Hirdetés

Tíz ősszel érkező Netflix-film, amit érdemes lesz figyelemmel követni

|

Összeszedtünk néhány izgalmasnak ígérkező filmcímet a Netflix közelgő kínálatból, legyen az pszichothriller Edgar Allan Poe-val, két tinédzserlány bosszúhadjárata vagy Benoit Blanc nagy visszatérése.

Hirdetés

Do Revenge (Bosszúra készen) - szeptember 16.

A történet főhőse két tinilány, Drea és Eleanor, akik összefognak, hogy bosszút álljanak mindenkin, akik megkeserítik az életüket - legyen az volt szerelem vagy gimis nemezis. A nem kevés sötét humorral operáló sztorit Hitchock Idegenek a vonaton című filmje inspirálta, főszereplői pedig Camila Mendes (Riverdale) és Maya Hawke (Stranger Things). (Remélhetőleg ez a "Hitchock inspirálta" úgynevezett "eredeti ötlet" nem megy annyira félre, mint egyesek korábban...) Előzetes is érkezett már, amit itt meg is tekinthettek:

Hirdetés

The Good Nurse (A másik nővér) - szeptember 16.

A sürgősségin dolgozó Amy (Jessica Chastain) egy odaadó nővér és egyedülálló anyuka, aki ráadásul egy életveszélyes szívbetegségével küzdve próbál helytállni testileg és lelkileg is az éjszakai műszakos munkájában. Szerencséjére rövidesen érkezik a segítség a kedves és gondoskodó Charlie (Eddie Redmayne) személyében, aki visszaadja a reményt Amy és a gyermeke számára is - legalábbis első látásra így tűnik. Ám néhány rejtélyes halál után a páciensek körében között Charlie lesz az első számú gyanúsított, Amynek pedig a saját és a gyermeke biztonságát is kockáztatnia kell, hogy kiderítse az igazságot a dán rendező, Tobias Lindholm (A vadászat) filmjében.

Blonde (Szöszi) - szeptember 28.

Áradoztunk már mi is a korábbi előzetesek láttán az érkező Marilyn Monroe film kapcsán, amiben Ana de Armas (Szárnyas fejvadász 2049, Bond: Nincs idő meghalni) ölti magára a legendás színésznő szerepét. A film Joyce Carol Oates regényéből készül, Andrew Dominik rendezésében - korhatáros besorolása tekintetében pedig a lehető legdurvábbat (NC17) kapta a Netflixtől Marilyn, vagyis Norma Jeane története. Előzetes:

The School for Good and Evil (Jók és Rosszak iskolája) - október 19.

Két legjobb barátnő, Sophie (Sophia Anne Caruso) és Agatha (Sofia Wyle) egymással szemben találják magukat, miután mindkettejük egy elvarázsolt iskolába kerül, ahol a hősöket és gonoszokat azért képzik tovább, hogy fenntartsák az egyensúlyt a Jó és a Rossz között - mindezt Soman Chainani bestselling regénysorozatából, Paul Feig rendezésében. Rövid ízelítőt lentebb találhattok, amiben két tanárnő is feltűnik Charlize Theron és Kerry Washington alakításában:

Enola Holmes 2 - november 4.

Millie Bobby Brown (Stranger Things) főszereplésével érkezik a 2020-ban bemutatott Enola Holmes folytatása is az ősszel. Sherlockhoz (Henry Cavill) hasonlóan már Enola is felbérelhető detektívként tengeti mindennapjait, be is fut hozzá az első hivatalos ügye, amiben egy eltűnt lányt kell megtalálnia. Ám ahogy az lenni szokott, az ügy ennél sokkal mélyebbre nyúlik, amit Enolának a barátaival és Sherlockkal együtt kell felderítenie.

Slumberland (Álomország) - november 18.

Egy fiatal lány (Marlow Barkley) talál egy térképet Álomország titkos világába, ahol egy törvényen kívüli furcsa szerzet (Jason Momoa) segítségével álmokon át és rémálmok elől menekülve megkezdik kalandos utazásukat, hogy a lány újra láthassa halott apját. Az élénkebb fantasy világok szerelmeseinek mindenképpen ígéretes darabnak tűnik Francis Lawrence filmje, akit az Éhezők viadala szériából vagy a 2005-ös Constantine moziból.

