Hirdetés

Top 10 - A legőrültebb mozis sztorik

|

Mindannyiunknak vannak vicces, megbotránkoztató, olykor meglepő mozis történetei, amelyek néha olyan furák, mintha csak egy mozifilmből léptek volna ki.

Hirdetés

Moziba menni mindenkinek mást jelent. Van, aki a kis képernyő adta hatástól eltérő élményt keres és a film élvezetéért ül be a terembe. Van, aki randevúzni megy és van, akinek a családi kikapcsolódást jelenti. Olyan is akad, akit elkap a csordaszellem és csak a társaság miatt veszi meg a jegyet. Ahány ember, annyi indok és annyiféle magatartás. Az alábbiakban furcsa, vicces vagy szürreális esetekről olvashattok, amelyek a mozinézőkhöz voltak köthetőek és valóban megtörténtek. Az anonimitás megőrzése érdekében nem neveztünk meg egyetlen mozit vagy személyt sem. 

Kérjük, itt várjon!

Csak bizonyos idővel a film kezdése előtt lehet a mozi területére lépni, ez az intervallum mozinként változó. Ez az intézkedés a dolgozók és a nézők miatt is fontos, mivel sokan hajlamosak bemenni a terembe még az előző vetítés alatt, amivel zavarhatják társaik szórakozását, továbbá segít elkerülni az előtérben a tumultust. (És az sem túl jó, ha látod a film végét, mielőtt beülnél rá.) Vannak, akik mégis értelmetlennek találjak e szabályt. Például az a hölgy, aki magából kikelve ordított a jegy kezelővel, amiért nem volt hajlandó egy órával a kezdés előtt beengedni őt. Végül a vendég a pult elé borította a nagy adag kukoricáját egy "Akkor takarítsátok fel!" felkiáltás kíséretében.

Moziba járni nem egy életbiztosítás

Megfigyelhető, hogy bizonyos zsánerekre milyen összetételű közönség jön. Egy délelőtt játszott művészfilmre egészen más emberek fognak beülni, mint egy esti horrorfilmre. Persze ez attól is függ, művészmoziba vagy multiplexbe váltunk jegyet. Mégis minden előadás tartogathat meglepetéseket. Mikor az egyik horrorfilm utolsó vetítésén durván beverték az orrát valakinek, mert viselkedésük miatt többször rá mert szólni a mögöttük ülőkre - és kis híján késeléssé fajult a dolog - már meg sem lepődtünk. Azonban mikor egy ártatlannak tűnő középkorú házaspár férfi tagja agyalt meg egy fiatalabb nézőt, csak azért, mert félreértésből az úr helyen ült, az előtt már mi is értetlenül álltunk.

Érezd otthon magad!

A vezetőség és minden dolgozó azt szeretné, ha a nézők zavartalanul élvezhetnek azt a pár órát, amit a mozijukban töltenek, hiszen szabadidejükben ők is eljárnak megnézni egy-egy filmet, és ugyanazt a nyugalmat és komfortot várják el, amit ők próbálnak a munkaidejük alatt megteremteni másoknak. Őrülnek, ha azt látják, hogy el tudják engedni magukat az emberek és a film végén elégedetten távoznak. Lazítás közben viszont hajlamosak elfelejteni, hogy vannak bizonyos - nem kizárólag a mozira vonatkozó - (illem)szabályok, amelyeket mások kényelme érdekében érdemes betartani. Mellesleg a dolgozok miatt is. Szóval, ha dolgod van, az illemhelyen végezd el, ne a teremben, mert te sem vinnéd ki szívesen azt a poharat, ami kétes eredetű folyadékot tartalmaz, vagy szednéd össze a használt óvszert. Mindkettőre volt már példa és egyiket sem szeretné újra átélni egyetlen munkatárs sem. 

Az elhagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget

A szabályzat értelmében a dolgozok akármilyen ruhaneműt, tárgyat stb. találnak, kötelesek leadni a talált tárgyakat gyűjtőhelyén, ha érteket, azt pedig a menedzseri irodában. Az elhagyott pulóver, esernyő, telefon, pénztárca, kulcs igen gyakori, de vannak olyan holmik, amiknél nem egyértelmű, mi a teendő. Az, hogy valaki egy üres borosüveg társaságában felejtette a teremben a magas sarkú cipőjét még nem okozott akkora fejtörést, de visszajönnek-e vajon egy konzerv varázsbabért, műfogsorért vagy székletmintáért? Igen, ez tapasztalat.

Távozás után reklamációt nem fogadunk el

A mozik műsora rendszerint elég színes, így minden korosztály megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő filmet. Egy rövid leírás és műfaji besorolás alapján elég nehéz dönteni, úgyhogy előfordul, hogy az ember csalódik szíve választottjában. Így járt az a vendég is, aki a vetítést követően hevesen megindult a vászon felé, és leborította azt kólával, mert nem tetszett neki a film. A dühöt megértjük, a tettet nem.

