Hirdetés

Ősi hősök csörtéje - Bosszúállók: A Pusztítás Kulcsa

|

A Marvel regénysorozat új kötete a Marvel's Avengers videojáték előzményeit meséli el a rég- és a közelmúltba utazva, két szuperhőscsapatot is bemutatva.

Hirdetés

Noha a Square Enix, a Crystal Dynamics (Tomb Raider-széria) és az Eidos Montréal (Deus Ex) videojátékát, a Marvel's Avengers-t hatalmas várakozás előzte meg, azonban a Föld legnagyobb hőseit felvonultató akciójátéknak finoman szólva nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket. Sokaknak okozott csalódást, hogy nem a Marvel Filmes Univerzum karaktereinek kinézetét láthatjátok viszont, ami szubjektív, az viszont már jogosabb panasz, hogy minőségbeli problémák is bőven akadtak a projekttel. Ennek ellenére a játék története kifejezetten ötletes és izgalmas volt, ráadásul már azelőtt megszerettette velünk Kamala Khant, hogy az ifjú pakisztáni-amerikai lány szélesebb körben is bemutatkozott volna a Disney+-ra készülő sorozatában.

Hirdetés

Ráadásul bármennyire is különböztek a videojátékos Bosszúállók tagjai a mozis változatokétól, a készítők és a szinkronszínészek mindent megtettek annak érdekében, hogy ennek az eltérésnek legyen értelme és a jól ismert figurák sajátos interpretációkat kapjanak. Az állatiasságát levedlő és egy kamasz támaszaként szolgáló Bruce Banner (Troy Baker tolmácsolásában), a csapat újbóli összeverbuválásán dolgozó és végtelenül lelkes Kamala (Sandra Saad hangjával), illetve a többiek irányítása során számos olyan pillanatban lehetett részünk, amik közelebb hozták a szívünkhöz a Square Enix-féle hősöket, ezt az élményt pedig most egy előzménysztori fokozza tovább, egészíti ki.

A Nagy Marvel Regénysorozat keretében megjelent kötet A Pusztítás Kulcsa címet viseli, és ugyan a megértéséhez nem szükséges a Marvel's Avengers eseményeinek ismerete, viszont a teljes képhez igen, így a könyv kipipálása után ildomos végigjátszani, ha kimaradt volna, mivel a regény több pontjával is azt vezeti fel. Greg Keyes irománya ugyanis a Marvel's Avengers számos részletét más megvilágításba helyezi: többek között megismerhetjük Bruce és egy zseniális tudósnő, Monica Rappaccini kapcsolatának kezdetét, végigkövethetjük Emil Blonsky átalakulásának folyamatát, valamint Amerika Kapitány múltjába is kapunk apró visszatekintéseket, de olyanok is felbukkannak, akik a játékban egyelőre még nem tették tiszteletüket (mint a Legfőbb Mágus, azaz Doctor Strange).

A Pusztítás Kulcsának egyik különlegessége, hogy nem csupán a jelen fenyegetéseit vonultatja fel, de egy korokon átívelő szervezet ismertetésén és tettein keresztül képet kaphatunk az ősidők héroszairól is. Az összeesküvés-elméletek rajongói ugyanúgy megtalálhatják vele a számításaikat, mint azok, akik csak egy izgalmas Marvel-sztorira vágynak szerethető és utálható karakterekkel. A több mint 350 oldalas kötet - nem meglepő módon - tömve van akciójelenetekkel, amiket Keyes érzékletesen, átláthatóan közvetít, a magyar fordítás pedig többnyire választékosan tolmácsol.

A történések nem válnak egyszer sem unalmassá, az esetleges üresjáratok is a következő összecsapásra való ráhangolódást vagy a jellem(le)építéseket szolgálják, ráadásul jól is esnek, mivel egy-egy akciószekvencia hosszúsága megterhelő lehet. Való igaz, bármennyire is gazdag a képzeletmozi, a grandiózus csaták széles vásznon látványosabbak lettek volna, de az alapanyag így is eléri azt, amire rendeltetett. Szórakoztató felvezetés a Marvel's Avengers sztorija előtt vagy éppen ráeszmélésekkel teli búcsú annak befejezése után.

(A cikkben szereplő képek a Marvel's Avengers videojátékból származnak.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.