Hirdetés

Bruce Willis legjobb filmjei az elmúlt 10 évből

|

Hulladék akciófilmek és energiaital reklám. Tényleg csak ennyire telik Bruce Willistől?

Hirdetés

Nem is olyan rég kihirdették Nicolas Cage-et Hollywood legtöbbet dolgozó színészének. Ez persze munkái minőségén is meglátszik, s akad egy másik, egykoron A-listás sztár, aki kvázi trónkövetelőként ostromolja Cage nimbuszát. Bruce Willis az elmúlt 10 évben majd' 40 filmben tűnt fel és kollégájához hasonlóan nagyítóval kell keresni az értékelhető darabokat. Szerencsére sikerült összeszedni néhányat, de hol van már John McClane vagy Malcolm Crowe szelleme?

Hirdetés

Red (2010)

Tradicionális akciófilm, szerencsére a jobbik fajtából. A képregényen alapuló sztori nem nagy eresztés, de nincs is rá szükség, sőt számos helyen elnagyolt és röhejes a Red. Ez mégis pazarul áll neki, Willis pedig néhány legendás nagy öreggel összeállva látja el a rosszfiúk baját. Robert Schwentke műve színtiszta badass szórakozás tökös akciókkal, poénos beszólásokkal, emlékezetes karakterekkel. Nem talált fel semmi extrát, de mocskosul élvezetes zúzda. 

The Expendables - A feláldozhatók 2. (2012)

Ha már az élvezetes zúzdáknál járunk, nem szabad elmenni a veterán akciósztárok all star parádéjának második felvonása mellett sem, mely egyértelműen a franchise legjobbja. Hogy miért? Mert abszolút nem veszi magát komolyan, tele van önreflexív kikacsintásokkal, ugyanakkor simán képes hozni a vérgőzös darálást. Az első felvonásban Willisnek csak egy cameo jutott, itt már nagyobb szerepet kap és bizony fülig érő szájjal lessük, ahogy Stallone, Schwarzenegger és a többiek társaságában aprítja a népet.

Holdfény királyság (2012)

Hogy mit keres az öreg Bruce Wes Anderson bájosan infantilis, színes-szagos világában? Azt nem tudjuk, de remekül mutat benne. Újfent egy mellékszerep, de végre színészi kvalitásait is csillogtathatta, s noha a gyerekszereplők ellopják a show-t, a többi nagy név, köztük Willis is kitesz magáért. A Holdfény királyság pedig egy imádni való szerelmes film, ahogy azt csak Anderson tudja.  

Looper - A jövő gyilkosa (2012)

Elég beszédes, hogy az általunk felsorolt öt filmből három is 2012-ben készült. A mennyiség mellett ekkor még a minőségre is odafigyelt Willis, ez pedig a Looperben csúcsosodott ki igazán. Ryan Johnson időutazós akció-thrillere nagyon szépen építkezett a zsáner paneljeiből és egy kisebb léptékű, mégis fajsúlyos művet hozott össze. A Joseph Gordon-Levitt által megformált Joe idősebb énjét alakítja Willis, és a keményen nézésen, valamint a tűzharcokon kívül még érzelmet is tudott csempészni a játékába. A Looper üdítő színfoltja a zsánernek, ami egyszerre volt képes elgondolkodtatni és szórakoztatni.

Árva Brooklyn (2019)

Edward Norton filmjében van talán a legkisebb szerepe Willisnek, ám kétségtelenül kulcsfigura a történet szempontjából. A szűk két és fél órás műben alig negyed órát látjuk, de ő a főhős mentora, illetve szinte minden miatta történik, még ha közvetetten is. Az Árva Brooklyn egyébként egy klasszikus értelemben vett neo-noir, tele összeesküvésekkel, ármánykodással, ahol a cél kibogozni a szép nagy összefüggésekkel teli szálakat. Erőteljesen hajaz a Kínai negyedre, s noha azért messze van tőle, így is kifejezetten jó darab. Szívesen látnánk Bruce bácsit még efféle szerepekben a sokadik, unottan ledarált tucat-akció helyett.

Nektek mi a kedvencetek tőle az elmúlt 10 évből?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.