Guillermo del Toro's Pinocchio (Pinokkió) - december 9.

Noha az ismert Disney mese az anyastúdió jóvoltából szeptemberben már kap egy élőszereplős feldolgozást Robert Zemeckis jóvoltából, Tom Hanks főszereplésével mint Geppetto, decemberben maga az Oscar-díjas Guillermo del Toro a stop-motion technológia egyik nagymesterével, Mark Gustafson segítségével remake-eli a híres-neves, fából faragott kisfiú történetét. Az elképesztő szinkronhangok (Ewan McGregor, Finn Wolfhard, Tilda Swinton, David Bradley, Christoph Waltz) és a hihetetlen látvány garantált, kíváncsian várjuk, mit hoznak ki az ismert alapanyagból.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (Tőrbe ejtve - Az üveghagyma) - december 23.

Daniel Craig a szmokingot szögre akasztván visszatér Benoit Blanc szerepében a nagy sikerű Tőrbe ejtve folytatásában. Rian Johnson "ki a gyilkos?" krimijének forgatása ezúttal Görögországba kalauzol el bennünket, olyan sztárokkal, mint Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Kate Hudson, Janelle Monáe, Edward Norton, Dave Bautista, Leslie Odom Jr. és Ethan Hawke. Johnshon nemrég megerősítette, hogy a címadásban a The Beatles ugyanerre a névre hallgató slágerét vette alapul, meglátjuk, hogyan is áll ez az egész össze idén karácsonykor.

White Noise (Fehér Zaj) - november 25/december 30.

Noah Baumbach már üdvözítette a Netflixet korábbi filmjével, a Házassági történettel. Új filmjében a férfi főszerepben ezúttal is Adam Drivert találhatjuk, akinek a párját pedig Greta Gerwig alakítja majd ebben a sötét komédiaként reklámozott sztoriban. A történet szerint Jack Gladney (Driver) családjával együtt próbál túlélni egy furcsa világvége szituációt, mikor is egy vonatbaleset következtében vegyi hulladék szabadul rá a kisvárosra, ahol élnek. Ez Baumbach első olyan filmje, ami nem a rendező eredeti ötlete, hanem Don DeLillo 1985-ös regénye alapján készül. A film november 25-én kerül a mozikba Amerikában limitált ideig, hogy aztán december 30-án, a világon mindenhol debütálhasson a Netflix platformján.

The Wonder - december

Pontos premierdátumot a cikk írásakor ugyan még nem tudunk Sebastián Lelio (A Fantastic Woman) filmjét illetően, viszont azt igen, hogy annak az Emma Donogue regényéből készül az adaptáció, akinek a nevéhez a 2015-ös A szoba alapjául szolgáló könyv is fűződik. A történet 1859-ben, Írországban játszódik, egy olyan lánnyal a középpontban, aki egy nap saját elhatározására abbahagyja az evést és az ivást, mégis egészséges marad és nyomát sem mutatja bármiféle gyengülésnek vagy betegségnek. A főszereplő Florence Pugh (Kisasszonyok, Fehér éjszakák) Lib Wrightot, a faluba érkező nővért alakítja, aki ki akarja deríteni, mi is áll a falusiak által csodának titulált történések hátterében. A pszichológiai thrillert (és az alapjául szolgáló regényt) a 19. században ténylegesen végbement "böjtölő lányok" esete ihlette.

+1 The Pale Blue Eye - december 23./január 6.

A Fekete misét is jegyző Scott Cooper már egy évtizede próbálja tető alá hozni ezt a misztikus, gótikus thrillert, amiben Christian Bale játssza a főszereplő Augustus Landor nyomozót. A fiktív történet szerint az 1830-as években járunk, amikor is egy katonai akadémia tagjait valaki sorra meggyilkolja. Landor nyomozó pedig nem is akárkit talál maga mellé társnak, ugyanis a fiatal tanoncok sorát erősíti Edgar Allan Poe is, akit ezúttal Harry Melling (Harry Potter, Mindig az Ördöggel) alakít. A film ugyan január 6-án érkezik, de december 23-tól limitált ideig moziban is látható lesz, reméljük, idehaza is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.