Hirdetés

Interjú Stephen Moyerrel, a The Gifted - Kiválasztottak főszereplőjével

|

Az X-Men univerzumhoz kapcsolódó The Gifted - Kiválasztottak című sorozat egészen másfajta élményt és stílust kínál, mint a többi Marvelhez kapcsolódó széria, a FOX Magyarország jóvoltából pedig Stephen Moyer mesélt nekünk, hogy mitől olyan különleges.

Az X-Men univerzumban játszódó The Gifted - Kiválasztottak című sorozat középpontjában egy átlagosnak tűnő amerikai család áll, akik nyugodt, kertvárosi életüket élik, míg ki nem derül, hogy a gyerekek nem mindennapi képességekkel rendelkeznek. Reed (Stephen Moyer) és Caitlin Strucker (Amy Acker) tipikus középosztálybeli szülők, akiknek fenekestül felfordul az élete, mikor kamaszkorú gyerekeik, Lauren (Natalie Alyn Lind) és Andy (Percy Hynes White) bajba kerülnek a középiskolában, és kiderül róluk, hogy mutánsok. A család ezután kénytelen hátra hagyni régi életét, hogy elmeneküljön a mutánsokat üldöző, fáradhatatlan kormányügynökség és Jace Turner ügynök (Coby Bell) elől. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a gyerekek apja, Reed, az államügyész irodájának munkatársa, és az ő feladata a mutánsok börtönbe juttatása. 

Hirdetés

Az izgalmas sorozat első évada október 24-én debütál a magyar FOX csatornán szinkronosan (és minden kedden 21 órától dupla résszel tér vissza), ennek apropójából az alábbiak során elolvashatjátok, hogy az egyik főszereplő, a True Blood - Inni és élni hagyni sztárja, Stephen Moyer milyennek látja a szériát, mik a meglátásai az eseményekkel és természetesen a karakterével kapcsolatban (az interjú nyomokban spoilereket tartalmaz!):

Elég nagy érdeklődés övezi a The Gifted című sorozatot. Mit szólsz hozzá?

Kész őrület! A barátaim folyton hívogatnak és üzeneteket írnak: "Haver, mindenhol ott vagy! Nem bírok megszabadulni tőled!" Izgalmas. Már régóta a szakmában vagyok, és egy idő után az ember kissé elővigyázatos lesz. Vonakodva lelkesedik azonnal, amit egészséges hozzáállásnak tartok.

Azért a True Blood miatt biztos hozzá vagy szokva a dologhoz, hiszen az is hatalmas siker volt...

Igen. A különböző sorozatok különböző hatással bírnak. A tévétársaságok elkötelezettségét egy új projekt esetében meghatározza a saját lelkesedésük, és az előzetes várakozásaik. Ez a mostani műsor elég magas polcra került, ami kicsit ijesztő is.

X-Men rajongó vagy?

Mindnyájan azért vállaltuk a feladatot, mert izgalmasnak találtuk. Nem vagyok rajongó, de mindenképpen érdekes kihívás volt. Az X-Mennek pedig hatalmas rajongótábora van. A képregények a megjelenésükkor szorosan kötődtek az emberi jogi aktivizmus korszakához, és később az LGBT-közösség is felkapta őket, mert a jogfosztásról és a "másságról" szólnak. A felszín alatt rengeteg allegória húzódik, tehát nem csak puszta szórakoztatásról van szó, hanem érdekes és fontos mondanivalóról is.

Mesélj a karakteredről, Reedről.

Egész életében jól képzett ügyvédként tevékenykedett. Először ügyvédjelöltként dolgozott az ügyészségen, majd a város ügyészévé nevezték ki. A világunkban a törvény csak akkor bünteti a mutánsokat, ha negatív módon használják a képességeiket. Amennyiben ez megtörténik, bíróság elé állítják őket. A karakterem feladata a vád képviselete, hogy ezeket az embereket eltávolítsa a társadalomból.

Reed tudja, hogy a vádlottjai közül ketten-hárman eltűntek a rendszerben, és soha nem kerültek elő a börtönökből. Erre nem büszke. De nem üti bele az orrát abba, amihez nincs köze.

