Hirdetés

Megvan, mikor jelenik meg nálunk a Volt egyszer egy Hollywood regényváltozata

|

Még párat kell addig aludni.

Hirdetés

Azt már tudtuk egy ideje, hogy Quentin Tarantino annyira szívügyének érzi az 1960-as évek Hollywoodját és az akkori változásokat, hogy nem csak hogy filmet, de egy regényt is szentelt a témának. Pontosabban: megírta, megrendezte, majd megint megírta a Volt egyszer egy Hollywood-ot, utóbbit azért, hogy még jobban beleáshassa magát a dolgokba és még jobban megismertesse velünk a karaktereket a filmben látottakhoz képest. Egészen eddig azonban kérdéses volt, hogy hozzánk mikor jut el (ha egyáltalán) a magyar változat. Nos, a Helikon kiadónak köszönhetően most már van erre válaszunk. 

Hirdetés

A Volt egyszer egy Hollywood regényváltozata november 5-én kerül a könyvesboltokba a Helikon kiadó jóvoltából, a megjelenés dátumáig pedig pont van annyi időnk, hogy még kismilliószor újranézzük a filmet. A hivatalos sztori egyébként nem nagyon különbözik a filmétől, azaz ugyanúgy Rick Daltont és Cliff Booth-ot követhetjük, amint próbálnak érvényesülni egy változó világban - szóval minden jel arra mutat, hogy a részletek lesznek számottevőek és izgalmasak. Tarantino maga is nyilatkozta a napokban, hogy nem arról van szó, hogy a filmet írta meg regényben, hanem fogta az alapsztorit és azt írta meg újra, regényszerűen kifejtve - ezzel elhessegetve annak a gondolatát, hogy pusztán írott verziója lesz a mozinak. 

A Sepsi László fordításában készülő mű egyébként 430 oldalas lesz és árban is megfelel a normának (3999 forintért kapható majd), a fentebb látható borító pedig nem túl hivalkodó, viszont cserébe elegáns és letisztult. Mindenképp izgalmas lesz egyébként megfigyelni, hogy miként teljesít Tarantino ebben a másik médiumban, bár ugye alapvetően már a filmjeinek a dialógusai is olyanok, hogy élvezet olvasni őket (nem csak hallgatni). Reméljük, hogy nem fog nekünk csalódást okozni és hogy ha beválik a dolog, nem kell majd 10-15 évet várni a következő írott műre. Amerikában egyébként június 29-én jön ki a regény, szóval aki nagyon türelmetlen, az angolul ugyan, de hamarabb is hozzáférhet majd a cucchoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.