibis úrral együtt egy temetkezési vállalkozást vezet. Obi egyébként az új Star Trek-szériában, a Discoveryben is megmutatja magát.

Ibis úr (Demore Barnes)

A temetkezési partner személye szintén az egyiptomi mitológia egyikének, Thothnak a megtestesülése. Ő a bölcsesség, az írás, és a varázslat ura. Noha a pilotban őt pillanthattuk meg legelőször, valószínűleg csak mellékszerepben fogjuk látni. Barnes is elég régóta benne van már a tévéiparban, legutóbb a 12 majom szériaverziójában bukkant fel.

Media (Gillian Anderson)

Scully nyomozó úgy tűnik, hogy nem tud elszakadni a természetfeletti környezettől.  Ha valakinek esetleg nem elég beszédes már maga a név is, annak el kell árulni, hogy az új istenek tagjaként Media az ún. "reklámarca" ennek a csoportnak. Ő lesz a szószónok, a díva, aki a celebéletet választja.

Nancy úr (Orlando Jones)

A habkönnyű vígjátékoktól egészen Az Álmosvölgy legendája-sorozatig terjedő karriert befutott Orlando Jones egy igen rendhagyó istenhez adja a nevét. Nancy úr a ghánai Ashanti-mítoszok világából került elő, kvázi egy afrikai istent köszönthetünk személyében, aki szereti cukkolni az embereket az ostobaságukért. Szélhámosnak is szokták titulálni a kirívóan öltözködő régi istent, aki központi figurának számít az eredeti történetben.

Húsvét (Kristen Chenoweth)

A színészi tehetséggel és énekes hanggal is egyformán megáldott Chenoweth Húsvétot alakítja majd, aki a germán mitológiából került elő, és a hajnal istennője. Szerda úr és Árnyék rendszeres látogatást tesz majd a középkorú hölgynél, a felbukkanására azonban még várni kell.

Vulcan (Corbin Bernsen)

Vulcan ebben a felsorolásban az első olyan karakter, melyet Neil Gaiman és csapata kifejezetten a sorozat számára alkotott meg. Személyéről egyelőre még nem sokat tudni, csak annyit, hogy a fickó az új istenek egyike [más források szerint egy modern világot pártoló régi istenről van szó - a szerk.] lesz, és fegyvermániás.

A Dzsinn (Mousa Kraish)

Kraish (Ne szórakozz Zohannal!, Superbad) az arab mondavilág egyik különös lényének, a Dzsinnek bőrébe bújik bele, akit inkább kategorizálhatnánk be szellemnek, mint istennek. A karakter civil nevén Ibrahim, foglalkozása taxisofőr. Az eredeti történetben egy dús arcszőrzetű ember képében jelenik meg, aki mindig napszemüveget hord, hogy eltakarja vele lángoló szemeit. A sorozatban valószínűleg csak mellékkarakter lesz.

Jézus (Jeremy Davies)

Az Amerikai Istenek a keresztények ízlésvilágáról sem feledkezett meg. Aki ismeri Daviest, az tudja, hogy kiállása és arca szinte predesztinálta erre a szerepre. Azonban túl sok felbukkanásra ne számítsunk Isten fiától.

Az epizódokat vasárnaponként vetítik a Starz-on.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.