Hirdetés

Hét független film, ami érdekelhet 2018 szeptemberében

|

A népszerű filmek mellett összeszedtük nektek az ősz első hónapjának kevésbé kommersz és hazai darabjait is.

Hirdetés

A szeptemberi filmajánlónk mellett egy művész és magyar listával is jelentkezünk, amiben felsoroljuk a hónap azon filmjeit, amik nem a hollywoodi szórakoztatóipar szokásos képviselői, hanem európai és hazai kevésbé ismert művek. Sajnos mára a művészfilmhez olyan jelzők társulnak az átlag néző fejében, mint az unalmas és vontatott, pedig az esetek többségében ez közel sincs így. Ezekben a havi ajánlókban azokra a nem amerikai filmekre használjuk a művészfilm kifejezést, amiket általában plázamozik ignorálnak és nagyobb eséllyel találkozhatunk velük az artmozikban.

Hirdetés

Tegnap - szeptember 6.

Főhősünk, Victor Ganz baljós híreket kap cégének észak-afrikai építkezéséről, kézbe veszi az ügyet, és ellátogat a másik kontinensre, hogy kiderítse, hogy állnak a dolgok. Ottléte során 20 évvel ezelőtti szerelmének emlékei kezdik gyötörni, és megkezdi nyomozását az elveszett lány után. A magyar-német koprodukció Kenyeres Bálint első teljes filmes rendezése.

Az utolsó pogány király - szeptember 6.

Az utolsó pogány király egy 160 perces történelmi eposz, amely az i.e. 7. század idejébe, Európa északi részébe kalauzol minket, ahol Redbad király, a szabad frízek vezetője próbálja eltörölni népe kegyetlen pogány szokásait, rítusait és felvenni a harcot a délről érkező frank sereggel. Egy nagyszabású holland történelmi filmről van szó tele csatákkal, ármánykodással és gyönyörű tájakkal.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)

Schwectje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) olyan komoly és aktuális témákkal foglalkozik, mint az internetes zaklatás, és az introvertált fiatalok izoláltsága. Főszereplőnk, Eszter egy tinédzser, aki a problémák elől a mangák világába menekül - a problémák azonban óhatatlanul utolérik, amikor volt angoltanárával egyre intimebb kapcsolatot kezd ápolni. Eszter alól pedig szépen kicsúszik a talaj és lassan összekuszálódik minden.

Volt egyszer egy téka - szeptember 27.

Szeptember végén egy hazai a VHS időszakot meghatározó art videotékákról szóló dokumentumfilm is befut, amit látva az idősek nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig megtudhatják, milyen is volt a filmkedvelők élete a DVD-k, az internet és a Netflix előtti időkben. A filmben olyan ismert figurák is megszólalnak, mint Rudolf Péter, Hajós András, Simon Kornél, Puskás Peti és sokan mások.

Paraziták a paradicsomban - szeptember 27.

Kasvinszki Attila színházi rendezéseiről lehet ismerős, most viszont másodszorra is filmforgatásra adta a fejét, egy igazi fekete komédiát láthatunk tőle szeptember végén. A történet szerint Ringó évekkel korábban egy baleset miatt kerekesszékbe kényszerült, azóta felesége ápolja otthon, amivel kapcsolatban ambivalens érzései vannak. Egyszer csak megjelenik az őt elgázoló Mulcser, aki vezekelni akar bűnéért, majd megjelenik a feleség, Betti mentálisan sérült húga, és egyre inkább eluralkodik a káosz.

Utoya, július 22. - szeptember 27.

Ne tévesszen meg senkit a cím, nem a premierdátumáról van szó a filmnek, ez a norvég dráma a 2011 júliusában megtörtént terrorcselekményt dolgozza fel, az Utoya szigeten történt tömegmészárlást. Egy valós eseményt mesél el a film fiktív szereplőkkel, akik épp táboroznak, mikor az oslói bombamerénylet híre eléri őket, majd lövések dörrenek, és az életükért kell menekülniük, hogy ne ők legyenek a következő áldozatok. A film valós időben meséli el a történteket vágás nélkül.

Napszállta - szeptember 27.

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László legújabb filmje két óra erejéig visszarepít minket 1913 Budapestjébe. A békés idők utolsó napjai telnek a világháború kitörése előtt, egy elárvult lány néhai szülei legendás kalapszalonjában próbál munkát találni, de a tulajdonos Brill Oszkár valamilyen oknál fogva próbálja minél távolabb tartani üzletétől. Ezután testvére után kezd nyomozni, akinek létezéséről ezelőtt nem tudott.

Kedvetek támadt beülni valamelyikre?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.