Hirdetés

Öt dolog, amit talán nem tudtál John Travoltáról

|

Ezúttal John Travolta múltjában mélyültünk el egy kicsit, és szedtünk össze néhány olyan érdekességet belőle, amikkel nem biztos, hogy mindenki tisztában van.

Hirdetés

Elég hullámzó karriert tudhat maga mögött John Travolta. A színész olyan filmekkel robbant be Hollywoodba, mint a Szombat esti láz vagy a Halál a hídon, hogy aztán az ezekből fakadó sikereket néhány pocsék döntéssel zárójelbe tegye. Ám akkor szerencsére jött Tarantino, és odaadta neki a főszerepet a Ponyvaregényben. Karrierje ezek után másodvirágzásnak indult, a '90-es években és a 2000-es évek elején nehéz volt nem belebotlani a mozikban, aztán  ismét lejtmenetre kapcsolt, köszönhetően olyan alkotásoknak, mint a Faterok motoron, a Hajlakk vagy a Vén csontok. Az elmúlt pár évben aztán most újra kezd kimászni a gödörből, hiszen az American Crime Story 1. szezonjában nagyszerűen alakított, és a hamarosan bemutatásra kerülő Gottiban sem tűnik rossznak. Ennek apropóján néztünk a körmére a színésznek, és szedtünk össze néhány érdekességet róla.

Hirdetés

Otthagyta a középiskolát

A tinédzser John 16 évesen úgy döntött, hogy otthagyja a középsulit, mert színésznek akart állni. Soha nem fejezte be aztán a tanulmányait, de karrierje során sok középiskolást játszott el, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy ki van egyenlítve a számla.

A Szcientológia tiszteletbeli tagja

via GIPHY

A színész régóta a Szcientológia egyház képviselője, azonban nem mindig volt ez így. Szülei ugyanis sokáig római katolikus neveltetésben részesítették, aki azonban a 20-as éveiben elfordult a tanoktól. És hogy miért döntött így?

Hiszek, és hinnem kell abban, hogy létezik odakint élet, és nem mi vagyunk az egyedüliek a világon. Azt nem tudom, hogy milyen formában, de az nem lehet, hogy az összes galaxis és univerzum csak úgy legyen önmagában.

Remekül énekel

A legtöbben úgy ismerik, mint egy nagyszerű színész, azonban sokan nem tudják róla, hogy énekelni is tud. Nem is akárhogy! Első zenei sikere 1975-ben volt, később pedig az első saját zenéje rögtön a Billboard Hot 100-as listáján a 10. helyet szerezte meg. 2008-ban pedig Miley Cyrusszal közösen énekelték a Volt c. Disney mese egyik dalát.

Majdnem meghalt egy repülőgép balesetben

Travolta hivatásos pilóta és a repülés iránti szerelme is régóta jól ismert. Ez azonban 1992-ben majdnem a vesztét okozta. Történt ugyanis, hogy a repülőgép, amelyet éppen vezetett, teljes elektromos meghibásodást kapott, és majdnem egy másik repülőnek ütközött. Travoltának azonban sikerült odébb manővereznie, és biztonságosan letennie a gépet.

Tom Hanks neki köszönheti a karrierjét

Persze csak közvetetten, Travolta ugyanis sokáig versenyben volt A halálsoron, a Forrest Gump és a Csobbanás film főszerepéért. Végül azonban mindhárom alkotásban Hanks kapta meg a szerepet, aki gyorsan világsztár lett. Ráadásul a Forrest Gumpért Oscar-díjat is kapott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.