Hirdetés

Ők lesznek a The Suicide Squad új tagjai

|

Összeszedtük a fontosabb infókat a csapat legújabb karaktereiről.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt zajlott le a DC FanDome nevezetű rendezvény, ahol a Warner a következő évek képregényfilmes terveiről osztott meg rengeteg információt. Kaptunk többek között új előzetest az Igazság Ligájá rendezői változatához, a Wonder Woman 1984-hez, a The Batmanhez, megmutatta magát Black Adam, új részletek derültek ki a The Flash filmről, a Shazam és az Aquaman folytatásáról, valamint egy hangulatos videóban végre leleplezésre került, hogy James Gunn kikkel is készíti az őrült kalandnak ígérkező The Suicide Squadot.

Hirdetés

A visszatérő karakterek között nem volt meglepetés, hiszen az előző felállásból csak Margot Robbie (Harley Quinn), Joel Kinnaman (Rick Flag), Jai Courtney (Bumeráng kapitány) és Viola Davis (Amanda Waller) tér majd vissza. Hozzájuk csatlakozik majd új arcként Idris Elba (Bloodsport), David Dastmalchian (Polka-Dot Man), Steve Agee (King Shark), Nathan Fillion (TDK), John Cena (Peacemaker), Michael Rooker (Savan), Peter Capaldi (The Tinker), Pete Davidson (Blackguard), Sean Gunn (Weasel), Alice Braga (Sulsora), Flula Borg (Javelin), Mayling NG (Mongal) és Daniela Melchior (Ratcacher 2). És hogy kik is ezek az új tagok? Az alábbiakban kiderül.

Bloodsport (Idris Elba)

Bloodsport egy becenév, amelyet három zsoldoskatona is magáénak mondhat a DC univerzumában. Az eredeti karakter Robert DuBois volt, aki a vietnámi háború után mentális összeomlásban szenvedett. Ez idő alatt sikerült Lex Luthornak meggyőznie őt, hogy Superman ellenség, és csak ő tudja megölni. Még kriptonit tölténnyel felszerelt fegyvert is biztosított neki, aki ezután tombolásba kezdett Metropolis városában, és sikerült is súlyosan megsebesítenie Supermant. Végül azonban megállították, és a Stryker-szigeten található intézménybe zárták, ahol később szökés közben aztán életét is vesztette. Mint az a hírekből kiderült, a karakter filmes verziója is onnan szerzett magának hírnevet, hogy sikerült lelőnie Supermant, vagyis valószínűleg DuBois karakterét láthatjuk majd a vásznon.

Polka-Dot Man (David Dastmalchian)

A bizarr pöttyökkel teli szupergonosz maga is szégyelli képességeit, amelynek köszönhetően fura pontok keletkeznek a testén, melyekből lángcsóvákat és egyéb fegyvereket lövell ki. Miután Batman megjelent Gotham Cityben, több semmirekellő gazfickó is szerette volna magára irányítani a legendás igazságosztó figyelmét. Ilyen volt Abner Krill, vagyis Mister Polka-Dot is, akit Batman csupán egy egomániás és figyeleméhes senkinek tartott. Polka-Dot Man mindig is azt hangoztatta, hogy egyetlen célja az, hogy ismertté váljon az alvilágban. Ezt bankrablásokkal és hasonló figyelemhajhász piti műveletekkel próbálta elérni, miközben borsot tört Batman orra alá, ám valódi kihívójává sosem válhatott a Sötét Lovagnak.

King Shark (Steve Agee)

Nanaue, vagy ismertebb nevén King Shark egy humanoid cápa, aki a Cápák Királyának leszármazottja. Mielőtt sikerült volna megfékezni a Hawaii-szigeteken tomboló King Sharkot, több tucat ártatlan ember esett áldozatul a cápának és családjának. Sam Makoa és csapata hatástalanította végül Nanauét, azonban az akció még több emberéletet követelt és Makoa szerint csak a szerencsén múlt, hogy sikerrel jártak. Később Amanda Waller rákényszerítette, hogy segítse az Öngyilkos Osztagot egy tengeralatti misszió során. A küldetés végeztével sebesülten ugyan, de King Sharknak sikerült megszöknie és elrejtőznie a tengerek mélyén. Azóta több képregényben is felbukkant, legújabban az Aquaman történetek szerves részét képezi.

