Hirdetés

Oscar 2017- Liveblog

|

Kezdetét vette a 89. Oscar-gála, mi pedig nem vagyunk restek beszámolni róla.

Hirdetés

Míg tavaly eléggé egyszínű volt az Oscar, addig idén elmondható, hogy változatos a jelöltek sora és ez nem csak a rengeteg afroamerikai jelöltnek tudható be. A sztárok már a vörös szőnyegen vonulnak be, mi viszont tűkön ülünk, hogy vajon az est a Kaliforniai álom jegyében telik, vagy másnak is csurran-cseppen az Akadémia kegyeiből.

Hirdetés

Legjobb film: Holdfény

Legjobb rendező: Damien Chazelle - Kaliforniai álom

Legjobb színész: Casey Affleck - Régi város

Legjobb színésznő: Emma Stone - Kaliforniai álom

Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali - Holdfény

Legjobb női mellékszereplő: Viola Davies Fences

Legjobb eredeti forgatókönyv: Régi város (Kenneth Lonergan)

Legjobb adaptált forgatókönyv: Holdfény (Barry Jenkins and Tarell Alvin McCraney)

Legjobb fényképezés: Kaliforniai álom

Legjobb vágás: A fegyvertelen katona

Legjobb animációs film: Zootropolis - Állati nagy balhé

Legjobb animációs rövidfilm: Szalonka

Legjobb vizuális effektusok: A dzsungel könyve

Legjobb hangkeverés: A fegyvertelen katona

Legjobb hangvágás: Érkezés

Legjobb filmzene: Kaliforniai álom

Legjobb betétdal: Kaliforniai álom

Legjobb jelmeztervezés: Legendás állatok és megfigyelésük

Legjobb smink: Suicide Squad

Legjobb látvány és díszlet: Kaliforniai álom

Legjobb idegennyelvű film: Az ügyfél

Legjobb rövidfilm: Mindenki

Legjobb dokumentumfilm: O.J. - Made in America

Legjobb rövid dokumentumfilm: The White Helmets

1:52 egy kis bealvás ellenére sem maradtunk le semmiről, csak a vörös szőnyeges bevonulás jó részéről, de itt van a világ legszexibb szemtengelyferdülése, Ryan Gosling, aki elmondja, hogy zongorázni csak a filmben látható/hallható darabokat tudja.

2:02 Nicole Kidmannek jól áll, hogy leszokott a botoxról. A színésznők egyébként idén egyöntetűen alkalomhoz illően, aranyba öltöztek.

2:06 Damien Chazelle-t is mikrofonvégre kapták, aki mérhetetlenül hálás a színészeinek. Csak egyetérteni tudunk vele.

2:12: Denzel Washington mintha a kelleténél jobban rápörgött volna riporternő kérdéseire. Mellesleg szimpatikus, hogy a jelöltek a filmjük poszterei előtt nyilatkoznak (nem mintha Washingtonról ne lehetne tudni, hogy kicsoda). The Rock viszont a csokornyakkendőjével és a tengerészkék szmokingjával ölelni valóan aranyos, ami elgondolkodtató, ha egy akkora kétajtós szekrényről van szó, mint ő.

2:18 Naomie Harris nagy bölcsen megjegyzi, hogy esélytelen arra, hogy megnyerje. Már csupán 10 perc a gála kezdetéig.

2:30 Justin Timberlake a Trollok betétdalával megnyitja az estet, mondani sem kell, stílusosan.

2:35 És színpadra is lép Jimmy Kimmel, aki stílszerűen Trollkodik Timberlake-kel, valamint az Akadémia tagjainak korán. Beszól azért az aktuálpolitikának, a vallásnak és dicséri Mel Gibsont (elegáns). És máris itt van Matt Damon, akivel igyekszik elásni a csatabárdot, miközben folyamatosan élcelődik rajta.

2:39 Kimmel már most az elmúlt évek legjobb hostja. Zseniális beszólásaival szépen rávilágít a trendek változásaira és az Akadémia ellentmondásosságára. Az aktuálpolitika sem marad ki persze, miközben egységre szólít fel (szép). És be mert szólni Meryl Streepnek! Bátor. Vajon holnap még lesz munkája? De kihozza úgy, hogy állóovációt kapjon.

2:44 Következik a legjobb férfi mellékszereplő kategória, nyitnak is egy nosztalgikus montázzsal.

2:45 A napbarnított/narancssárga Alicia Vikander máris a színpadon. És a díjat kapja...

