Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Jeffrey Dean Morganről

|

Az ember az antihős mögött.

Hirdetés

Ma ünnepli 55. születésnapját Jeffrey Dean Morgan, aki karrierje során volt már démonvadász és komédiás is, mégis az elmúlt néhány év legnagyobb sikerét Negan sokszor kegyetlen, viszont elvitathatatlanul komplex karaktere hozta meg számára a The Walking Deadben. Születésnapja alkalmából lássuk hát azt a tíz érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál róla.

Hirdetés

A hagyományos értelemben véve sosem castingolták Negan szerepére

A The Walking Dead rajongók biztosan helyesen bólogatnak majd azon kijelentésemet olvasva, miszerint Jeffrey Dean Morgan Neganje az egyik legjobb dolog, ami valaha a sorozattal történt. Egy ennyire fontos szereplő esetében azt hihetnénk, hogy a csatornánál többkörös meghallgatásokat tartottak a tökéletes színész felkutatására, az igazság viszont az, hogy ilyesmire sosem került sor. Morgan egy Entertainment Weekly-s interjúban elárulta, hogy az ügynöke egyszer azzal hívta fel telefonon, miképp a producerek őt szeretnék a sorozat következő nagy antagonistájának bőrében látni. Persze némi csavar volt a dologban, mivel az alkotók ekkor még nem tudták elmondani a titokzatos figura nevét. A TWD képregényeket behatóan ismerő színész azonban pontosan tisztában volt vele, hogy csakis a baseball ütőt forgató Neganről lehet szó.

Karakterek szempontjából nem épp egy túlélőtípus  

Sean Beannél rendre visszatérő humorforrás, hogy az általa eljátszott karaktereket előbb vagy utóbb, de rendre inkább előbb éri utol a végzete. Hihetetlenül hangzik, ám Jeffrey Dean Morgan kollégájához hasonlóan hiába szerepelt több olyan népszerű sorozatban, mint az Odaát vagy a Grace klinika, Morgan ezekben az alkotásokban szintén nem húzta valami sokáig. Az Odaátban az első évadban, a Grace klinikában 23 epizódban, míg a Weed című szériában pedig mindössze két epizód erejéig bukkant fel, mielőtt az írók galád módon kinyírták volna.

A színészet egyszer csak betoppant az ajtaján

Habár Jeffrey már gyerekkora óta rajongott a művészetért, színészkedett is egy keveset gyerekkorában, mindazonáltal soha nem volt eltökélt szándéka, hogy egyszer majd színészként keresse a kenyerét.

"Sosem volt szándékomban, hogy színész legyek. Én mindig is inkább művészféleség voltam, mindig is annak tartottam magamat. Bárokban árultam a festményeimet, hogy valahogy ki tudjam fizetni a havi lakbéremet. Aztán négy évvel később Los Angelesbe költöztem, ahol megismerkedtem Eliza Roberts casting direktorral. Innentől húsz évnyi kőkemény küzdelem kezdődött, hogy végre kitaláljam, mégis hogy a p*cs*ba fogok megélni, továbbá ételt rakni a kutyám elé."

Szuperhősök atyja

Karrierje során két alkalommal is volt lehetősége együtt dolgoznia Zack Snyderrel, ahol mindkét esetben egy-egy szuperhős édesapját keltette életre. A 2009-es Watchmen: Az őrzőkben Laurie Jupiter (Selyem Kísértet) vér szerinti apját, a Komédiást keltette életre, míg a 2016-os Batman  Superman: Az igazság hajnalában a későbbi Denevérember, Bruce Wayne édesapjaként tűnt fel egy rövid cameo erejéig. Ide tartozó apró érdekesség, hogy a feleségét, Marthát az egyik The Walking Deades kolléganője, Lauren Cohen keltette életre, sőt egy ideig arról is szóltak pletykák, hogy Morgannek ismét lehetősége lesz eljátszania Thomas Wayne-t az épp készülő The Flash moziban.