TDK (Nathan Fillion)

Fillion karaktere az egyik nagy rejtély volt a leleplezéséig, amikor is kiderült, hogy ő fogja alakítani TDK-t, azaz The Detachable Kid-et, vagy más néven Arm-Fall-Off-Boy-t. És ha ebből még nem találtátok volna ki, az ő szuperereje abban rejlik, hogy képes lecsatolni végtagjait. Igen, jól olvastátok. A karakter egyébként 1989-ben tűnt fel a képregények lapjain, mint egy, a jövőből érkezett figura. És bár a füzetekben sosem volt tagja az Öngyilkos osztagnak, ennyi változást eszközölt rajta Gunn. Kíváncsian várjuk, vajon a karakter hátterét meghagyta-e a rendező, és hogy milyen őrült jelenetekben tudja majd kamatoztatni képességét TDK.

Peacemaker (John Cena)

Christopher Smith, azaz Peacemaker egy önkényes igazságosztó, aki megszállottan és az eszközök válogatása nélkül igyekszik békét teremteni a világban. Egy kicsit a Punisherhez lehetne őt hasonlítani, csak adjunk hozzá még több belső démont és komoly mentális defekteket. Peacemaker ugyanis őszintén hisz abban, hogy az általa megölt emberek, vagy a miatta meghalt emberek szellemei a sisakjában ragadtak és onnan adnak számára tanácsokat. 

Savan (Michael Rooker)

James Gunn örökös haverja sem maradhatott ki természetesen a buliból, aki Savant fogja alakítani. A karakter 2003-ban tűnt fel először a Birds of Prey 56. számában, mint egy gazdag, az informatikában és a technológia világában jártas zseni, akinek az emlékei teljesen össze vannak kuszálódva. Bár sosem volt kimondottan gonosz karakter, az életét főleg arra tette fel, hogy információkat gyűjtsön Batman valódi kilétéről, majd pedig ezeket az infókat felhasználva zsarolhassa a Denevérembert. Barbara Gordon (Batgirl) és a Birds of Prey azonban meglátták benne a jót, és a csapat tagjává fogadták, aki azonban nem tudott szabadulni bűnözői múltjától, és folyamatosan oda-vissza járkált a két oldal között. Amikor a DC 2011-ben rebootolta az univerzumát, Savant tagja lett Amanda Waller Task Force X csapatának, akiknek fő céljuk lett Harley Quinn levadászása.

The Tinker (Peter Capaldi)

Clifford Devoe először 1943-ban tűnt fel az All-Flash című képregény 12. számában. Devoe Gotham városában tevékenykedett, mint lecsúszott ügyvéd, aki szép lassan ráeszmélt arra, hogy ha azok a bűnözők, akikkel nap mint nap dolgozik, ugyanannyira okosak lennének, mint amennyire erősek és izmosak, akkor sokkal sikeresebbek lehetnének. Capaldi a karakter New 52-es verziójaként fog feltűnni a filmben, amelyben nem egy sapkát visel, hanem csavarok állnak ki a fejéből, amik villámokat is szórnak, amikor gondolkozik. A karakter ezen verziója energiát szív el a testéből, amikor képességét használja, eközben pedig képes felgyorsítani az öregedési folyamatot is. Ő is tagja Amanda Waller Task Force X csapatának.

Blackguard (Pete Davidson)

Blackguardról, vagy más néven Richard Hertzről elég keveset lehet tudni, ezért Gunn teljesen szabadjára engedhette a képzelőerejét vele kapcsolatban, emiatt pedig nem tudjuk, hogy pontosan mire is számítsunk vele kapcsolatban a filmben. Amit tudni érdemes róla, hogy egy piti kis bűnöző volt, akire felfigyelt a The 1,000 nevezetű bűnszervezet. Ők ruházták fel egy olyan páncéllal, amely képes tiszta energiából buzogányt és pajzsot létrehozni viselője számára. Miután megkapta a szerelést megbízták azzal, hogy lopja el egy műholdas technológia prototípusát a S.T.A.R. Laboratóriumból, a rablás közben azonban belefutottak Booster Goldba, aki legyőzte őket. Bár a képregényben a buzogányáról ismert, a bejelentő videóban feltűnt logója alapján a filmben inkább a lőfegyverek fogják képezni arzenálját. Azért reméljük előkerül majd az az energia-fegyver is valamikor. 