2:49 Mahershala Ali első jelölését máris díjra váltotta a Holdfényért. Máris kompenzál a tavalyiért az Akadémia?

2:55 Kimmel szemmel láthatóan nem marad távol, mint az elmúlt évek hostjai és továbbra is élcelődik. Kate McKinnon a Szellemirtókból és Jason Bateman a színpadon a Smink és jelmez kategóriát konferálja fel, vicceskedve. És a díjat kapja...

2:58 A SUICIDE SQUAD!!! A DC-nek máris van egy Oscar-díja!!!

3:00 A legjobb jelmez díját kapja...

3:01 Colleen Atwood a Legendás állatok és megfigyelésükért!!! Hell yeah!!!

3:07 Kimmel újra a színpadon és a képregényfilmekkel élcelődik és onnan köt át az Oscar-jelölt filmekre és a Számolás joga felvetett témáira. Máris színpadon az említett film hölgykoszorúja, akik a legjobb dokumentumfilmet konferálják fel, de meglepetésvendégként feljön a Henson által életre keltett tudóshölgy. Az állóováció és a sírás abszolút jogos. És a díjat kapja...

3:11 O.J.: Made in America

3:14 Kimmel O.J. Simpsonnak is beszól, majd Dwayne "The Rock" Johnson a színpadon és még dalolászik is, hogy felkonferálja a Vaiana betétdalát.

3:22 Az Akadémia elnöke a színpadon.

3:25 Apró ajándékok az égből a Valkűrök lovaglása zenéjére. Chris Evans a színpadon. Amerika Kapitány oldalán a Kingsman Gazelle-je és a legjobb hangvágást konferálják fel. És a díjat kapja...

3:27 Az Érkezés!!! A Kaliforniai álom megint hoppon maradt.

3:29 A legjobb hangkeverés díját kapja...

3:30 A fegyvertelen katona

3:35 Vince Vaughn a színpadon és a tiszteletbeli Oscar-díjasokról beszél, kitér a sorok között vigyorgó Jackie Chanre, majd egy rövidke montázs és az abszolút megérdemelt álló ováció számukra.

3:40 A legjobb mellékszereplő színésznő díja jön, a színpadon Mark Rylance, a tavalyi férfi mellékszereplő díjazott a Kémek hídjáért konferálja fel a jelölteket. És az Oscart kapja...

3:44 Viola Davies. Papírforma, de már kijárt neki, hiszen ez volt a harmadik jelölése az afroamerikai Meryl Streepnek.

3:53 Kimmel elsőként poént csinál Davies könnyes monológjából. Közben egy poént vezet fel, amelyben mit sem tudó turistákat hoznak a gálára.

3:56 Charlize Theron és a legendás Shirley MacLaine a színpadon, utóbbinak állóováció jár, amit egy fanyar poénnal le is üt. A legjobb idegennyelvű film díját konferálják fel. És a díjat kapja...

3:58 Az ügyfél. Ebbe vajon bejátszott a politika?

4:00 Egy igazi Gettómilliomos, Dev Patel konferálja fel Stinget és a The Empty Chair-t a Jim: The James Foley Story betétdalát.

4:07 Hailee Steinfeld és Gael Garcia Bernal (de alacsony) a legjobb animációs rövidfilmet konferálja fel. És a díjat kapja...

4:08 A Szalonka, ahogy az várható volt, a Pixar behúzta.

4:11 A Zootropolis - Állati nagy balhé pedig hozza a papírformát, teljesen megérdemelten.

4:13 A sötét ötven árnyalata párosa a színpadon (jajj!) a legjobb látványtervezés díját konferálja fel. És a díjat kapja...

4:14 A Kaliforniai álom behúzza első díját (Stuart Craig pedig megint hoppon maradt Potter földön), és először díjaznak ebben a kategóriában férjet és feleséget.

4:17 Befutnak a meglepődött turisták... már aki hajlandó felnézni a mobiljáról és bemutatja az első sorban ülőknek. Ryan Gosling van annyira udvarias, hogy üdvözli őket és Nicole Kidman is bájosan cseveg az egyik hölggyel, Denzel Washington pedig vőfélyi feladatokat lát el, miközben Kimmel megint túlértékelt jelzővel illeti Streepet és lebunkózza Damont. 

4:30 Zsiványok a színpadon! Riz Ahmed és Felicity Jones konferálja fel a legjobb vizuális effektusok jelöltjeit. És a díjat kapja...

