Hirdetés

Nicolas Cage legjobb filmjei az elmúlt 10 évből

|

Noha szeret minket győzködni az ellenkezőjéről, azért fel szokott tűnni kifejezetten jó filmekben is.

Hirdetés

Közhírré tétetik, hogy Nicolas Cage a legnagyobb sztahanovista Hollywoodban. Tény, hogy az öreg Nic akár egy háttérben megbúvó zacskós tejet is eljátszik (ha kap a forgatókönyv mellé egy zsíros csekket), ez pedig meglátszik a nevével fémjelzett alkotások javán. Cage az elmúlt 10 évben 40(!) filmben szerepelt, s bár ezek nagy százaléka borzalmas darab, szerencsére akad néhány kifejezetten üdítő is köztük. Ezekből szedtük össze az öt legjobbat.

Hirdetés

Ha/Ver (2010)

Noha Cage itt csak mellékszereplő, kifejezetten fontos figurája a történetnek, elvégre ő vezeti be a címszereplőt a szuperhősködés világába. Matthew Vaughn filmje működne nélküle is, de pont akkora pluszt ad bele, amekkorát kell. A Kick-Ass 2010 talán legszórakoztatóbb darabja, stílusos akciókkal, szuper poénokkal és pazar atmoszférával. Kár ezt firtatni, szétrúgta a seggünket, olyan jó móka volt.

Joe (2013)

Cage ezúttal főszerepben brillírozik (bárminemű szarkazmus nélkül), a drámai oldalát mutatva meg. A Joe egy igazi emberi történet, szerethető, ám közel sem hibátlan, de ezáltal hihető főhőssel, akivel mi is szívesen barátkoznánk és legurítanánk egy üveg sört. David Gordon Green műve persze nem csak ettől különleges, hanem a lepukkadt déli suttyó hangulattól is, ami minden egyes képkockájából árad. Szabályosan érezzük a dohos fa és az alkohollal keveredő füst szagát. Magával ragadó, érzelmes, kemény és őszinte film, egy valószerűtlen, ám annál erősebb barátságról. A Kick-Ass mellett egyértelműen ez Cage legjobbja az elmúlt 10-15 évből.

Szörnyszülők (2017)

Egyértelműen a leggyengébb darab az ötösből, de még így is befért ez az extrém, szatirikus horror. A történet szerint a szülők teljesen random bekattannak és saját gyermekeik életére törnek. Nem kicsit beteg felütés, de tökéletesen passzol Cage stílusához és természetesen kapunk is bőven túltolt dühkitöréseket. Az éjfekete humor mellett van egy komolyabb vonulata is a filmnek, a szülői felelősségről, kapuzárási pánikról, s noha kissé felszínesen kezeli ezeket, ad neki egyfajta extrát. Ettől válik ijesztővé, mert bizony, ha nem is ennyire drasztikusan, azért kár tagadni, hogy a szülői lét sem fenékig tejfel.

Mandy - A bosszú kultusza (2018)

Ha már az extremitásnál tartunk, akkor a Mandy kenterbe ver mindenkit, ez vitathatatlan. Panos Cosmatos bosszúfilmje nem könnyen fogyasztható darab, olyan elszállt, hogy David Lynch büszkén csettintene a megtekintése után. Cage a durván meggyilkolt szerelméért kíván revansot venni egy beteg szektán, ami nyilván vérfürdőbe torkollik. Hipnotikus erejű, meditatív darab a Mandy, melyet csak egy szűk réteg képes befogadni, de ők nagyon. Az biztos, hogy nem lehet elmenni szó nélkül eme nyomasztó LSD trip mellett.

Color out of Space (2019)

Szintén nem közönségfilm ez az egyébként igen jól sikerült H.P. Lovecraft adaptáció, de a vizualitása, atmoszférája könnyen megbabonázhatja az embert. Lehetett volna egy agyalósabb sci-fi, helyette a tradicionálisabb, testhorror vonalat követte, de nincs ezzel semmi baj. Hiánypótló alkotás, szintén emlékezetes Cage rage pillanatokkal, addig viszont semmi probléma nincs, amíg efféle művekben látjuk viszont a jó Nicolast.

+1 Pókember - Irány a pókverzum (2018)

Kisebb kakukktojás, de muszáj megemlíteni, mert a produkció színvonala megkívánja. Az egy dolog, hogy a Pókverzum az eddigi legjobb Pókember film, de szinte a semmiből jött és tarolt le mindent. Ez köszönhető a kreatív vizuális megoldásoknak, szuper történetnek és persze az ütős karaktereknek. Ezek közül volt az egyik személyes kedvencem a Cage által szinkronizált noir-Pókember. Csendben megbújt az árnyékban, de amikor beszólt, az garantáltan működött. Aprócska szerep, de efféle beugrásokra bármikor vevők vagyunk Cage-től.

Nektek mi a kedvencetek Cage filmetek az elmúlt 10 évből?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.