Hirdetés

Pilot: Lethal Weapon

|

A Halálos fegyver széria a tévéképernyőkre költözött és szórakoztató, könnyed stílusa miatt sokak szívébe belophatja majd magát.

Hirdetés

A tévét is elérte a remake hullám, csak idén a Lethal Weaponon kívül kaptunk egy új MacGyver szériát, illetve jön a Training Day és a Taken sorozat. Sajnos nemcsak a jó alapanyagok kerülnek feldolgozásra, hanem néha a rosszak is, pedig választék akad bőven. Szerencsére - vagy nem, kinek mi - most talán az egyik legjobb klasszikushoz nyúltak, a Halálos fegyver filmekhez.

Hirdetés

A történet adott, nem sokat csavartak rajta, az ex-katona, adrenalinfüggő és öngyilkos hajlamú Martin Riggs felesége halála után Los Angelesbe költözik és a rendőrségnél kezd el dolgozni. Társnak megkapja az éppen frissen a munkába visszaálló Roger Murtaugh-ot, aki szeretné viszonylagos nyugalomban végezni nyomozói munkáját, családja és saját egészsége miatt. Egyikük sem akar a másikkal dolgozni és jó sok fejtörést okoznak egymásnak és a feletteseiknek, de mégis jó csapatként sikeresen kapják el a város bűnözőit. Kezdjük talán azzal, hogy egy tipikus buddy cop (haverzsarus) sorozatról van szó, ráadásul procedurális formátumban, tehát minden adott a sikerre, az első akadályt pedig sikerrel vette, hisz megkapta az egész évados berendelést.

A központi elem természetesen a két rendőr nem éppen hétköznapi kapcsolata és ez valami fenomenálisan működik, a két színész - Clayne Crawford és Damon Wayans - tökéletes választás, főleg azért mert együtt működnek igazán, a kémia abszolút megvan közöttük. Az első részben Wayans talán néhol kicsit sok lehet, nem biztos, hogy ez a hiperakítv stílusa mindenkinek bejön, de később kicsit finomodik, aztán meg Crawford úgy is ellensúlyozza a lazaságával és a kimért higgadtságával. A mellékszereplők eddig nem sok időt kaptak, így nehéz bármit is mondani róluk, azonkívül, hogy a szokásos alakok vannak: a jó fej pszichológus (Jordana Brewster), a zsörtölődő rendőrfőnök (Kevin Rahm), az aggódó feleség (Keesha Sharp), a lázadó tini (Dante Brown) és így tovább.

A két főkarakter háttere is jól ki lett dolgozva, Murtaugh családja biztos állandóan jelen lesz és egyelőre mindenki szimpatikus, illetve Riggs tragédiáját is megfelelően adták át, amivel még elég sokat foglalkoznak, de gondolom, ahogy tovább lép és kifejlődött a kellő empátia irányába ez változni fog, mert alapvetően ez egy vicces sorozat. Hiába nyomoznak esetleg drámai ügyekben, akkor is folyamatosan mennek a szurkálódások, poénkodások és az egész könnyed hangulatot áraszt magából. Ilyen igazi goodfeeling széria, ami nem is akar több lenni, mint ami, az ügyekre nincs akkora hangsúly fektetve, nem is különösebben érdekesek. Lehetne Riggs és Murtaugh adóbehajtó is, teljesen mindegy, mert nem az a lényeg, hanem ahogy ez a két ellentétes jellem kénytelen együtt dolgozni és a mindennapokban legszívesebben lelöknék egymást a tizedikről, de amikor számít, meghalnának egymásért. Az első rész még kifejezetten akciódús, ráadásul jól is néz ki, és a későbbiekben is sokat lövöldöznek/verekednek, ez a jövőben nem tudom mennyire marad így, minden a költségvetéstől függ. Az egész látványvilágról általánosságban is elmondható, hogy annyira vidám, mint maga a sztori.

Ez a sorozat kellemes változatosságot hozhat, amikor a sötét tónusú alkotásokból elegünk van, mert ebből aztán árad a jókedv és a vágy a szórakoztatásra, mégis marad hely benne a komoly érzelmeknek, ha úgy alakul. Aki szeret fennakadni a logikátlanságokon, vagy pusztán a két karakter kapcsolata nem elég, akkor jobb tovább állni. Már az első rész tökéletesen felvázolja, hogy mire számítsunk, egyszerű, de nagyszerű kikapcsolódás 40 percig és nem is akar több lenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.