 

Aztán a fia egy iskolai incidens során mutáns képességeket mutat, és a kormányszervek a nyomukba erednek. Reedet felhívja a felesége, akit a csodálatos Amy Acker alakít, és elmondja, hogy elmenekült a gyerekekkel. Kiderül, hogy a lánya is hosszú ideje titkolja saját mutáns képességeit.

A férfi egész élete fenekestül felfordul, és minden, amiben hitt, megkérdőjeleződik a számára. Neki is menekülnie kell, ha meg akarja védeni a családját, mert tudja, hogy ha börtönbe kerülnek, talán soha nem látja viszont őket. A történet az ő új életéről is szól, és arról, miként menekül a korábban igazságosnak hitt rendszer elől.

Apaként nem lehet nehéz beleélni magadat a védelmező családfő szerepébe. 

Hát nem. Teljesen igazad van. Természetesen minden szülő bármit megtenne a gyermekeiért. De elgondolkoztam azon, hogy milyen lenne, ha soha többé nem láthatnám a barátaimat vagy a tágabb családomat, és szó szerint fel kellene szívódnom. Elvégre vele végső soron pont ez történik.

Ráadásul egészen gyorsan, egyik pillanatról a másikra. Azonnal menekülniük kell. Aztán később az ember megkérdőjelezi a döntését, amikor kezdi megérezni annak teljes súlyát. Újra meg kell ismernie a gyermekeit, és ki kell derítenie, hogy miért titkolták el előle mindezt. A munkája miatt rettegnek tőle. Egy ponton a lányát, Laurent alakító Natalie azt mondja: "Apa börtönbe zárja a hozzánk hasonlókat." Ezért titkolózott előtte. Mindez nagyon izgalmasan mutatja be, hogy milyen másnak lenni, és hogyan tekint ilyenkor az emberre a társadalom.

Kértél tanácsot a feleségedtől, Anna Paquintől?

Igen, elolvasta az első forgatókönyvet, és felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a szerepre való felkészülés során. Rengeteg tippet adott arról, miként álljak neki ennek a világnak. A forrásanyagot is átnéztük együtt.

Bryan Singerrel is már háromszor dolgozott együtt, márpedig a bevezető részünket ő rendezte. Egészen különleges ember.

Januárban épp együtt dolgoztunk a feleségemmel Torontóban, amikor befutott ez a felkérés, ezért oda tudtam adni neki elolvasásra a forgatókönyvet. Mindketten kiváló munkának találtuk. Persze felmerült a kérdés, hogy miként oldjuk meg ezt a feladatot a hétköznapokban, mert nem szeretünk túl sok időt külön tölteni, márpedig ez a munka az ország másik végébe szólított. Ilyesmiből bőven kijutott az elmúlt pár évben, és nem volt könnyű, úgyhogy ezt is figyelembe kellett venni.

Gyakran utazol vissza az Egyesült Királyságba?

Épp most jártam odahaza egy hosszú hétvégére! Anna Skóciában forgatott, ezért a londoni házunkban találkoztunk. A nővéremnek most volt az ötvenedik születésnapja, úgyhogy őt is felköszöntöttem, ráadásul a fiammal is volt időm találkozni. Fantasztikus pár nap volt.

Feltankoltál a legfontosabb brit kellékekből mielőtt visszautaztál volna? Teafilter, HP mártás...

Ezeknek a többségét ma már az Egyesült Államokban is be lehet szerezni. A HP mártást nem igazán, de van egy A1 nevű, ami majdnem olyan jó. De elárulom, mit hoztam vissza: orrcseppet a szénanáthámra. Az itteni egészségbiztosítás miatt ezt csak receptre lehet kapni, és 130 dollárba kerül. Odahaza viszont csak 4 font 99 cent. Úgyhogy abból betáraztam.

A való világban mit választanál szuperképességnek?

Őszintén? Nagyon hiányzik a feleségem és a gyerekeim, úgyhogy a teleportálás.

Az interjút köszönjük a FOX Magyarországnak! És ne feledjétek: a The Gifted - Kiválasztottak sorozat október 24-től keddenként 21 órakor látható a FOX műsorán!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.