4:31 A dzsungel könyve. Papírforma, de szintén megérdemelten.

4:34 Seth Rogen és Michael J. Fox egy DeLoreannal állítanak be a színpadra. És most is megérdemelt a sokadik álló ováció. Rogen nem hazudtolja meg magát. A legjobb vágás díja következik. Ha a Kaliforniai álom behúzza, akkor a legjobb film díjára is esélyes. És a díjat...

4:36 ...hoppá!!! A fegyvertelen katona nyeri.

4:43 A legjobb rövidfilm és a legjobb rövid dokumentumfilmet Salma Hayek konferálja fel. Előbbiért izgulunk, utóbbival nyitnak...

4:45 The White Helmets

4:46 Vajon idén is Oscarral gazdagodunk? A szívünk a torkunkban.

4:47 IGEEEN!!! Újra Oscar-díjasok vagyunk!!!!

4:50 Kimmel a twitteren piszkálja Trumpot. Csak holnap nehogy az FBI kopogjon az ajtaján, vagy kitiltsák a saját műsorából.

4:58 Két színész zseni, Javier Bardem és Meryl Streep konferálja fel a legjobb fényképezés díját.

4:59 A Kaliforniai álom nyer. Talán most kezdődik meg a film menetelése?

5:12 Azért Damon részéről erősebb visszavágást várnánk, mint egy egyszerű gáncs. De Samuel L. Jackson jön és felkonferálja a legjobb filmzenét. Nyer a Kaliforniai álom?

5:14 Igen! Teljesen megérdemelten. Thomas Newmannek talán 15-ödjére összejön.

5:16 És egy másik Bosszúálló, Scarlett Johansson a betétdalt konferálja...

5:17 A Kaliforniai álom és a City of Stars, Justin Hurwitz pedig azonnal kétszeres Oscar-díjas és megköszöni annak, akinek az előbb nem tudta.

5:20 Jennifer Anniston jön és az elhunytakról szóló megemlékezés, Bill Paxton is említést kap.

5:27 Kimmel most mélyeszti bele igazán a fogait Matt Damonba. Színpadon Ben Affleck és vendége (Matt Damon), hogy a legjobb eredeti forgatókönyvek díját felkonferálják, de Kimmel szabotálja az egészet.

5:31 Kenneth Lonergan a Régi városért. Már a producer Matt Damon jelenléte sejtette. Egy abszolút szakmai betetőzés ez.

5:33 A méltatlanul mellőzött Amy Adams a színpadon az adaptált forgatókönyveket vezeti fel. És az Oscart kapja...

5:34 Barry Jenkins és Tarell Alvin McCraney a Holdfényért. Alihoz hasonlóan első jelölés, első díj. Teljes joggal.

5:41 A fészekhajú Halle Berry vonul be, és jön a legjobb rendező díja. Chazelle?

5:42 Chazelle! És ilyen szemtelenül fiatalon már rendezői Oscar-ja van!

5:46 A legjobb színész díja következik és a montázs után Brie Larson, a tavalyi női díjazott konferál. Még egy Affleck Oscar-díjas lesz?

5:50 Igen, ahogy az várható volt. Casey Affleck álló ovációt kap és alig jut szóhoz, de még Denzel Washingtonnak is megköszöni, és gratulál a jelölteknek a teljesítményükért, no meg persze a bratyó sem maradt ki. Gáláns. Elegáns.

5:54 Leo jön és a legjobb színésznők díja. Emma Stone és a Kaliforniai álom?

5:57 Igen. Nagyon kijárt már a cserfes kis vörösnek. Mindenkinek megköszöni, akinek csak lehet, de megnyerő, ahogy elmondja, hogy még sokat kell tanulnia. Színtiszta alázat.

6:03 Még egy kis élcelődés Damonnel, majd Bonnie és Clyde, azaz Faye Dunaway és Warren Beatty a színpadon (ijesztően megöregedtek), hogy átadják a legjobb film díját.

6:08 Kaliforniában a Kaliforniai álom diadalmaskodott, jelezve, hogy a film tényleg erről szól. Ezt pedig a producerek is alátámasztják a köszöntőbeszédeikben. 

6:09 MICSODA?!!! TÉVEDÉS TÖRTÉNT!!! A Moonlight kapta a díjat. Beatty mentegetőzik, hogy félreolvasta az egészet. És ez nem vicc! Kimmelék nem győzik hangsúlyozni. Rettentő kínosan zárult ez az egyébként remek átadó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.