Hirdetés

Csillag születik: Jack Quaid

|

Megjárta az Éhezők viadalát, harcolt már szuperhősökkel, és hamarosan a hidrogénbomba feltalálásának is szemtanúja lehet. 30 évesen nem rossz mutató, igaz?

Hirdetés

Mindig öröm látni, ha felnő egy új színészgeneráció, mert jobb esetben kedvünkre lehet válogatni az újdonsült tehetségek között (rosszabb esetben pedig siránkozunk, hogy bezzeg a mi időnkben minden jobb volt…). Biztató karrier előtt áll a nemrégiben harmincadik életévét betöltött Jack Quaid is, akinek bár egyelőre még nem érkezett el a nagybetűs ÁTTÖRÉS, a legfrissebb vele kapcsolatos hír, miszerint szerepet kap Christopher Nolan sztárpárádéba bújtatott Oppenheimerében, mindenképp reménykedésre ad okot. Ezenfelül érdemes rápillantani az eddigi filmográfiájára is, ahol szintén akadnak kellemes meglepetések… Ne is szaporítsuk tovább a szót, cikkünkben rögvest lerántjuk a leplet a múltról, a jelenről és kicsit a jövőről!

Hirdetés

Jack Henry Quaid az amerikai filmgyártás fellegvárában, Los Angelesben született 1992. április 24-én. Sztárszülők gyermekeként (Meg Ryan és Dennis Quaid) borítékolható volt, hogy egyszer feltűnik az álomgyár kapujában, ám édesanyja mindent megtett azért, hogy kisfiát ne befolyásolja az ő karrierje.

A sors - esetünkben örömteli - fintora, hogy Quaid mégis a színészpályánál kötött ki: 2012-ben debütált először nagyjátékfilmben, méghozzá Az éhezők viadalában (illetve egy cameóra a Futótűzben), amiről az egyik Jimmy Kimmelnek adott interjújában elmesélte, hogy bár nem volt több két mondatnál a szövegkönyve, mind a mai napig "számon kérik" Rue (Amanda Stenberg) meggyilkolásáért. Leszögezhetjük tehát, hogy filmes pályafutásának nyitódarabja egyszerre volt hálás és hálátlan szerep, mert egyrészt alkalma nyílt - még ha csekély mennyiségben is - bizonyítani egy blockbusterben, ugyanakkor egy filmbeli gyerekgyilkosság nem feltétlenül jelent felhőtlen népszerűséget különösen azoknál a rajongóknál, akik nem igazán képesek különbséget tenni színész és szerep között.

A young-adult-filmek után néhány kevésbé ismert független filmben és sorozatban lehetett látni, mint például az MRS., a Just Before I Go (a Sikoly-franchise-ból ismert Courtney Cox rendezésében), vagy az Ithaca. Az újabb fordulópontot Tyler McIntyre slasher-horrorja jelentette, ugyanis azt követően egyre több sztár neve mellett feltűnt a stáblistán. Erre példa korunk egyik legkísérletezősebb rendezője, Steven Soderbergh, aki a Logan Lucky - A tuti balhéban adott egy kisebb szerepet Quaidnek, hogy megcsillogtassa talentumát, és meg kell hagyni, méltó kisöccsének bizonyult a Daniel Craig által megformált Joe Bangnek.

Úgy gondolom, hogy ildomosabb lenne a 2018-as Rampage: Tombolásban nyújtott mellékszerepe helyett a rá egy évre érkező Prime Video-sorozatfőszerepéről beszélni, mert a The Boysnak nem csak az Amazon streamingszolgáltatója és a néző lehet végtelenül hálás, hanem az ünnepeltünk is, ugyanis Eric Kripkének sikerült egy olyan adaptációt összeraknia Garth Ennis és Darick Robertson képregényéből, hogy azóta is csak pislognak a szuperhősfilmek rajongói és kritikusai. A The Boys egy kifordított szuperhőstörténet: itt éppen azoktól kell megmenteni a világunkat, akiket éppen ennek elvégzésével bíztak meg. Quaid karaktere minket, a hétköznapi embereket testesíti meg, akiknek mindennap be kell menni a melóba, akik boldogan élnek szerelmükkel, ameddig valamelyikük meg nem hal… És innentől nem is részletezném a történetet, mert már készült erről kritika a Puliwood hasábjaira. A szériával egy évben debütált a tematikájában az Alkalmi randevúra emlékeztető Plusz egy fő című romkom, amiben Maya Erskinével alakította a főszereplő párost.  

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Elég az hozzá, hogy Quaid nagyon sokat köszönhet az előbb említett sorozatnak, de persze nem alaptalanul, hiszen egyelőre derekasan helytáll a vérengző szuperhősök között. Azóta kijelenthetjük, hogy jó úton halad afelé, hogy A-listás színésszé váljon: fontos szerepet kapott a legújabb Sikoly-filmben, és ami ennél is nagyobbat szólhat, hogy oszlopos tagja lesz Christopher Nolan Oppenheimer c. filmeposzának, amiben olyan színészek fordulnak meg, mint Robert Downey Jr., Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon vagy Gary Oldman. A hetente érkező casting hírek a film háza tájáról persze egyre jobban megnehezítik Quaid dolgát, mert a színészóriások mellett olyan fiatal feltörekvő színészek oldalán kell maradandót alkotnia, mint Florence Pugh és Dave DeHaan.

A vásznon és a képernyőn túllépve egy lelkes, vicces és közvetlen figuráról van szó, aki a kellő motiváltsággal és elszántsággal vág bele minden előtte álló akadályba (ami esetében egy-egy film vagy sorozat formájában mutatkozik meg). A tehetsége adott, a szerepvállalásai szintén bizakodásra adhatnak okot, így már nincs is mást tennünk, mint hátradőlni és várni, hogy egy újabb csillag szülessen Hollywood ragyogó égboltján. Isten éltesse a héten 30 éves Jack Quaidet!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.