Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Tom Ellisről

|

A sármos és tehetséges színészt a Lucifer sorozat tette világszerte ismertté, bár szerepelt a Doctor Who-ban és alakította már Robin Hoodot is. A 45. születésnapja alkalmából összeszedtünk róla tíz érdekességet.

Hirdetés

A cikket a színész 45. születésnapja alkalmából frissítettük fel. 

A FOX ugyan nem kért a Lucifer folytatásából, viszont a Netflixnek köszönhetően megmenekült a sorozat és a hatodik évaddal 2021-ben lezárult kedvenc ördögünk nyomozásokkal tarkított története. Ha van valaki, aki elvitte a hátán a szériát, az a főszereplőt stílusosan, meggyőzően és élvezetesen alakító Tom Ellis, akinek sokkal izgalmasabb és fordulatosabb az élete annál, mint amit feltételeznénk róla. A sokoldalú színész a 45. születésnapját ünnepli, mi pedig tíz érdekességgel szeretnénk felköszönteni őt - elvégre Lucifer kedvenc témája is saját maga. 

Hirdetés

A muzsika hangja

Ellis nem csupán tehetséges színész, de remek zenész is, köszönhetően annak, hogy az édesanyja zenetanárként dolgozott gyermekkorában. Éppen ezért Tom (és három nővére) úgy nőtt fel, hogy megtanult hangszereken játszani: először a trombitát, majd a kürtöt sajátította el. Olyan jónak bizonyult ebben, hogy tinédzserként zenekarokban is játszott, ennek ellenére a zongora sosem volt a kedvence, így - ahogy egy alkalommal elárulta -, a sorozatban sem ő játszik rajta. Az énekléskor viszont az ő hangját hallhatjuk, ebben nincs turpisság. 

Démoni felkészülés

Olyannyira fontos számára a zene, hogy enélkül nem is tudna átvedleni Lucifer szerepébe. Minden színész és színésznő más metódust választ arra, hogy karakterbe kerüljön, valaki meditál vagy elkülönül a többiektől, viszont Ellis úgy hozza elő a benne lévő kisördögöt, hogy lejátszási listákat állított össze. Különböző, meghatározott sorrendű muzsikákkal hozza elő Lucifer hangulatait és érzelmeit, hogy ráhangolódjon a karakterre az adott forgatási nap előtt. 

Apádra ütök

Míg Ellis a sátánt kelti életre a tévéképernyőkön, addig irónikus módon a színész felmenője, Christopher John Ellis baptista lelkész. Sőt, a kis Tom még betlehemezett is, noha komolyabb szerepet - például Józsefét - nem kaphatott, mivel édesapja szerette volna elkerülni, hogy a gyülekezet nepotizmussal, azaz a pozíciójával való visszaéléssel vádolja. A sors fintora, hogy a kis Tom ugyan nem lett József, viszont a Biblia két másik fontos alakja igen: Lucifer mellett ő volt a 2008-as miniszériában, a Passió: Jézus szenvedésében Fülöp apostol.  

Micsoda dráma

Ellis drámát tanult a Royal Conservatoire of Scotland akadémián, Glasgow-ban, méghozzá olyan manapság már ismert színészekkel együtt, mint az X-Men filmekből is ismert James McAvoy vagy az Outlander sorozat két sztárja, Laura Donnelly és Sam Heughan (Jamesszel állítólag előadtak egy Szépség és egy Szörnyeteg pantomimet is egy alkalommal, ahol Ellis volt a bestia). McAvoy-jal ráadásul közeli barátok lettek, annyira, hogy ő volt Mr. Morningstar tanúja a Tamzin Outhwaite-tel kötött esküvőjén. 

