Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Mel Gibsonról

|

A Fatmanben még bérgyilkost is küldenek rá, de Mel Gibson megállíthatatlan.

Hirdetés

Színészként és rendezőként is igen sikeres, és bár magánéletében akad egy szakasz, amire nem lehet büszke, szakmájában jó pár rangos elismerést tudhat magáénak. A ma 65 éves Mel Gibson épp A passió folytatásán dolgozik, legutóbb pedig az időhurkos akciófilmben, a Boss Levelben láthattuk. Szülinapja alkalmából hoztunk róla tíz érdekességet.

Hirdetés

Származása

Eredetileg New Yorkban született, majd a családjával Ausztráliába költözött, amikor tizenkét éves volt. Megtartotta az amerikai állampolgárságát, de átvette az ausztrál akcentust.

Régi barátság

Miután felvételt nyert az ausztrál National Institute of Dramatic Artra, kiköltözött a szülői házból, és három barátjával keresett új otthont, akik közül az egyik Geoffrey Rush volt.

Mind marhák

Miután négy egymást követő filmen dolgozott, fogta magát, és elvonult egy ausztrál szarvasmarha telepre, mondván, velük könnyebb szót érteni, mint a színészekkel.

Egy karrier kezdete

Gibson véletlen kapta meg a Mad Max főszerepét. Az egyik barátját kísérte el a meghallgatásra, de úgy gondolta, ha már ott van, ő is jelentkezik. Az első Mad Max-film főszerepéért 15000 dollárt kapott, de a fizetése a második film során már 1 millióra rúgott, ami ráadásul az első milliós fizetése volt.

Melléjük állt a szerencse

A Jeopardy! egy amerikai vetélkedő, ahol 1968-ban Gibson apja egyszer 21000 dollárt nyert.

Gibson sötét oldala

Többször is elkapták gyorshajtásért és ittas vezetésért, és egy időben dühödt antiszemita megjegyzéseitől volt hangos a sajtó. Alkohol és dühkezelési problémái a magánéletét is megnehezítették, elhagyta hét gyermeke anyját, majd 2010-ben csúnyán szakított orosz származású barátnőjével, akit több alkalommal meg is csalt. Mindkét nőt verbálisan és tettlegesen bántalmazta, az ügynöksége pedig megvált tőle. Mindez 2006-ban kezdődött, egy ideig bojkottálták a filmjeit, de az utóbbi években már kevesebb botrányáról hallani, és 2016-ban A fegyvertelen katona megrendezéséért Oscar-díjra is jelölték.

Ha annyira akarjátok, nyerek nektek egy Oscart

Nem igazán vonzotta a rendezői pálya. A Paramount Pictures szorgalmazta, hogy próbálja ki magát, aminek eredményeképp megnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat A rettenthetetlenért.

Válogatós

Miután szerepelt M. Night Shyamalan filmjében, a Jelekben, kijelentette, hogy többé nem szeretne filmsztár lenni, és csak olyan szerepekre fog fókuszálni, amik valamilyen szempontból kivételesek. Sikerült neki?

Népes család

Gibson szerint "egyedül Isten tudja, mennyi gyermeknek kell megszületnie", és ezt feltétel nélkül el kell fogadni, "mi nem dönthetünk arról, kinek kell világra jönnie és kinek nem". Ez sok mindent megmagyaráz: Gibsonnak tíz testvére van és kilenc gyermeke.

Valamit valamiért

Felajánlották neki a 2006-os World Trade Center főszerepét, de Gibson visszautasította, hogy megrendezhesse a sokakat megbotránkoztató Apocalyptót, így a 9/11-ről szóló katasztrófafilmben végül Nicolas Cage játszott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.