Hirdetés

10 dolog, ami miatt a Marvel's Avengers filmes szempontból is érdekes lehet

|

A Tomb Raider készítői ezúttal egy Bosszúállók videojátékkal jelentkeztek, mi pedig megnéztük, hogy miért érdemes odafigyelni rá a képregény- és filmrajongóknak is.

Hirdetés

A Square Enix, a Crystal Dynamics (Tomb Raider-széria) és az Eidos Montréal (Deus Ex) vadonatúj videojátékának főszereplői a Föld legnagyobb hősei, azaz Amerika Kapitány, Thor, Hulk, Vasember és Fekete Özvegy, akiket bár nem a Marvel Filmes Univerzum színészeiről mintáztak (még csak a hangjukat sem ők adják), viszont izgalmas kalandokat élhetünk át velük egyedül vagy akár csapatban is. Társoldalunk, a GameStar teszt és videóteszt formájában is beszámolt már a Marvel's Avengers-ről, így ha szakmai szempontból szeretnétek olvasni/hallani a projekt pozitívumairól és negatívumairól, akkor a linkeken keresztül tájékozódhattok. Ez a cikk viszont arra fókuszál, hogy képregényes és filmes szemszögből miért érdemes odafigyelni a PC, PlayStation 4, Xbox One és Google Stadia platformokra már elérhető játékra. 

Hirdetés

1. Egy új Bosszúállók kaland

Túl vagyunk négy remek Bosszúállók-filmen (ötön, ha valaki az Amerika Kapitány: Polgárháborút is beleszámolná), amelyek során nem csupán olyan ikonikus rosszfiúk mutatkoztak be a mozivásznon, mint Loki, Ultron és Thanos, de végigkövethettük a Végtelen kövek legendákba illő sagáját is. A Marvel's Avengers azonban nem kapcsolódik az MFU-hoz, így a készítők előállhattak egy olyan ötlettel, aminek nem kell beilleszkednie a filmek kronológiájába. Ebben a sztoriban hőseink már régóta tevékenykednek, az emberek imádják őket, amelyet a csapat főhadiszállására, a Chimera nevű felturbózott helicarrierre megszervezett rajongói találkozó is megerősít, ahol mi magunk is becsatlakozunk az eseményekbe. A nagy nap során megismerkedhetünk a hősökkel és VIP-helyről nézhetjük a műsort, csakhogy egy terrortámadás félbeszakítja a boldog pillanatokat, a kataklizmáig vezető események következményeként pedig szétszélednek a Bosszúállók tagjai, és üldözni kezdik a szuperképességgel rendelkezőket.

2. Embertelenek

A rémálomba forduló A-day (vagy B-nap, ha magyarul vesszük) során felrobban a lebegőbázis Terrigen kristályokkal működtetett kísérleti reaktora, amely nem csupán pusztítást hozott magával, de megteremtette az inhumánokat, vagyis az emberteleneket is. Ők nem csupán a képregényolvasóknak lehetnek ismerősek, hiszen volt már rá próbálkozás a Marvel Television részéről, hogy egy sorozat keretében bemutatkozzanak: ha emlékeztek még, a Marvel's Inhumans széria első két része IMAX-ben futott, a többit pedig Amerikában az ABC, Magyarországon pedig a VIASAT 3 mutatta be. Nos, bár a Fekete Villámra és királyi családjára koncentráló sorozat nem jutott tovább egy évadnál, a Marvel's Avengers-ben nagyon is fontos szerepet kapnak az embertelenek, akiknek a sorsa összefügg egy új gonosz eredettörténetével: ő George Tarleton, az inhumánokra vadászó A.I.M. techvállalat zseniális vezetője, akiből M.O.D.O.K. lesz. 

