Hirdetés

Cal Kestis előtt - Star Wars: Jedi: A bukott rend - Sötét templom

|

A képregény a Star Wars Jedi: Fallen Order előzményét meséli el, és jobban is megismerteti velünk azokat a karaktereket, akikről keveset tudtunk meg az EA videojátékából.

Hirdetés

2019-ben jelent meg a Respawn Etertainment fejlesztésében a Star Wars Jedi: Fallen Order, amely nem sokkal A Sith-ek bosszúja eseményei után játszódik, amikor Palpatine elrendelte a 66-os parancs végrehajtását, vagyis elkezdték módszeresen kiirtani a jediket. A történet főhőse egy padawan, a Cameron Monaghan által életre keltett Cal Kestis áll, akinek egy olyan világban kell boldogulnia és helyreállítania a jedi rendet, ahol a Birodalom inkvizítorai vadásznak az életben maradt lovagokra. Az Electronic Arts által kiadott akció-kalandjáték kihagyhatatlan élmény, amelyet a GameStar tesztje is alátámaszt, és miközben már javában készül a folytatás, a rajongók még elmerülhetnek kicsit a videojáték világában egy képregényben elmesélt előzmény keretében. 

Hirdetés

A Jedi: Fallen Orderben megismerkedhettünk Cal egyik társával, Cere Jundával, valamint egy jedi mesterrel, Eno Cordovával is, hiszen mindketten fontos szerepet játszanak a virtuális események alakulásában, ugyanakkor bármennyire is igyekeztek kicsit közelebb hozni a karaktereket a játékoshoz, így is rengeteg kérdőjel maradt. Bár többször is visszatekinthettünk mindkettejük múltjába. a Matthew Rosenberg által írt, valamint a Paolo Villanelli és Ruairí Coleman által rajzolt önálló képregénygyűjtemény még messzebbre röpít minket vissza, egészen Junda gyermekkoráig. 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy Cere Junda és Eno Cordova vannak olyan izgalmas személyiségek, akik megérdemelnek egy saját képregénysorozatot? Képesek eléggé érdekes tartalmakkal megtölteni a lapokat? A Star Wars: Jedi: A bukott rend - Sötét templom bebizonyítja, hogy igen. Az ötrészes szériát magába foglaló kötet elsősorban azoknak szól, akik a Jedi: Fallen Ordert végigjátszották, ők pedig örömmel fedezik majd fel, hogy a karakterek honnan jutottak el addig a pontig, amikor megismerték őket Cal Kestist irányítva. Cere lobbanékony természetét és igazságérzetét, valamint Eno letűnt korok és régészeti leletek iránti szenvedélyét egyaránt kidomborítja A bukott rend - Sötét templom, ami remekül kiegészíti a róluk felállított profilokat. 

Rosenberg műve különösen jó abban, hogy spektrumán nem csupán a jó és a rossz végletek szerepelnek, hanem előszeretettel használja a szürke zónát is, mindemellett folyamatosan úgy alakítja az eseményeket, hogy rendre felborítsa a fejünkben kialakult (elő)ítéleteket. Ehhez párosul az újfent gazdag színvilág, amiben a próbálkozások ellenére nincsenek olyan eposzokba illő, gyönyörű egész oldalas jelenetek és a lapról szinte lelépő kompozíciók, mint a Kylo Ren felemelkedésében, viszont a rajzok tisztességgel - olykor szemkápráztató színkompozíciókkal - egészítik ki a szövegeket. Aki szerette a Star Wars Jedi: Fallen Ordert, annak érdemes az előzményét is elolvasnia a karakterek kifejtése miatt, de túl hosszú sztorira nem szabad számítani, 120 oldalban kimerül. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.