Hirdetés

Ez már bálványimádat - Keanu Reeves színezőt lapozgattunk

|

Szexi! Romantikus! Keanu Reeves!

Hirdetés

Az élet néha tartogat furcsa és kiszámíthatatlan dolgokat, a 2020-as év pedig valósággal dúskált az ilyenekben. Ki gondolta volna, hogy idén alig megyünk majd moziba egy világjárvány miatt? Ki gondolta volna, hogy maszkban töltjük a mindennapjainkat? Ki gondolta volna, hogy Nolan új filmjéig ennyi ideig kell visszatartani a lélegzetünket? És ki gondolta volna, hogy egy Keanu Reeves-tematikájú színezőt fogok hazavinni a könyvesboltból?

Hirdetés

Persze nem új keletű dolog ez, hiszen Amerikában már nagy divatja van az ilyen jellegű felnőttszínezőknek - kint, a társadalmilag és kulturálisan fejlett nyugaton már több Keanu Reeves-színező is létezik, illetve a szerencsések már Henry Cavill kimérten elegáns fizimiskáját is megtölthetik színekkel. Az azonban, hogy a Mátrix és a Féktelenül sztárja megkapta a maga kis füzetét, arra adhat okot, hogy bizakodva tekintsünk a jövőbe. (spoiler: érkezik idővel Jason Momoa-színező is, úgyhogy a rajongók vághatják a centit).

A Maurizio Campidelli által illusztrált színezőnek már a borítója is gond nélkül belövi a stílust, amelyet képvisel: emberünk egy motor mellett feszít barna dzsekiben, bozontos frizurával, szakállasan, a motoron pedig egy kutya is fekszik. Így a szöveg: "Romantikázz és meditálj Keanu Reevesszel ebben a szexi színezőben". Zsákbamacskáról szó sincs, hiszen ha belelapozunk, szembesülhetünk azzal, hogy itt egy olyan réteget szeretnének megmozgatni, akik fülig szerelmesek Keanuba, illetve akik egyszerűen szeretik őt, mint színészt (és a róla, mint végtelenül joviális úriemberről, átlagemberről kialakult képet). Mindezen túl pedig nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy egész biztosan lesznek emberek, akik már a puszta léte miatt is szemet vetnek erre a kiadványra, hiszen nálunk az ilyenek még kuriózumnak számítanak. 

Belelapozva feltűnhet, hogy Campidelli mindenféle élethelyzetben, szituációban igyekezte hősünket megragadni és ábrázolni, kidomborítva az összes létező előnyös tulajdonságát (persze tudjuk, az összeset nehéz, de legalább a szándék megvan). Így Reeves-t láthatjuk padon ülve mókusok között, láthatjuk cicákkal körülvéve, láthatjuk, amint tömegközlekedési járművön(!) utazik, de olyan is előfordul, hogy emberünket egy kávéscsészével a kezében ábrázolja, amint az "olvasóra" pillant mélyen és - persze - szerelmesen. Ha mindez végtelenül röhejesnek és direktnek tűnik, akkor a valóságtól nem is rugaszkodtunk olyan messzire, hiszen a szerző érezhetően rá is játszik ezekre a szélsőségesen romantikus és idilli pillanatokra és minden rajz mellett olyan rövid kis szöveget ékelt be, amelyen muszáj a hasunkat fogni a nevetéstől. Utóbbi még csak nem is azért történik, mert annyira rosszak a szövegek, hanem inkább azért, mert a szerző annyira tudatában van ennek az egész rajongásnak, hódolatnak és olyan szinten túltolja az egészet, hogy nehéz nem értékelni a mögöttes szándékot. A rajongás már szinte bálványimádattá nemesül. Így első blikkre ugyan elmondható az, hogy az alapvető célközönség a heteroszexuális hölgyek csoportja, de pont az imént felsoroltak miatt egyáltalán nem ördögtől való az sem, ha valaki Keanu Reeves rajongójaként egyszerűen derülni akar egy jót és azért veszi meg a terméket (ahogyan tettem azt én is). Mindezen túl persze nagyon fontos az is, hogy a rajzok egészen jól sikerültek, aprólékosan kidolgozott a környezet, sok részletbe bele lehet mélyedni és magának Reeves-nek az arcvonásait is többnyire (kiváltképp a szemét) jól visszaadta Campidelli, így erre sem lehet panasz. 

Ajánlom-e bárkinek ezt a színezőt? Mindenkinek természetesen nem. Inkább csak a keményvonalas rajongóknak, de azoknak jó szívvel. Mert az élet túl rövid ahhoz, hogy ne értékeljük az ilyen kis szellemességeket, mint ez a cucc. És mert viccesen, félig ironizáló, félig halálosan komoly szövegei miatt sok vidám pillanatot okozhat a befogadónak és a rajzokat elnézve első ránézésre bőven el lehet vele tölteni több órát is. Lazán, nyugalmasan. Ahogy azt kell. Ilyen stresszes időkben kifejezetten jól jönnek az ilyen kis jó szándékú hülyeségek.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.