Gitár tudását Nancy Wilsontól tanulta

A 2007-es P.S. I Love You-ban Morgannek a romantikus oldalát is sikerült megmutatnia, ahol egy gitáron játszó zenészt, Williamet kellett megformálnia. Csakhogy a forgatások megkezdése előtt Morgan még életében nem játszott gitáron, így szüksége volt egy tanárra, aki ellátja őt néhány gitárleckével. Tanárnak ennek dacára egy igazi zenei legendát sikerült megcsípnie a 80-as évek egyik népszerű rockbandájának gitárosa, Nancy Wilson személyében, akinek mindössze egy hét leforgása alatt sikerült mindent átadnia Jeffrey-nek a gitározás rejtelmeit illetően.

Egy vak randinak köszönheti a feleségével való nagy találkozást

2019 októberében több mint tíz évvel azután, hogy megismerkedtek egymással Jeffrey Dean Morgan és a Tuti Gimivel ismertté váló Hilarie Burton színésznő végre hivatalosan is kimondták egymásnak a boldogító igent. A házaspár megismerkedése viszont nem rajtuk, de még csak nem is a szerencsén, hanem kollégáik ügyeskedésének volt köszönhető. Hilarie Tuti Gimis színésznő kollégája, Danneel Harris ugyanis ekkoriban Morgan későbbi sorozatbéli fiával, Jensen Acklesszel járt, akik jó kerítőhöz méltóan meg is szervezték azt a sorsdöntő vakrandit a magányos szívek számára.

"Éppen nem volt senkim, amikor Jensen szóba hozta, hogy hát találkozott egy lánnyal, akit szerinte mindenképp érdemes lenne megismernem. Végül belementem a dologba, ahol aztán Danneel illetve Jensen társaságában először találkoztam Hilarie-vel. A többi pedig ahogy mondani szokták, már történelem."

Egy vidéki farmon tengeti életét

Habár világ életében nagyvárosi környezetben élt, Hilarie-vel való első közös gyermekük megszületése után eldöntötték, hogy maguk mögött hagyják a metropoliszok nyüzsgő mindennapjait, és inkább vidéken, egy valódi farmon folytatják közös életüket. A New Yorktól északra található birtokukon a család olyannyira nem aprózza el a vidéki életet, hogy a farmon való teendők mellett a szarvasmarha- és alpakatartás is a csendes mindennapok részét képezi. Morgan utóbbiakért olyannyira rajong, hogy az Anthony Hopkinsszal való közös forgatása után egyiküket stílusosan csak Tony-nak nevezte el.

Valóságshow-t forgatott a karantén alatt

A koronavírus-járvánnyal járó önkéntes bezárkózás bár értelemszerűen nem érintette, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a szokatlan helyzetből adódóan ne kezdett volna bele ő is valami egészen újba. Hogy kissé megkönnyítse a négy fal közt ragadt rajongói életét, valóságshow-t indított Friday Night With the Morgans címen, melyben minden pénteken némi betekintést engedett a nézőknek abba, milyen is egy átlagos hétköznap a Morgan család életében.

Édesszájú cukrászda tulajdonos

Mit tesz az ember, ha a kedvenc cukrászdáját a megszűnés réme fenyegeti? Hát összeáll egy barátjával, hogy megmentsék a helyet. Mikor Morgan megtudta, hogy az 1994 óta New Yorkban működő Samuel's Sweet Shop nevű cukrászda bajban van, azonnal felhívta személyes jó barátját, Paul Ruddot, miként tudnák megmenteni a sokat látott üzletet. A történet a lehető legboldogabb befejezést kapta, ugyanis a Sweet Shop végül elkerülte a bezárást, Ruddra és Morganra pedig innentől kezdve már nemcsak színészként, hanem cukrászdatulajdonosokként is hivatkozhattunk. 

Introvertáltsága ellenére imádja a munkáját

Felesége, Hilarie néhány éve egy interjúban elárulta, hogy Jeffrey az általa játszott karakterekkel ellentétben egy rendkívül kedves, introvertált személyiség, aki egyáltalán nem rajong a felesleges rivaldafényért. Hozzátette, ha kell akkor minden erejét latba vetve igyekszik megvédeni őt a sztárság árnyoldalaitól. Morgan úgy fogalmazott, sokkal jobban érzi magát odahaza a farmon, mint a városi nyüzsgés közepette, ahol a mai napig képes zavarba jönni, amikor egy óriásplakáton pillantja meg a saját arcát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.