Ördöge van

Vannak olyan színészek, akik gondosan utánanéznek annak a karakternek, akit meg kell formálniuk és vannak azok, akik nem ismerik a figurát egészen addig, amíg meg nem kapják a szerepet. Utóbbiak közé tartozik Tom Ellis is, akinek fogalma sem volt róla, hogy a Lucifer alapját képező karakter Neil Gaiman művében, a The Sandman képregényben bukkant fel először, mielőtt kapott egy spin-off szériát Mike Carey írásában. A színész akkor döbbent erre rá, amikor a Deadline casting-cikkét olvasgatta a témában. Nem maradt azonban sokáig felvilágosítatlanul, Gaiman - miután értesült róla, hogy Ellis nem olvasta a forrást - személyesen küldött néhány Sandman és Lucifer képregényt neki. 

Furcsa véletlenek

Miután sikereket ért el az Egyesült Államokban, a színészt az a megtiszteltetés érte, hogy ő dobhatta el az első labdát egy LA Dodgers meccsen. Megkérték őt, hogy válasszon egy számot, ami a mezén szerepel majd a nevével együtt, a végeredmény pedig az lett, hogy "Ellis 17"-ként lépett a pályára elvégezni a dobást. Hihetetlen módon a játékost, akié a mérkőzés győztes futása AJ Ellisnek hívták, a mezszáma pedig 17 volt, ami azt jelentette, hogy szintén az "Ellis 17" felirat volt olvasható a hátán. Véletlen, vagy isteni közbenjárás?

Romantikus és csalárd

Lucifer szívdöglesztő a sorozatban és megadja a módját, hogy kényeztesse a hölgyeket, ezt pedig elmondhatjuk az őt alakító művészről is. Ellis mindössze hat hónapig járt kolléganőjével, Tamzin Outhwaite-tel (EastEnders) és máris megkérte a kezét, amelyet többek között tűzijátékkal tett felejthetetlenné. 2006-tól 2014-ig voltak együtt, ezalatt két lányuk született (Florence Elsie és Marnie Mae), valamint egy alkalommal, 2008-ban felbukkantak az ITV játékshow-jában, az All Star Mr & Mars karácsonyi különkiadásában. 2013-ban váltak el, miután a pletykalapok szerint Ellis megcsalta nejét a Lost sorozat színésznőjével, Emilie de Ravennel. 2019-ben elvette feleségül Meagan Oppenheimer forgatókönyvírót és 2023. november 8-án meg is született az első gyermekük. 

Mi a leghőbb vágyad?

Ellisnek van egy listája azokról a híres emberekről, akikkel szeretne találkozni, együtt ebédelni és eszmét cserélni. Ezen a listán szerepel az egykori amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle, mert inspirálónak tartja őket, de rajta van Stephen Fry és a híres író, Roald Dahl is, mert hatalmas rajongója a könyveinek és Stephen Fry-nak (Fry hallható egy Roald Dahl hangoskönyvön). 

Csillagközi romboló

Kifejezetten ironikus, hogy Tricia Helfer kelti életre az ügyvédet, Charlotte Richardsot és Lucifer édesanyját is a sorozatban, ugyanis Ellis hatalmas rajongója a Battlestar Galactica sorozatnak, amelyben a színésznő fontos szerepben látható - és akibe bele volt zúgva annak idején, amit az Empire magazinnak árult el egy interjúban, még 2016-ban. 

Mesterségem címere

Bár a legtöbben a megtestesült ördögként ismerik, a mi Luciferünk megformálójának volt több emlékezetes epizódszerepe is a pályafutása során a sorozatok világában. Felbukkant a Kísért a múltban (Waking the Dead), a Kisvárosi gyilkosságokban (Midsomer Murders), az EastEndersben, a Doctor Who-ban, a Harley Kórházban (Harley Street), a David Suchet-féle Poirotban, az Egyszer volt, hol nem voltban (Once Upon a Time), a The Strainben. Szinkronizált a Family Guy-ban (Oscar Wilde-ot szinkronizálta), a Robotcsirkében és az É-szakikban is. Van egy másik széria is, amiben főszerepet játszott, ez a 2014-es, 10 epizódos Doktor Rush. Rajongóknak ajánlott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.