Hirdetés

Toplista: A Fűrész sorozat legbrutálisabb csapdái

|

Kilenc filmmel a hátunk mögött volt miből válogatni és bizony akadnak itt "finomságok".

Hirdetés

Az első Fűrész film főként a sokkoló végső csavarjáról volt híres, a második résztől kezdve azonban előtérbe kerültek a brutális csapdák, melyeket Jigsaw állított fel a "játékosok" számára. Az idén már nyolcadik folytatását (a Spirál: Fűrész hagyatéka kritikánkat ne hagyjátok ki) megélő franchise bővelkedik az elvetemültebbnél elvetemültebb tárgyakban és próbákban, úgyhogy itt az idő összeszedni a legütősebbeket. A sorrendtől ezúttal eltekintünk, vágjunk bele és folyjon a vér.

Hirdetés

Bumm, a fejed - Reverse Beartrap (Fűrész, Fűrész 6, Fűrész 3D, Fűrész: Újra játékban)

Egyértelműen a legismertebb, és egyben legtöbbször látott csapda a sorozatban. Először az első felvonásban tűnt fel, Amanda fejére rögzítve, s noha végül sikerült az utolsó pillanatban megszabadulni tőle, garantáltan beleégett az agyunkba a bizarr szerkezet. Ironikus, hogy egészen a hetedik részig kellett várni, hogy láthassuk működés közben, az áldozata pedig külön pikánssá tette a szituációt. Az eredmény? Egy hatalmas tátongó lyuk a fejünk/arcunk helyén. Nem véletlen a fordított medvecsapda elnevezés.

 Kulcs a tűkazalban - The Needle Pit (Fűrész 2)

Szegény Amandára rájárt a rúd, persze tudjuk, hogy azért később szépen kompenzált, de az első két filmben átélt ezt-azt a hölgy. Első látásra talán nem tűnik annyira brutálisnak ez a csapda, de ha jobban belegondolunk, igenis kegyetlen kelepce. Jigsaw szépen átfogalmazta a tű a szénakazalban közhelyet és jelen esetben egy kulcsot kell megtalálni a számtalan, nem éppen steril fecskendő között. A legszörnyűbb benne, hogy itt nincs semmiféle praktika, amivel könnyíteni lehetne a dolgon, bizony a kupac mélyére kell ásni, ez pedig cseppet sem kellemes.

Csontkovácsnál - The Rack (Fűrész 3)

Ha ki kellene emelni egy csapdát, ami felülhet a brutalitás trónjára, talán ez lenne az. A kínpad lényege, hogy minden főbb végtag (fej, karok, lábak) egy olyan szerkezetben van, amely lassan körbefordul. Ez azt jelenti, hogy a karok, a lábak és végül a fej szépen kicsavarodnak. A látvány mellett maga az érzés is szörnyű, ahogy halljuk az áldozat csontjainak ripityára törését, izmainak szakadását. A pokoli kín itt nincs túlspilázva, ez tényleg iszonyat durva kínzás, egyben halálnem.

Angyali érintés - Angel trap (Fűrész 3)

Drága Kerry (Dina Meyer) nyomozónőnk egész közel kerül Jigsawhoz, de ennek ára van. Ő maga is csapdába esik, nem is akármilyenbe. Egy bőrszerkezet a bordáihoz van kapcsolva, melyek az idő leteltével szépen elengednek, ezzel feltépve a hasát, mellkasát. A cél szokás szerint egy kulcs, mely jelen esetben egy üveg savban pihen. Kerry nem szórakozik, tökösen keresi a kiutat, aminek hatására kis kacsójáról kvázi leolvad a bőr. Az igazi finomság azonban csak ezután érkezik, de legalább gyorsan túl vagyunk rajta.

Láncra verve - The Classroom trap (Fűrész 3)

Ismét egy felszisszenős csapda, melyre elég ránézni és már feláll a szőr a hátunkon. Áldozatunk láncra verve áll egy terem közepén, igen ám, de ezek a láncok a bőre alá vannak ültetve (egy pedig az állkapcsába). A megoldás adott, ki kell tépnie magából a fogva tartó fémeket. Ha a fájdalomfaktort nézzük, valószínűleg ott van az elitben a The Classroom trap névre hallgató borzadály, s nézni sem túl kellemes élmény. Húsba vágó próba, szó szerint.

