Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Nathan Fillionról

|

Születésnapja alkalmából szedtünk össze néhány érdekességet róla.

Hirdetés

Jubileumi 50. születésnapját ünnepli ma az örökifjú kanadai színész, Nathan Fillion, akit idehaza legtöbben valószínűleg Richard "Rick" Castle-ként, vagy a Firefly című sorozat Malcolm Reynolds kapitányaként ismerhetnek. Ezen jeles nap alkalmából pedig úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk az életéről néhány érdekességet, amit nem biztos, hogy mindenki tudott róla.

Hirdetés

Családi háttér

Fillion mindkét szülője angol tanárként tevékenykedett, ezért természetes volt, hogy eleinte ő maga is ezen a pályán szeretett volna elhelyezkedni. Egészen addig, amíg meg nem kapta One Life to Live című széria egyik szerepét, és otthagyta az egyetemet. Van egy bátyja is, Jeff, akiből viszont középiskolai tanár, majd igazgató lett, vagyis azért maradt valaki a családban, aki végül az oktatás területén helyezkedett el.

Félig süket

Bizony, ezt maga a színész árulta el még a 2012-es San Diegó-i Comic-Conon, ahol elmondta, hogy a bal fülére kétéves kora óta nem hall rendesen. Érdekesség, hogy ugyanezen a panelbeszélgetésen két másik résztvevőről, Maggie Q-ról és David Giuntoliról is kiderült, hogy szintén süketek az egyik fülükre. Nem semmi egybeesés.

Nagy Gamer

A színész rengeteg minden iránt érdeklődik nagy szeretettel és szenvedéllyel, de különösen büszke arra, hogy gamer, és hogy videojátékokban is játszott szerepet. Többek között ő volt Isten a Saints Row: Gat Out of Hell-ben, a Family Guy: The Quest For Stuff-ban önmagát alakította, valamint négy különböző Halo-játékban is részt vett. A Halo 5: Guardians-ban ráadásul az arcát is kölcsönözte, és motion-capture jeleneteket is felvettek vele a játékhoz.

Titkolt gyermek?

Bár Fillion még sosem volt házas, és hivatalosan nincsenek gyermekei sem, régóta kering egy pletyka Hollywoodban, miszerint mégis van már egy gyereke. A színésznő Felicia Day ugyanis titokban tartotta a terhességét egészen a szülést megelőző hetekig, és azóta sem beszélt arról, hogy ki gyermekének az apja. És hogy miként jön a képbe Fillion? A két színész pont akkoriban randiztak többször is, amikor a gyermek foganhatott, ezért többen is állítják, hogy Calliope Day lehet Fillion máig egyetlen lánya. Persze ez azóta sem került megerősítésre.

Pornóparódia

Ha van, amit nem láthattatok jönni, akkor az ez. Fillion ugyanis játszott már pornóparódiában, a Nailing Your Wife c. alkotástban alakított egy kanos asztalost. Ennek a PG Porn szériának a lényege az volt, hogy a pornófilmek minden elemét átvették és kiparodizálták, kivéve a szexjeleneteket. További adalék, hogy ezt a A galaxis őrzőivel befutó James Gunn, valamint két testvére, Sean és Brian Gunn készítették el.

Konföderációs leszármazott

Fillion sokszor elmondta már, hogy családfáját vissza tudja vezetni egészen az amerikai polgárháborúig, és a leszármazottja egy bizonyos Jubal Anderson Early konföderációs tábornoknak. Ezt el is mesélte a Firefly - A szentjánosbogár alkotójának, Joss Whedonnak, az író-rendezőnek pedig ez annyira tetszett, hogy egy epizód erejéig bevett a sztoriba egy Jubal Early nevű fejvadászt. 

Castle, az aranybánya

Nem mondhatnánk, hogy Fillion mellélőtt volna a Castle sorozattal, hiszen a színész a forgatás során epizódonként körülbelül 100 000 dollárt keresett. És bár ez messze nem a legtöbb, amit valaki sorozatos projektért kapott, mégis tetemes összeg. A sztár nettó vagyonát körülbelül 18 millió dollárra becsülik.

Jótékonykodás

Rengeteg színész igyekszik közhasznú és jótékony tevékenységet folytatni, ezzel is példát mutatva és ösztönözve másokat. Ez alól Fillion sem kivétel, aki még  2007-ben - P. J. Haarsma kanadai íróval közösen - megalapították a Kids Need to Read nevű szervezetet, amelynek célja az írástudás növelése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek olvasásának elősegítése azáltal, hogy támogatják a könyvtárakat, és a kevés könyvvel rendelkező könyvtárak jobb ellátását tűzte ki céljául. 

Egy művészet arca

Martin Firrell évek óta lenyűgöző és elgondolkodtató művészettel foglalkozik Franciaország közterületein. Neki köszönhetően pedig 2009 óta maga Fillion is pár művészi alkotás tárgya lett. A Complete Hero egy digitális kivetítés, amelynek keretén belül különböző szövegeket és portrékat vetítenek ki, és ami Nathan arcával kezdődik. De ő az arca a Metascifi nevű művészeti projektnek is, amelyben az amerikai sci-fi sorozatok nagyjai adnak hasznos tanácsokat az élethez. 

Fillion, mint szuperhős

Bizony, nem sokon múlott, hogy ő kapja meg Zöld Lámpás szerepét a karakter 2011-es filmjében, mely azonban végül Ryan Reynolds ölében landolt. Bár azóta már tudjuk, hogy melyikőjük járt jobban, hiszen a film közel sem sikerült jól, és még maga Reynolds is csak idén nézte meg először a filmet. Fillion azonban nem került messze a karaktertől, hiszen négy animációs DC-filmben is ő kölcsönözte a hős hangját.

Ez lett volna hát a tíz érdekesség a színész életéről, akit legközelebb a James Gunn-féle Ögyilkos Osztagban láthatunk majd idén, mint TDK.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.