Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Matt LeBlancról

|

Mindenki Joey Tribbianija ma 55 éves.

Hirdetés

Lehet, hogy Joey nem ad a kajájából, de igazán családcentrikus, ami az őt megformáló Matthew Steven LeBlancra is maradéktalanul igaz. A Jóbarátok hozta meg neki a valódi sikert, és utána is szépen egyengette a karrierjét (a Jóbarátok: Újra együttben pedig ő látszott a legkiegyensúlyozottabbnak) azonban soha nem helyezte a hírnevet az első helyre. A ma 55 éves színészt 10 érdekességgel köszöntjük.

Hirdetés

A kezdetek

Mielőtt Joey szerepével igazán nagy hírnévre tett volna szert, szerepelt a Heinz ketchup reklámjában 1987-ben, amiért elnyerte az egyik legrangosabb elismerést, az Arany Oroszlán-díjat a Cannes-i Nemzetközi Reklámfesztiválon. A színész olyan cégek reklámjaiban is szerepelt még, mint a Levi's, a Doritos és a Coca-Cola.

A zene az kell

Két Bon Jovi klipben is feltűnik: a Miracle és a Say It Isn't So című dalokhoz készült videókban, a két szám megjelenése között tíz év telt el. Szintén láthatjuk Alanis Morissette Walk Away című számának klipjében, a Tom Petty and the Heartbreakers egyik videójában, az Into the Great Wide Openben, illetve Bob Seger Night Moves dalának videójában is.

Nem csak a klipek

2015-ben a modell Sean O'Pry és Chris Rock mellett ő is felvonult a színpadra Taylor Swift koncertjén. Az énekesnő az LA's Staples Centerben lépett fel, és épp a Style című dalát adta elő, amikor a három férfi megjelent. LeBlanc és Rock a családjukkal mentek a koncertre, és elmondásuk szerint az egész performansz spontán történt, mivel közvetlen a koncert előtt kérte meg őket Swift, hogy ha már ott vannak, menjenek fel a show közben.

Csúcsra járatta a szerepét

A Sikersorozat című sorozatban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat nyert, és négyszer jelölték miatta Emmy-díjra. Utóbbira egyébként a Jóbarátokért is jelölték: háromszor még a sorozat futásakor, negyedjére pedig a 2021-ben megjelent Jóbarátok: Újra együtt miatt.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Szabadidejében sem unatkozik

Mindig nagy álmai voltak, szeretett volna híres lenni, de sokáig nem gondolt arra, hogy színész legyen. Motorversenyző szeretett volna lenni, versenyekre járt, de hobbija még az ejtőernyőzés és a tájképfotózás is.

Nincs szüksége tanárra

Mindannyian emlékszünk arra a Jóbarátok epizódra, amikor Joey kétségbeesetten próbál megtanulni franciául Phoebe segítségével. A való életben Matt LeBlanc folyékonyan beszél franciául, hiszen édesapja kanadai francia.

Az első útja egy étterembe vezetett

Mikor a Jóbarátok meghallgatására ment, 11 dollár volt nála, és eldöntötte, hogy ha nem kapja meg a szerepet, mielőtt elfogyna a pénze, hazaköltözik és felhagy a színészkedéssel. Végül mindannyiunk szerencséjére ő játszhatta 12 éven át Joey Tribbianit (10 évadon keresztül a Jóbarátokban, majd további kettőn át a Joey-ban), az első fizetéséből pedig egy étterembe ment vacsorázni.

Barátok között

A Lost in Space - Elveszve az űrben című filmben ő formálja meg Don West karakterét, pedig elsőre nem neki, hanem barátjának, Matthew Perrynek ajánlottak fel a szerepet.

Újra facér

2003-ban feleségül vette Melissa McKnight modell-színésznőt, akitől egy gyermeke, Marina Pearl született, azonban három évvel később kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva elváltak. Sokak szerint az igazi indok az volt, hogy a színész abban az évben, 2006-ban ismerkedett meg Andrea Andersszel a Joey című sorozat fogatásán, akivel a válás után hivatalosan is egy párt alkottak. Anders és LeBlanc 2015-ben szakított. Később a 17 évvel fiatalabb Aurora Mulligan tévéproducerrel járt 6 évig, de idén ennek a kapcsolatnak is vége lett.

A család mindenekelőtt

Rendszerint védi a magánéletét, és lányát is igyekszik távol tartani a felhajtástól. Marina Pearl egy ritka agyi rendellenességgel született, ami kisebb korában komoly mozgásszervi rendellenességeket okozott, és hatással volt az agyműködésre és a csontok állapotára. Emiatt LeBlanc akkor parkolópályára tette karrierjét, és otthon maradt, hogy minél több időt tudjon a lányával tölteni. Elmondásra szerint abban az időben nem sok kedve volt viccelődni, hiszen a lánya súlyos betegséggel küzdött, a házassága pedig válságba került, ezért visszavonult a családjával a farmjára, hogy szünetet tartson. Azóta úgy tűnik, Marina egészséges, a színész pedig visszatérhetett a képernyőkre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.