Az élet igazságtalan

Elégedetlen vásárlók mindig mindenhol voltak, vannak és lesznek is. A személyzet kivétel nélkül próbál orvosolni minden problémát és megválaszolni minden felmerülő kérdést. Ha promóciós időszak van, a különböző nyereményjátékokkal kapcsolatban a hozzájuk tartozó részletes leírásból is lehet tájékozódni. A nyár folyamán immár sokadik alkalommal lehetett nyerni a mozijegyen található kuponkóddal. A számsort online lehetett beütni, ezután derült ki, mi a jegyhez rendelt nyeremény. Sajnos nem mindenkinek azt sorsolta a gép, amit szeretett volna, például annak a fiatal srácnak, aki ingyen jegy helyett csak 25% árengedményt nyert a legközelebb vásárolt mozijegye árából, ezért ököllel verte a tabletet, és ordítva adott hangot nemtetszésének, hogy ez csalás, a dolgozóknak pedig egy utazást javasolt melegebb éghajlatra.

Ne dőlj be a marketingnek!

Aki járt mar 4DX moziteremben, az tudja, mit takar az elnevezés. Legtöbbször azonban olyan emberek érkeznek, akik új élményre vágynak, és előtte még nem ültek 4DX székben. A név a mozgó ülésekre és az effektekre vonatkozik. Olyan hatásokat foglal magában, mint a vízpermet, a szél, a sűrített levegő, a stroboszkóp, helyenként a buborékot, esőt, valamint havat. Továbbá a szék csoportok is mozognak oldalra, előre, hátra, fel és le. Magára a filmre ez a rendszer nincsen hatással. Ezért néha problémába ütközünk, mikor igyekszünk elmagyarázni, miért nem kell 3D-s szemüveg a vetítéshez. Attól, mert egy film rendelkezik 4DX-effektekkel, nem lesz feltétlen 3D-s is. Egy néző ennek a magyarázatnak a végén arra a következtetésre jutott, hogy ez átverés, mert, ha nem 3D-s a film, akkor ezt a számot el kell venni az elnevezésből. Ergo 4DX-ből 3D az csak 1D. "Ezen a ponton annyira értetlenül álltam a problémával szemben, hogy egy kollégám kellett kisegítsen. Szerintem aznap elvesztettünk egy vásárlót."

A szükség nagy úr

A 4DX teremnél maradva, a speciális székek állandó felügyeletet igényelnek, mert komplex szerkezetek, melyek használaton kívül rendkívül drágák, működés közben pedig balesetet okozhatnak. Ezért szigorúan tilos bemenni a terembe, ameddig egy dolgozó nem mondja, hogy lehet. Ezt általában a csukott ajtó jelzi, melyen szintén fel van tüntetve, hogy míg az ajtó zárva tart, kint kell várakozni. Pár vicces kedvű figura mégis úgy gondolta, beszökik és kilopja a csavarokat a székből. Ez lehetne akár vicces is, hiszen potom pénzért kaphattak volna bármely barkácsüzletben. Ha szuvenírnek tették el, nem biztos, hogy a legkifejezőbb ajándéktárgyat választották. Belegondolva viszont komoly következményekkel járhat egy ilyen akció, mert amennyiben nem észlelik időben a problémát, a következő vetítésnél súlyos károkat okozhatott volna a berendezésben, valamint ezzel a mutatvánnyal nézőtársaik testi épségét is fenyegették.

Ne félj ez, csak egy film

A mozitermekbe tilos léggömböt bevinni, mivel zavarhatja a többi nézőt, illetve egy óvatlan pillanatban felszállhat. Ilyenkor a belmagasságnak köszönhetően csak nagy kínok árán lehet lekönyörögni a lufit, ezért különös gondot fordítunk beengedéskor arra, hogy ez ne fordulhasson elő. Ha valaki lufival érkezik, az irodában van lehetősége otthagyni megőrzésre, távozáskor pedig felveheti. Épp emiatt volt meglepő és kissé bizarr, mikor az Az  - Második fejezet premier hétvégéjén a széksorok között finoman járatott a szellő egy piros léggömböt. "Ilyen gyorsan még életünkben nem takarítottunk."

Mindenki csak a munkáját végzi

Ahhoz, hogy árengedménnyel tudj jegyet váltani a mozikba, szükséged lesz a kedvezményre jogosító okmányodra. Ilyen például a személyi igazolvány, Telekom Kapcsolat kártya vagy a diák igazolvány. Ezen iratok ellenőrzésére a mozis dolgozók jogosultak, bármikor elkérhetik tőled, ha a jegyeden az szerepel, ezek birtokában vásároltál jegyet. Az utóbbi időben a multiplexekben nem csak jegyvásárláskor kell bemutatni az okmányodat, hanem a jegy érvényesítésekor is. Ezért ha felszólítanak, hogy igazold a kedvezményre való jogosultságodat, az nem válasz, ha hozzávágod a pénztároshoz a jegyárakat feltüntető táblát. Még akkor sem, ha ezt látod az előtted állótól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.