Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Jeremy Rennerről

|

Július 5-én mutatják be Jeremy Renner legújabb filmjét, a Haverok harcát, amelynek kapcsán összeszedtünk tíz olyan érdekességet a színészről, amiről talán még nem hallottál, vagy ha párat mégis, akkor is tudunk meglepetést okozni.

Hirdetés

Manapság a legtöbben a Bosszúállók Sólyomszemeként ismerik, pedig első igazi áttörését nem a Marvel jelentette számára, hanem A bombák földjén, majd a Tolvajok városában alakított emlékezeteset - ezért a kettőért Oscarra is jelölték. A későbbiek folyamán fontos szerepet játszott többek között a Mission: Impossible - Fantom protokollban, ő váltotta Matt Damon titkosügynökét A Bourne-hagyatékkal, kivette a részét az Amerikai botrányból, Amy Adams oldalán ismerkedett meg az idegenekkel az Érkezésben és Elizabeth Olsennel talált gyilkos nyomra Wind Riverben. Megannyi szerep áll már Jeremy Renner háta mögött, viszont most nem ezeket elemezzük ki, hanem tíz érdekességet szedtünk össze a karizomban és karizmában is erős színész múltjából. 

Hirdetés

1. Mielőtt színészetet kezdett volna tanulni a Modesto Junior College-ben, előtte még kriminológiából okították. A főiskolás évei alatt a helyi rendőrségen dolgozott, a munkája pedig az volt, hogy egy-egy bevetés rekonstruálásakor egy bűnözőt alakított. Ez volt az első fizetett állása. 

2. Nem csak az igazságszolgáltatás iránt érez vágyat, hanem a zene iránt is. Fiatalkorában gitározni, zongorázni és dobolni is tanult, karrierje elején egy Sons of Ben nevű együttesben játszott. Többször hallhattuk az énekhangját a filmekben is: a Kőkemény Minnesota "I Drink Alone" című betétdalát ő adja elő, továbbá a Love Comes to the Executioner és a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford c. filmekben is énekel (előbbiben az American Pie, utóbbiban a Good Ole Rebel egy részletét).

3. Kevesen tudják, de Renner egyik hobbija az ingatlanfelújítás. 2002-ben Kristoffer Winters - szintén színész - barátjával kezdték befektetni a pénzüket ebbe az elfoglaltságba. Az első helyreállított házuk egy 1962-ben épült Nichols Canyoni volt, de azóta már több hollywoodi villa is megfordult a kezeik között, sőt a felújítások idejére gyakran beköltöznek az épületbe. Renner egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy annyi pénzt keres ezzel, hogy szabadon megválogathatja, melyik szerepeket vállalja el.  

4. Az Access Hollywoodnak elárulta, hogy dolgozott sminkesként is. Elmondása szerint értett hozzá, mert színházban kezdte a pályafutását, szeretett festeni és rajzolni is, így nem esett nehezére lányokat kipingálni, ráadásul mivel ez csak néhány órát vett el hetente tőle, szabadon járhatott meghallgatásokra.

5. Noha Tom Cruise-i magasságokba még nem merészkedne, viszont A Bourne-hagyaték összes kaszkadőrjelenetét ő csinálta meg. A Dallas Observernek adott interjújában beszélt róla, hogy mindent, amit látunk a filmben, azt bizony valóban megtette, de mivel a Mission: Impossible - Fantom protokoll és a Bosszúállók filmek miatt már kondiban volt, ezért a Bourne esetében legkeményebben a közelharcra kellett felkészülnie. 

6. De nem minden filmje zajlott le sérülésmentesen. A Haverok harca című vígjáték forgatásának harmadik napján eltörte mindkét kezét, ezért gipszben dolgozta végig a hátralévő 40 napot - szerencsére a gipsz zöld volt, így utólag el tudták tüntetni. Hogy egy Mission: Impossible, egy Bourne és a Marvel filmek után pont egy fogócskáról szóló komédiában sérül le, az meglehetősen ironikus, ahogyan arra színésztársa, Jon Hamm is rávilágított. 

7. Aki nem követi Pink munkásságát, az bizonyára nem tudja, hogy Renner szerepel a Trouble című számhoz (a Try This című harmadik stúdióalbumán található) készített videóban, egy seriffet kelt életre. Érdekes egybeesés, hogy ugyanebben az évben jelent meg az Amerikai botrány c. film David O. Russell rendezésében, amelyben a színész szintén egy hivatalos személyt - egy polgármestert - alakít. 

8. Sosem volt könnyű dolga a rajongókkal. A Mirror szerint egy alkalommal az egyikőjük megharapta őt, büntetésből, mert a színész ignorálta őt, amiért tetanusz oltást is kapott. Még ennél is durvább, hogy egy ismeretlen férfi ellopta tőle szeretett macskáját, Milót, akit azóta sem látott viszont. Ez közvetlenül azután történt, hogy a rajongója együtt szeretett volna inni vele, de Renner visszautasította a meghívást - számolt be róla az Esquire-nek

9. Ennek ellenére rengetegen kedvelik és nem csak a nézők, hanem a színészek is. Közeli barátjának mondhatja például Colin Farrell-t, Charlize Theront és Tom Cruise-t is, David Boreanazt pedig már azelőtt jól ismerte, hogy az Angelben együtt játszottak volna, ugyanis együtt tanultak színészetet a főiskolán. 

10. Bár Jeremy Renner így sem panaszkodhat a karrierjére, azonban rengeteg minden másképp alakult volna, ha megkapja azokat a szerepeket, amikért versenyben volt. Szerepelhetett volna például A jogászban (végül Javier Bardem kapta), a The Masterben (Joaquin Phoenixé lett), a Csatahajóban (Taylor Kitsch váltotta), a Super 8-ban (Kyle Chandlert választották) és a Mad Max: A harag útjában (Tom Hardy kapta a reflektorfényt) is. 

Ez lett volna hát a tíz érdekesség, amit összeszedtünk Jeremy Rennerről, akit a fenti videó által bemutatott Haverok harcában láthatunk legközelebb. Tudtunk nektek újat mondani?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.