Hirdetés

Filmek "más” szemmel

|

Az elmúlt napokban a híradások többek között megint a Prideról szóltak, ennek kapcsán pedig filmtörténelmi szempontból megvizsgáljuk a melegség témáját.

Hirdetés

Az elmúlt napok híradásai az Egyesült Államok teljes területén legalizált melegházasságtól hangosak, és sokan megvannak róla győződve,(tévesen),  hogy az elmúlt 1-2 évtized "lobbija" eredményezte mindezt. Természetesen nem kívánunk átmenni politizálásba, de kötelességünknek érezzük, hogy a külföldi filmes és híroldalakhoz hasonlóan mi is kitérjünk a témára, ezért eme korábbi írásunk felfrissítésével kívánunk rávilágítani arra, hogy egy majd egy évszázados polgárjogi harc és folyamat végére került pont az USA-ban, amiben nem kis szerepe volt magának a filmművészetnek is. Magáról a homoszexualitásról jelenleg is folyik a vita - már aki hajlandó részt venni benne, és a fejét nem a homokba dugni - miszerint természetes vagy sem, szükség van e arra, hogy a médiában is képviselve legyenek vagy ne, és a sort az iskolai felvilágosítástól a gyereknevelésig lehetne sorolni. Az elsődleges célom nem az, hogy ezt a vitát most felszítsam (de a témáról PÁRBESZÉDET folytathatunk), sokkalta inkább a mozik, alkotók szemszögéből próbálom végigvenni a filmtörténelmen, az ábrázolásában bekövetkezett változásokkal egyetemben, amely témát már majdhogynem a filmezés kezdete óta rendszeresen dolgozzák fel a filmesek világ szerte.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.