Weasel (Sean Gunn)

Egyértelműen ő lesz a film legelborultabb szereplője. Őt a rendező testvére, Sean Gunn kelti majd életre mo-cap ruhában, akinek nem lesz újdonság állatot alakítania, hiszen ő formálta meg Mordályt is A galaxis őrzőiben. A karakter leírása alapján egy igazi vérgőzös, őrült pszichopatáról van szó, aki rettentően erős és fürge, és úgy mozog, mint egy kiváló harcos akrobata. A filmben a John Monroe-féle verziója lesz majd látható, aki egy magányos és kiközösített tanuló volt a Stanford Egyetemen. Itt csúfolták a társai Weaselnek, azaz Menyétnek. Ennek hatására készítette el a Menyét-szerelést, amely tökéletes mozgékonyságot adott viselőjének, emellett pedig borotvaéles karmokkal is fel volt szerelve, és ennek segítségével szép sorban megölt mindenkit, aki a jövőjét veszélyeztette az egyetemen. A DC FanDome-on levetített videó alapján azonban még nem tudni, hogy ez valóban csak jelmez lesz, vagy egy hús-vér karakter. 

Sulsora (Alice Braga)

Róla tudunk a legkevesebbet. Első ránézésre egy sima egyszerű zsoldoskatonának tűnik, de a látszat néha csalhat. Talán valamilyen kapcsolatban fog állni majd a film főgonoszaival, akikről szintén nem tudunk semmit, csak azt, hogy Juan Diego Botto és Joaquín Cosío alakítják őket. Esetleg ellenük esküszik majd bosszút? Ki tudja.

Javelin (Flula Borg)

Ez az olimpiai gerelyhajító atlétából lett gonosztevő 1984-ben tűnt fel először a Zöld Lámpás egyik számában. Tehetségét arra használta fel, hogy különleges fegyvereket készítsen magának dárdákból, amiket hihetetlen pontossággal volt képes célba dobni, majd maga mellé fogadott néhány kisstílű bűnözőt, és zsoldosnak álltak. Főleg Zöld Lámpással voltak összetűzései (azért is készített magának sárga ruhát, hogy hatástalanítsa Zöld Lámpás gyűrűjének erejét), de összeakaszkodott a Zöld íjásszal és Supergirl-lel is. Az egyik összecsapás során azonban Zöld Lámpás legyőzte őt, és börtönbe került. Ekkor lett tagja az Öngyilkos osztagnak.

Mongal (Mayling NG)

Mongal egy idegen bolygónak, a Warworld királyának, Mongulnak a lánya. Emberfeletti erővel és gyorsasággal rendelkezik, emellett pedig energiakivetülést is tud használni. Egyszer a testvérével közösen összecsaptak Supermannel, ami majdnem Mongal testvérének a halálát okozta. Ennél többet sajnos nem tudunk a karakterről, de a képek alapján a filmben két pengét is fog használni harc közben.

Ratcatcher 2

Becenevéhez méltóan Otis Flannegan egykoron Gotham utcáit tisztította meg a patkányoktól és egyéb kártevő rágcsálóktól, ám ő is lesüllyedt a bűnözés szintjére, ahol megnehezítette Batman életét. Ratcatcher különleges kapcsolatot ápol a patkányokkal, képes irányítani őket. Ez a képesség remekül jött számára, amikor a börtönbe kellett becsempésznie különböző dolgokat, de mielőtt elfogták volna, akkor a rágcsálók tömegét hadseregként is használta. A képregényekben állandó öltözékét képezi egy gázmaszk és a rágcsálóirtó felszerelés, emellett a karakter vonásai is egy patkányéra hajaznak. A filmben annyi változást eszközöltek a karakteren, hogy megcserélték Ratcatcher nemét és egy női gonosztevőt kapunk, aki egyfajta apafiguraként tekint majd Bloodsportra.

Ők lesznek hát az új Öngyilkos osztag, egy valami azonban továbbra is rejtély: kit alakít majd a filmben Taika Waititi, a Thor: Ragnarök és a Jojo Rabbit Oscar-díjas rendezője?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.