Hirdetés

Arthur C. Clarke: A gyermekkor vége

|

A két éve elhunyt Arthur C. Clarke a sci-fi irodalom egyik legmeghatározóbb alakja, A gyermekkor vége pedig az egyik legjobb regénye.

Hirdetés

A gyermekkor vége eredetileg 1953-ban jelent meg és Clarke egy régebbi művén, az 1950-ben megjelenő Őrangyal novelláján alapul. Magyarul az első változata 1990-ben jelent meg a Móra Ferenc Könyvkiadónál. Később azonban a Holdra szállás bekövetkeztekor egy teljesen új előszót írt hozzá. A bővített változata 2008-ban látott napvilágot a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban, melyben megtalálható mindkét előszó és most először olvasható a teljes regény cenzúrázatlanul. A kiadó ezzel a könyvvel szeretne tisztelegni a 2008. március 19-én elhunyt író előtt, melynek megfelelően egy rendkívül szép és jól megszerkesztett könyvet kapunk a kezeink közé, melynek végén Németh Attila írásában a sci-fi mesterről egy rövid életrajzot is kapunk.

 

(Tovább)

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.