3. Kamala Khan

Egy közülük az ifjú pakisztáni-amerikai lány, a hatalmas Bosszúállók-rajongó Kamala Khan is, akin keresztül a játékos bekapcsolódhat az A-day történéseibe. Kamala a Fantasztikus Négyes vezetőjéhez hasonló nyúlánkságra, plusz méretnövelésre tesz szert, de ami talán ennél is fontosabb, hogy lelkesedésével és kitartásával ő az, akinek sikerül összerántani a csapatot, eközben pedig a szívünkhöz is hozzánő kicsattanó, érzelmekkel teli és egyre jobban kinyíló személyiségével. Ami a hősnevét illeti, a Marvel-képregények világában sokáig Carol Danvers volt Ms. Marvel, de miután ő felvette a Marvel Kapitány személyazonosságot, Kamala Khan lett az új Ms. Marvel, aki a Marvel Comics első olyan muszlim hőse volt, aki saját képregénysorozatot kapott. Kamalának egyébként a Marvel Studios saját Disney+-os sorozatot szán, legutóbbi információink alapján a brit írónő, Bisha K. Ali (Négy esküvő és egy temetés) felel a forgatókönyvért, és a showrunneri feladatokat is ő látja el. A pletykák szerint 2021 második felében rajtolhat el. 

4. Sólyomszem(ek)

A Marvel's Avengers a megjelenés után is folyamatosan bővülni fog ingyenes tartalmi csomagok képében. Az első karaktert október folyamán fogják megkapni a játékosok, ő a képregények második Sólyomszeme, Kate Bishop, akit maga Clint Barton (a filmekben Jeremy Renner keltei életre) képzett ki. Bishop eltérő képességekkel bír mentorához képest (például a bejelentő trailer alapján tud teleportálni is), és saját sztoriszál fog kapcsolódni hozzá, amely szorosan összefügg Clint novemberen érkező történetével, tehát még idén mindkét generációs Sólyomszem játszható lesz. Kate mellesleg a közeljövőben az MFU-ban is tiszteletét teszi, a Disney+-ra készülő sorozatban azt láthatjuk majd, ahogy Clint átadja neki a stafétát. A szóbeszéd szerint Hailee Steinfeld írhat alá a szerepre, de még nem hivatalos a szereposztás. 

5. Taskmaster

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem kerülhetett még mozikba az önálló Fekete Özvegy film, pedig a Natasha Romanoff múltjával foglalkozó produkció két okból is különleges: egyrészt részben hazánkban forgatták, másrészt a filmtörténet során most először láthatjuk mozivásznon a Marvel univerzumának egyik legizgalmasabb karakterét, Taskmastert (avagy Kiképzőt). A karakter képes azonnal megtanulni és lemásolni mások mozdulatait, legyen szó pusztakezes harcról vagy eszközhasználatról, ezt pedig a Marvel's Avengers is prezentálja nekünk, amikor az Özveggyel fel kell vennünk vele a harcot a játékban. Taskmaster egyébként felbukkant már egy másik Marvel-játék, a 2018-ban megjelent Marvel's Spider-Man során is, ahol Pókember életét nehezítette meg.

6. Profi hősökhöz profi szinkron

Aki túl tud lépni azon, hogy nem a Marvel-filmekből ismert színészek virtuális mását látja a játékban, az valószínűleg azon is túl fog, hogy a karakterek hangját sem a hollywoodi sztárok szolgáltatják. A szinkronstábban így is igazi nagyágyúk kaptak helyet: Tony Starkot/Vasembert például az a Nolan North szólaltatja meg, akit a gamerek az Uncharted-játékok Nathan Drake-jeként tartanak számon, de a színész animációs sorozatokat is szinkronizál, sőt szerepel is bennük (mint a Con Man vagy a Hazug csajok társasága). Bruce Bannert egy másik szinkronveterán, az ezeroldalú Troy Baker tolmácsolja, aki már több száz szerepen van túl, de fontos megemlíteni Laura Bailey-t (Marvel's Spider-Man, Bosszúállók újra együtt) Fekete Özvegyként, Jeff Schine-t (Mafia III, Resident Evil 3) Amerika Kapitányként, Sandra Saadet (Rage 2, Call of Duty: Modern Warfare) Kamalaként és Travis Willinghamet is, akit már 2008 óta hallhatunk Thorként különböző alkotásokban.

