Hirdetés

5 rendező, aki dirigálhatná az X-Men rebootot

|

Miután az X-Men jogok visszavándoroltak a Marvelhez, valószínűleg rebootolni fogják a mutánsokat, mi pedig összeszedtünk 5 rendezőt, akik alkalmasak lehetnek erre a feladatra.

Hirdetés

Az X-Men: Apokalipszisről igencsak megosztó véleménnyel van mind a közönség, mind a kritikusok és a tengerentúlon is gyengécskén szerepelt. Utóbbiban közrejátszhatott, hogy ez már a negyedik szuperhősfilm volt 5 hónap alatt, az Amerika Kapitány: Polgárháború sem futott még ki, valamint a kevésbé közönségbarát mutánsok olyan közönségcsalogató elemmel sem tudtak előrukkolni, mint kollégáik (egymásnak feszülés, polgárpukkasztás), vagy az all star gálát felvonultató Az eljövendő múlt napjai. Sokan felróják Bryan Singernek, hogy nem hogy képtelen már újat mondani abban a témában, amivel útjára indította a zsáner máig tartó virágzását, hanem egyenesen egy buta és a képregényeknek több téren ellentmondó látványmozit készített, ezért ideje lenne átadni valaki másnak a stafétát. Mi nem látjuk ennyire drasztikusan a helyzetet, ugyanakkor valóban jót tenne a franchise-nak egy kis frissesség - a Sötét Főnixet és az Új mutánsokat inkább hagyjuk -, amit a Marvel Studios és Kevin Feige hozhat el nekünk egy reboottal, ezért most összeszedtünk 5 rendezőt, akik képesek lennének életben tartani a mutánsokat a Marvel lobogója alatt.

Hirdetés

Matthew Vaughn

Talán a leginkább a szériában már bizonyító Vaughnnak örülne a jónép, hiszen Az elsők okkal lett sokak kedvence és eredetileg Az eljövendő múlt napjait is ő készítette volna, de végül elcsábult a Kingsmanért, és ezért még csak haragudni sem tudunk érte. A valószínűleg új színészekkel elképzelt reboot temérdek lehetőséget hordozna magában, amellyel Vaughn könnyedén tudna élni. Például ezúttal teljesen indokolt lenne egy Take That szám használata, ahogy a lassan kabalaszínészének számító Taron Egertont is megnéznénk mutánsbőrben, aki majdnem az Apokalipszis Angyalának szerepébe bújt, de annak fontosságát elnézve, talán nem is akkora nagy baj, hogy ez végül nem történt meg.

Marc Webb

Webb számára sem ismeretlen a képregények világa, hiszen A csodálatos Pókember két részét is ő dirigálta, amelyek ugyan finoman fogalmazva sem tartoznak az osztatlan siker kategóriájába, ez sokkalta inkább a Sony és a producerek akarnokoskodása és koncepció nélkülisége, semmint a rendező hibája. Mindkét filmben, valamint az 500 nap (nyár)-ban bizonyította, hogy nem rest elidőzni szereplőin és azok lelki fejlődésén, ráadásul a fiatalok érzelmi világát is jól érti, és ha minden igaz, a reboot pont az ifjú mutánsokat állítaná a középpontba, amihez a Marvel bizonyára egy tehetséges csapatot állítana össze, castingban eddig is erősek voltak.

Francis Lawrence

A rendezőnek nem ismeretlenek sem a képregényadaptációk, sem pedig a nagy filmszériák, hiszen filmes debütálása a 2005-ös Constantine - A démonvadász volt, míg a franchise-ok és rajongói elvárások tengerébe a legutóbbi három Éhezők viadala mozival nyúlt bele, ahol már Jennifer Lawrence-szel is volt alkalma összebarátkozni. Persze a Fecsegőposzáta esetében lényegesen kötöttebb keretek között dolgozott és a két részre szedett finálé sem az ő döntése volt (amiből jobbat nehezen lehetett volna kihozni), ellenben videoklippes múltja vizuálisan kellő frissességgel ruházhatná fel a szériát.

Justin Kurzel

A gamer világ szem Kurzelre vetült, aki a Warcraft megosztó fogadtatása után bebizonyíthatta volna, hogy készülhet kritikailag is elismert játékadaptáció, amellyel a játékosok és laikusok is elégedettek lehetnek, de az Assassin's Creed nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szinte ugyanazzal a stábbal készült Macbeth azonban elnyerte a tetszésünket, így szívesen adnánk a direktornak még egy esélyt, ráadásul már elválaszthatatlan alkotótársának számít a Magnetót alakító Michael Fassbender és Marion Cotillard is, akikből képes lenne kihozni a bestiát (mutáns körökben ez most enyhe képzavar), tehát a széria esszenciájának számító színészi játékkal és karakterisztikával nem lenne gond (már ha egyáltalán Fassbendert meg akarja tartani a Marvel), és a Shakespeare feldolgozás fényében talán még egy kifejezetten brutális, nyers X-mozit is kapnánk.

Joseph Kosinski

A Tron: Örökség és a Feledés direktora nincs híján a vizuális érzéknek, arról nem is beszélve, hogy milyen állat zene szólna az X-Menek legújabb kalandja alatt. És noha sem a Tron, sem pedig a Feledés nem volt egy filmtörténeti mérföldkő, elsősorban a forgatókönyvön véreztek el, Kosinski pedig elég jól bánik a színészekkel is (oké, Olga Kurylenkoval még ő sem volt képes csodákat művelni), amely már kellő ajánlólevél tud lenni.

Ahogy nektek is feltűnt, direkt nem a legnevesebb rendezőket válogattuk be, hiszen Christopher Nolanek, Danny Boyle-ok vagy David Fincherek inkább a saját projektjeiket kergetik, minthogy elköteleződjenek egy már bejáratott franchise mellett. A kérdés, hogy ti kit látnátok szívesen a kormányrúdnál, aki felrázná egy kicsit a mutánsok világát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.