Hirdetés

Próbálj valami mást! 1. rész - Színészek rendhagyó szerepei

|

Rablásra vetemedő Hermione, tömeggyilkos Saul Goodman, gátlástalan producer és egy joviális magyar horrorsztár: egyes színészek nem félnek kimozdulni a komfortzónájukból.

Hirdetés

Annak dacára, hogy a flexibilitást a publikum jellemzően erénynek tekinti, a szórakoztatóipar képviselői gyakran már-már kéjes élvezettel maradnak a fal mellett, és semmit sem kockáztatva egy-két, jól behatárolható területre koncentrálnak. Akadnak azonban, akik hébe-hóba megacélozzák a lelküket, és összegyűjtik a szükséges bátorságot ahhoz, hogy komfortzónájukból kimozdulva egy korábban ismeretlen oldalukat csillogtassák meg - ezúttal előttük tisztelgünk!

Hirdetés

Tom Cruise - Trópusi vihar

Vitathatatlan, hogy a sokakban kellemes emléket hagyó Trópusi vihar legkomolyabb karriert befutó figurája Les Grossman. A kopaszodó, elhízott, gátlástalan és fantáziadúsan trágár producer obszcén káromkodásoktól hemzsegő tirádáinak egyik-másik mondata szállóigévé avanzsált. Nem véletlen, hogy évek óta folynak a tárgyalások egy kifejezetten rá fókuszáló alkotás tető alá hozataláról. Ám a sikerben a frappáns dialógusok, illetve idézhető egysorosok önmagukban hajítófát se érnének, ha azokat nem a döntően joviális-szertelen kalandorokra és az igazság fifikás bajnokaira specializálódott Tom Cruise prezentálná.

Bob Odenkirk - Senki

Liam Neeson egy percig sem hitte, hogy az általa jelentéktelen ütöm-vágom blődlinek bélyegzett Elrabolva valóságos hullámot fog indítani, és egymást fogják érni a finoman fogalmazva is atipikus akció-fenegyerekek. De a látszólag nem túl kemény, ellenben megannyi, az évek során felszedett fortélynak köszönhetően bárkit leiskolázó, kivénhedt veteránok hányattatásai körül forgó művek közük kevés törte át a közöny masszív téglafalát. Ezekhez sorolható a 2021-es Senki is, és trükkös lenne cáfolni azt, hogy a dumagép Saul Goodman-ként csúcsra hágó Bob Odenkirk nélkül ez a projekt is nyomtalanul tűnt volna el a süllyesztőben. Hiszen a fizikailag tényleg nem túl impozáns férfi szakmája mestereként elhiteti a nézőkkel, hogy még most is veszélyesebb egy tankhadosztálynál. Ahogy a nyolcvan feletti, szintén nem agresszivitásáról híres Christopher Lloyd is ékesen illusztrálja a mondást, miszerint öregember nem vénember.

Morgan Freeman - The Electric Company

Persze a többség ifjabb éveiben, vagy az útját keresve, esetleg az éhhalál elkerülésének érdekében bevetett szükségmegoldásként adja a nevét egy-egy, későbbi pályája tükrében furcsa karakterhez. Morgan Freeman is a lassan érők közé tartozik, mert benne járt az ötödik X-ben, mikor az A hamis riport Leo Smalls-jaként megalapozta a renoméját. Utána viszont egy percet sem vesztegetett, és főleg méltóságteljes ám semmi szín alatt sem pökhendi vagy fellengzős alakok megformálójaként kamatoztatta a tehetségét. Ebből adódóan mókás belegondolni, hogy első, futó sikereit a The Electric Company-ben Vincenként, a vegetáriánus vámpírként verte a szórakozva tanuló fiatalok fejébe, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek.

Márkus László - Defekt

Ha elképzeljük egy aberrált kéjgyilkos vonásait, esélyesen nem a helyét drámában-bohózatban egyaránt megálló Márkus László jelenik meg lelki szemeink előtt. Holott Kavicsi Béni és Kukori energikus-vidám szinkronhangja a visszaemlékezések szerint rajongott a horrorokért. Ezért egyből igent mondott, mikor Fazekas Lajos felkereste, hogy az 1977-es, kuriózumszámba menő Defektben eljátssza a gátlástalan pszichopatát.

Emma Watson - Itt a vége

Itt a vége. Ugyan Seth Rogen és Evan Goldberg fáradozásainak gyümölcse az első információk alapján egy páratlanul öncélú-belterjes antikomédiának tűnt, a debütálása után kisült, hogy erről szó sincs. A páros nem vette félvállról a cameóktól hemzsegő, fekete humorú gegparádé munkálatait. Így a bibliai elragadtatás után a Sátán és csatlósai uralta, posztapokaliptikus Földön ragadt sztárok kálváriáját elmesélő, pihent agyú marhaság minden fronton tarolt. Ebben pedig oroszlánrésze volt annak, hogy a kisebb mellékfeladatokra beugró idolok egyike-másika nem a megszokott arcát mutatta. A többnyire kissé félszeg-gátlásos fantaszták bőrébe bújva hódító Michael Cera ordenáré, narkós nőcsábászként brillírozik, és Emma Watson egy tűzoltófejszét lóbálva rabolja ki az őt befogadó csapatot.

De a prímet tagadhatatlanul Channing Tatum viszi, mivel a döntően macsó kemény legényként elkönyvelt izompacsirta Danny McBride pórázon vezetett, engedelmességre nevelt szexrabszolgájaként hunyászkodik meg.

A cikk második, befejező részében a kevésbé jól elsült próbálkozások kerülnek majd reflektorfénybe!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.