Bélfürdő - The Pig Vat (Fűrész 3)

Még mindig a harmadik résznél járunk, s igen, valóban ebben a filmben láthatók a legemlékezetesebb és egyben legbrutálisabb csapdák. A The Pig Vat kicsit különbözik a többitől, ugyanis itt egy csepp vér sincs, mégis elképesztően undorító ami a szemünk előtt zajlik. Emberünk egy veremben fekszik, nyakánál a földhöz bilincselve. Egy gép folyamatosan disznótetemeket darál az áldozatra, szépen lassan belefullasztva az állat cseppfolyós maradványaiba. Lehet, hogy itt a fájdalom nem játszik nagy szerepet a halálban, de így sem akarnánk elhagyni az élők táborát, az fix. Igazi hányingerkeltő fertő.

Inga a halálba - The Pendulum trap (Fűrész 5)

Tik-tak, tik-tak, jár az inga, Jigsaw-nál persze ez kicsit máshogy néz ki. Az eszköz ugyanis egy hatalmas penge, ami fokozatosan ereszkedik lejjebb, míg végül lassacskán kettévágja a kikötözött áldozatot. A kijutáshoz a kezét egy présbe kell tenni, mondanom sem kell szintén kellemes érzés lehet, ahogy konkrétan laposra nyomják az ujjait. Nem mintha lenne esélye jómadarunknak a szabadulásra, úgyhogy érkezik a kasza és repkedhetnek a belek. Hatásos nyitány, meg kell hagyni.

10 korsó vér rendel - 10 Pint of Sacrifice (Fűrész 5)

Az ötödik film a csapatjátékra, összefogásra ösztönzi a szereplőket, az utolsó próbára pedig már csak ketten maradtak. A feladat lényege a véráldozat. Egy lyukba kell dugni a kezünket, ahol a barátságos körfűrész levesz néhány fiolával. Na jó, ennél kicsit többről van szó, konkrétan 10 pint vérnek kell összegyűlnie, ami alig több, mint öt és fél litert jelent. Két embertől ez igen tisztes mennyiség, a módszerről nem is beszélve. Szinte a teljes alkart hosszában felvágják… fincsi.

El ne csöpögj - The Acid Room (Fűrész 6)

Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb csapda a sorozat történetében, melybe ha belekerülsz, már nem kell a menekülésen gondolkodnod. A dolog pikánsságát az szolgáltatja, hogy aki aktiválja a gépet, az nem más, mint az áldozat fia. A család összeomlik, a gyerek dühös apucira, jöhet a büntetés. Ez jelen esetben nem más, mint néhány olyan injekció, mely szimplán cseppfolyóssá teszi a belső szerveket. Emberünk csúfos keretek közt nemes egyszerűséggel kettéolvad egy igen látványos gorefesztivál közepette.

Gyomorszaggató élmény - The Silence Circle (Fűrész 3D)

A Fűrész filmekben a végső csapda sokszor látványosabb és durvább, mint a próba, amit a "játékosnak" el kell végeznie. Ez jelen esetben cseppet sincs így. Persze elég cifra, ahogy a robusztus tűk szépen lassan felnyársalják az áldozatot, de a The Silence Circle nem ezért szerepel a listán. Természetesen egy kulcsot kell megszerezni, ami történetesen a kikötözött nő gyomrában található, egy madzaggal összekötve. A madzag a szájon át vezet ki, eddig nincs is probléma, ám a kulcson egy kampó található, ami minden egyes rántásnál nagy károkat okoz a belső szervekben. Sok dolgot nem látunk a véres köhögésen kívül, de maga a tudat, hogy mi történik, egészen elborzasztó hatást kelt és rettenetes érzés nézni ezt a tortúrát.

Mi a véleményetek a listáról? Ti miket tennétek még rá?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.