Hirdetés

Ha látványos filmre vágysz, nem csak az Avatar 2 vár a mozikban

|

December 8-tól nézhető a magyar fantasy, az Átjáróház, amelynek forgatásáról és VFX-trükkjeiről a rendező, Madarász Isti és a vágó, Duszka Péter Gábor meséltek.

Hirdetés

James Cameron 2009 óta készül rá, hogy ismét kasszát robbantson, így érthető módon az Avatar: A víz útja elől minden más blockbuster elmenekült, a premierjét lényegében nem fenyegeti semmi, viszont kisebb csemegékre beülhetnek majd a filmrajongók. David Harbour vérgőzös Mikulása azokat várja, akik durván akarnak hangolódni az ünnepekre, a Csizmás, a kandúr folytatása az animációs filmek kedvelőit vonzza be, míg a Larry egy rappelő juhász érzelmes történetét meséli el.

December 8-án a mozikba kerül egy olyan különleges hazai alkotás is, amilyet valószínűleg még soha nem láthattunk: az Átjáróház egy fantasy elemekkel átszőtt romantikus film, amelynek forgatókönyvét a horror és a weird irodalom honi mestere, a nemzetközileg is elismert Veres Attila jegyzi, akinek nemrég jelent meg egy új novelláskötete, A valóság helyreállítása. 

Hirdetés

A filmet az a Madarász Isti rendezte, aki 2016-ban a Hurokkal már egy magyar viszonylatban szokatlan koncepcióval dolgozott (időhurkos thriller), most pedig ismét igyekezett valami újjal előrukkolni, az Átjáróház premisszája alapján pedig sikerült is neki. A történet főszereplője ugyanis egy hullaház portása (Bárnai Péter), aki beleszeret egy lányba (Rujder Vivien), csakhogy úgy találkozik vele újra, ahogyan soha nem szeretett volna: a munkahelyén. A halál azonban nem állhat a szerelmesek útjába, és a fiatalok mindent megtesznek azért, hogy folytatódhasson a kapcsolatuk, amire a legnagyobb fenyegetést nem is az elmúlás, hanem a boncmester (Kulka János) jelenti.

Az Átjáróház olyan látványos megoldásokkal dolgozik, amik közül sokat valószínűleg még nem láthattunk magyar filmben, a kritikánk alapján olyan művek köszönnek vissza benne, mint az Eredet, Az időutazó felesége, az Éjjeliőr a hullaházban és a Liza, a rókatündér, ez pedig jó ajánlólevél. De hogy pontosan hogyan valósult meg a látványvilág és milyen kihívásokat tartogatott a forgatás a stábnak, arról maga a rendező, Madarász Isti és a film vágója, Duszka Péter Gábor mesélnek: 

Az Átjáróház december 8-tól nézhető a mozikban olyan színészekkel és  hírességekkel a mellékszerepekben, mint Galla Miklós, Dobó Kata, Árpa Attila, Kútvölgyi Erzsébet és Mészáros Máté, ráadásul cameóznak a Pamkutya tagjai, Norbi és Márk is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.