Hirdetés

Ellátogattunk a Ma este gyilkolunk forgatására, amely igazi sztárgárdával készül

|

A magyar Agatha Christe sztorinak is beillő Ma este gyilkolunk izgalmas műfaji mixet ígér, de vajon ennyi remek színész között hogy lehet eldönteni, ki a gyilkos?

Hirdetés

A városi zajból kiszakadva, festői környezetben forog jelenleg is a Ma este gyilkolunk című film, Fazakas Péter rendezésében, Köbli Norbert forgatókönyve alapján. A készülő mozi különlegességét az adja, hogy legendás színészek egész sora tűnik fel a vásznon kisebb-nagyobb szerepekben: többek között Kern Andrást, Bodrogi Gyulát, Koltai Róbertet, Bálint Andrást, Pogány Juditot, Hámori Ildikót és Takács Katit is láthatjuk a tervek szerint jövő év elején mozikba kerülő filmben, fiatalként pedig A besúgóból is ismert Hermányi Mariann csatlakozik a csapathoz.

A készítők ígérete szerint a film az Agatha Christie-ihletésű krimitörténet mellett humoros pillanatokkal is szolgál majd, hiszen ennyi nagy színész között sosem tudhatjuk, hogy épp ki hazudik.

Hirdetés

A Ma este gyilkolunk fő helyszínéül egy művészotthon szolgál, amit a stáb a ráckeresztúri Brauch-kastélyban rendezett be, épp ezért a forgatás Budapesttől nagyjából 30 percnyi autóútra zajlik. A transzferjáratok megérkezése után Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, Lajos Tamás, a mozi producere és Köbli Norbert forgatókönyvíró fogadta a megjelent újságírókat.

Fotó: Vigh Martin
Fotó: Vigh Martin

Az alkotók elmondták, több éves munka eredményeként állhatunk most itt, reményeik szerint pedig a film beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. Káel Csaba megfogalmazásában az izgalmas krimitörténet mellett groteszk hangvételre számíthatunk, míg Köbli Norbert kiemelte: hatalmas öröm, hogy a nemzet nagy színészeit láthatjuk egy filmben.

A rögtönzött sajtótájékoztató közben a szemfülesebbek már észrevehették Bánsági Ildikót, akinek vidámsága a formálisabb pillanatokat is oldotta. Néhány kérdés erejéig rendelkezésünkre is állt a kiváló színésznő, aki örömmel vetette magát ismét filmes munkába.

"Még a koronavírus-járvány idején kerestek meg az ötlettel, megkaptam a forgatókönyvet, majd rögtön az volt az első kérdésem, hogy kikkel lehet játszani. Amikor elkezdték sorolni a neveket, egy pillanatig sem gondolkodtam. A karakteremről nem árulhatok el sokat, de ez egy pozitív szerep, és nagyon tetszik az ív, amit bejárhatok."

Arról is kérdeztem a Kossuth-díjas színésznőt, hogy milyen érzés újra nagyjátékfilmet forgatni, hiszen az utóbbi időszakban inkább tévésorozatokban és színházban láthattuk őt.

"Remek lehetőség, noha azért időközben is forgattam, például több egyetemi vizsgafilmet. Ezek nagyon fontosak, mert formában tartják az embert, de nagy izgalommal várom ezt a nagyobb szabású munkát. "

Fotó: Filmpositive
Fotó: Filmpositive

Ezt követően Hermányi Mariannal válthattak pár szót az újságírók. A fiatal színésznő, akit korábban olyan produkciókban láthattunk, mint A besúgó vagy A tanár, a színészotthon nővérét, a nyomozás egyik fontos résztvevőjét formálja meg.

"Nagyon jó érzés ilyen fiatalon ezekkel a színészekkel dolgozni. Nekem is egy casting-folyamatot kellett végigcsinálnom, és nagyon szerettem volna megkapni a munkát, mert remek a film alapötlete. "

A kaposvári egyetem volt növendéke azért is örült a lehetőségnek, mert ezúttal más típusú szerepben számítottak rá, mint korábbi filmes lehetőségei alkalmával.

"Egy színész sosem szereti, ha bekategorizálják, így örülök, hogy ezúttal nem domináns karaktert kell játszanom, hanem olyasvalakit, aki inkább a háttérből támogatja a többieket. Más típusú színészi jelenlétet igényel egy ilyen feladat. Egyelőre remek a hangulat a forgatáson, a rendezővel is gördülékenyen tudunk együtt dolgozni, hiszen határozott elképzelései vannak, de kérdéseink is lehetnek, át tudjuk beszélni az egyes jeleneteket."

Ezt követően Verebes Zoltán (Pater Sparrow) díszlettervező jelenlétében járhattuk végig a film fő helyszínét. A színészotthon tekintélyt parancsol, ugyanakkor láthatóan viccet is mer csinálni magából. A falakon a mozi karaktereinek korábbi nagy szerepeit láthatjuk, a berendezési tárgyak pedig világosan mutatják: olyanok laknak itt, akik pontosan tudják, hogy a kultúra nagyjai közé tartoznak. A rövid díszletbejárás után a színészek az otthon egyes szobáiban fogadtak minket.

Fotó: Filmpositive
Fotó: Filmpositive

Bálint András például kis híján a vérnyomásomat is megmérte, hiszen ebben a történetben ő alakítja az orvost, akinek szintén jelentős szerepe lesz a nyomozásban.

"Az én karakterem egykoron színész szeretett volna lenni, ám ez nem jött neki össze, orvos lett, de végigkísérte az életét egyfajta kettős érdeklődés. Ő nem az otthonban lakik, hanem a városban, de rengeteg időt tölt a lakókkal, szeret a környezetükben lenni. "

Az előző évezred egyik legmeghatározóbb magyar férfi színészét szintén kérdeztem arról, hogy milyen lehetőségei vannak manapság egy hatvan feletti színésznek a fimiparban.

"Az utóbbi időben csak Deák Krisztina Aglajájában, illetve Szabó István utolsó filmjében, a Zárójelentésben szerepeltem, igaz, időközben sok itt forgó külföldi produkcióban is részt vettem. De persze ez egészen más, mégiscsak ez az anyanyelvem, és ezekkel az emberekkel dolgozom nagyon szívesen, ezért is vártam izgatottan a munkát."

A forgatás jelenleg nagyjából a felénél tart, a hangulat pedig még mindig remek. Ez alapján feltétlenül reménykedhetünk abban, hogy a film is emlékezetesre sikerül majd. A bemutatóra a tervek szerint 2024 februárjában kerül sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.