Hirdetés

Öt könyv, amit nagyon várunk 2017-ben

|

Itt az új év és ami molyszempontból a legfontosabb: jönnek az új könyvek!

Hirdetés

Régi bestseller-szerző, friss szárnypróbálgatások, a legrégebbi kiadók beharangozott nagy dobásai és magánkiadások, minden műfaj, van ami még csak angolul, van ami már magyarul is... 2017-ben is számos új könyv jön. Lesznek, amelyek meglepetéseket okoznak, és sajnos olyanok is, amelyek valószínűleg csalódást - ezt előre nem tudhatjuk. Nagy nehezen azonban összeszedtünk ötöt, amelynek valószínűleg nem fogunk tudni ellenállni, és akkor is levesszük a könyvesboltok polcairól, ha az aznapi konyhapénz bánja.

 

Hirdetés

Dennis Lehane: Az éjszaka törvénye (Várható megjelenés: 2017. január 20.)

Dennis Lehane könyveit nagyon nehéz nem várni - Az éjszaka törvénye pedig duplán várólistás, mivel januárban jön a mozikba a filmváltozat is Ben Affleck rendezésében és főszereplésével. A történet a '20-as, '30-as évek Amerikájában játszódik, ahol Joe Coughlin piti tolvajból az alvilág egyik királyává akar válni.

 

J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük - Forgatókönyv (Várható megjelenés: 2017. márciusa)

Rowling újabb kompromisszumos megoldásaként kapott könyvformát a Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyve - mert hát ugye regényt nem akar írni belőle, de rajongók csak akarják a könyvet is, így angol nyelvterületen már be is szerezhető a kötet. Az Animus Kiadó egy Facebook-bejegyzésnél feltett kérdésre azt válaszolta, hogy március végére hozzánk is megérkezik a könyv - kíváncsian várjuk!

Neil Gaiman: Északi mitológia (Várható megjelenés: 2017. február 7.)

Mi lesz, ha az egyik legnépszerűbb fantasy író fogja magát, és saját szája ízére formálja a skandináv mítoszokat? Nos, akkor megszületik az Északi mitológia Neil Gaiman tollából, amit már február 7-én, a nemzetközi megjelenés napján kezükbe vehetnek a magyar olvasók is - bár ha már tegnap megjelent volna, az is késő lenne.

 

Sara Pennypacker: Pax (Még nincs pontos megjelenési dátum)

Bár Sara Pennypacker gyermekkönyveket ír, a Pax olyan alkotásnak tűnik, amit felnőttfejjel is érdemes lehet a kezünkbe venni. A történet szerint Peter, a kisfiú és Pax, a magához fogadott elárvult kisrókája elválaszthatatlanok. Peter édesapja azonban bevonul a hadseregbe, és arra kényszeríti őt, hogy engedje szabadon Pax-ot. Peter messzire került, de kis barátját nem tudja elfeledni, és a közelgő háború ellenére útnak indul, hogy megkeresse őt...

 

Veronica Roth: Árnyak és jelek (Várható megjelenés: 2017. január 17.)

A beavatott-sorozat filmváltozatai... hát mondjuk úgy, hogy kalandos utat jártak be - kettébontották az utolsó könyvet, hogy aztán végül a vártnál jóval gyengébb bevételek láttán az utolsó film már ne is kapjon mozis premiert. Akárhogyan jártak a filmek, Veronica Roth írónőtől senki nem veszi el az érdemet, hogy azért csak egy bestseller-könyvsorozatot hozott össze. Nemsokára pedig az is kiderül, hogy van-e neki élet A beavatott után: 2017-ben hozzánk is jön új könyve, az Árnyak és jelek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.