7. Dallamok nyomában

A játékban felcsendülő zenék megkomponálásáért az a Bobby Tahouri felelt, aki eddigi pályafutása során zeneszerzőként kivette részét többek között a Trónok harcából, A titánok harcából, a Disturbiából és A vasemberből is. Videojátékok tekintetében sem a Marvel's Avengers az első munkája, hiszen olyan címekhez köthető a neve, mint a Rise of the Tomb Raider, a Transformers: Rise of the Dark Spark, a Transformers: Revenge of the Fallen és a Medal of Honor: Warfighter. 

8. Utalások mindenhol

Emlékeztek még rá, mikor a Vasember 2-ben utalást kaptunk Amerika Kapitány pajzsára? Vagy amikor a Thorban felbukkant a Végtelen kesztyű mása? A Bosszúállók-játék sem szűkölködik az érdekességekben, érdemes mindenhol alaposan körbenézni (az A-day során és a karakterek lakrészében különösképpen), mert különféle utalásokat kaphatunk a tagok életére vonatkozóan. Az egyik ilyen például Natasha múltjának egy ereklyéje, amibe belekóstolhattunk már a Bosszúállók: Ultron korában, valamint valószínűleg bele fogunk a Fekete Özvegy-filmben is. 

9. Gyűjthető képregények

De nemcsak az easter eggek miatt érdemes megvizsgálni a pályák minden centiméterét, hanem a gyűjtögethető tárgyak érdekében is. A karakterek fejlesztéséhez szükséges komponensek és a kinyitható ládák mellett ajánlott odafigyelni az itt-ott heverő képregényfüzetekre is, ugyanis folyamatosan gyarapíthatjuk a virtuális gyűjteményünket. Amellett, hogy elégedettséggel töltheti el az embert egy-egy szett darabjainak felkutatása, még különböző bónuszokat is kapunk általuk, amik ha kis mértékben is, de hozzájárulnak a hősök erejének növeléséhez. 

10. Jelmezek tárháza

Talán az sem lenne unalmas, ha a Bosszúállók tagjai végig ugyanazt hordanák a játék során, viszont lehetőségünk van változtatni a kinézetükön. Minden hős egyéni kihívásrendszerrel bír, amely keretében napi- és heti feladatokat teljesítve feloldhatunk számukra egyedi, a képregényekből ismert jelmezeket (vagy épp páncélokat, ha Vasemberről van szó), alternatív kivégzési animációkat, emote-okat és névjegykártyákat is. Mindegyiket megszerezhetjük azzal is, ha játszunk, de aki spórolni szeretne az idejével, az megszerezheti őket valódi pénzért is. Érdemes kihangsúlyozni, hogy ezek pusztán kozmetikai célt szolgálnak, játékmenetet befolyásoló cuccokat nem vásárolhatunk. A személyes kedvencem a gengszterkinézetű Hulk. Ne kérdezzétek.

+1. Egy hősies trailer

Ismerős Jordan Vogt-Roberts neve? A rendező olyan filmeket jegyzett idáig, mint a feelgood A nyár királyai vagy éppen a King Kongra fókuszáló Kong: Koponya-sziget, de előbb-utóbb a gamerek számára is bemutatkozik, méghozzá a Metal Gear Solid filmváltozatával. Vogt-Roberts számára persze már jelenleg sem idegen a videojátékok világa, hiszen ő rendezte a Destiny 2 élőszereplős trailerét 2017-ben, valamint - és itt kanyarodunk vissza a Bosszúállókhoz - a Marvel's Avengers legújabb CG-előzetesét is, amely hangulatos, látványos és meghozza a kedvet a játékhoz.

Ha már nyüstölitek a Marvel's Avengers-t, akkor mindenképpen írjátok meg kommentben, hogy mik a tapasztalataitok vele, és azt is, hogy mit gondoltok a cikkben elhangzottakról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.